49 YILLIK STADYUMDAN ATATÜRK İSMİNİ SİLDİLER!

Elazığ’ın futbol tarihe tanıklık eden 49 yıllık Atatürk Stadı’nın yenilenmesi sonrası ismi değiştirildi...
Haberin yayılanma tarihi:13 Mart 2023, Pazartesi

Daha Önce Elazığ Atatürk Stadyumu Olan İsmin Yerine Elazığ Stadyumu Tabelası Asıldı;

49 yıllık ‘Elazığ Atatürk Stadyumu’ndaki yenileme çalışmaları sonrasında ismindeki Atatürk silindi. Elazığ'da 1974’ten bu yana maçların oynandığı Atatürk Stadyumu yeninden inşa edilmiş ve  stadın adının da, “Yeni Atatürk Stadyumu” olacağı ifade edilmişti ancak yeni stada Atatürk yerine “Elazığ Stadyumu” ismi verildi.

İNÖNÜ DE SİLİNMİŞTİ

Böylelikle Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya, Kayseri, Rize ve Giresun, Eskişehir'deki Atatürk statlarının ardından Elazığ'daki stadın isminden de Atatürk silindi. Beşiktaş İnönü ve Kocaeli İsmetpaşa statlarının da adı değiştirilmiş ve İnönü ismi çıkarılmıştı.

“ATATÜRK'ÜN İSMİNİ STADYUMDAN SİLMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”

Elazığ Atatürk Stadyumu’nun ismine ilişkin 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun cevaplaması için soru önergesi veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimlerini stadyumlardan silmek kimsenin haddi değildir.

Devletçi ve Atatürkçü bir kent olan Elazığ'da Atatürk'ün isminin silinmesine hiçbir Elazığlı kabul etmeyeceği gibi buna müsaade edenlere ise gereken tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum.

Atatürk'ün ismine stadyumda bile tahammül edemeyenler, biz bunu 2019'da öngörmüştük. Olası isim değişikliğine yönelik soru önergesi vermiştik.  Elazığ halkı Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasının değerlendirmesini yapacaktır.

Görev yine bize düştü, gerekli görüşmeleri yapıp Ulu Önderimizin adının stadımıza verilmesini sağlayacağımızı sosyal medya hesaplarımızdan bildirdim ve akabinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile telefonla görüştüm.

Elazığ Stadyumu ile ilgili verdiğim bilgiler doğrultusunda inceleme başlatıp sürecin takipçisi olacağını ifade ettiler. Sayın Bakan'a Elazığ halkı adına teşekkür ederim”

BAKIN STADYUMU KİM YAPMIŞ?

Stadın yapım işini AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik’in kardeşi Yılmaz Tetik’in sahibi olduğu M.Y.S. Yol Yapı tarafından inşa edildiği ortaya çıktı. Gelen tepkiler sonrasında AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ Stadyumu” tabelasının sehven asıldığı ve “Atatürk Stadyumu” isminin tekrardan muhafaza edileceğini açıkladı.

Stada verilen isim tartışmaları devam ederken, stadın yapımının ise AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik'in kardeşi Yılmaz Tetik'in yönetim kurulu başkanı olduğu M.Y.S. Yol Yapı tarafından inşa edildiği ortaya çıktı.

AKP'Lİ İSMİN KARDEŞİ YAPMIŞ

Elazığ’da 1974'ten bu yana maçların oynandığı Atatürk Stadyumu yeniden inşa edilmiş ve stadın adının da, “Yeni Atatürk Stadyumu” olacağı ifade edilmişti. Ancak yeni stada ‘Atatürk’ yerine ‘Elazığ Stadyumu’ ismi verildi.

2018’de yapım sözleşmesinin imzalandığı ve 2019 yılında yapımına başlanan stadın 128 milyon 368 bin liraya AKP Elazığ il yöneticisi Mustafa Tetik'in kardeşi Yılmaz Tetik'in yönetim kurulu başkanı olduğu M.Y.S. Yol Yapı'ya verildiği öğrenildi. Elazığ Stadyumu’nun yapım işi 2022 yılında tamamlanmıştı.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki