7 VATANDAŞIMIZ NEDEN İNTİHAR ETTİ?

İçki yasağı gibi çıkışların perdelemeye çalıştığı gerçek gündem ekonomi ve geçim.
Haberin yayılanma tarihi:03 Mayıs 2021, Pazartesi

Son Olarak Esnafa Yönelik Desteksiz Kapanma’nın da Tetiklediği Sıkıntılar İnsani Trajedilere Yol Açıyor

Dün peş peşe yaşanan intiharlar en acı alarm zili oldu. Toplumsal vicdanı ayağa kaldıran haberlerin ardından her kesimden ‘İnsan hayatından daha önemli ne olabilir? Hükümet acilen bu trajedileri nasıl önleyeceğine bakmalı’ tepkileri yükseldi. Tam kapanmada esnafa, gündelikçiye destek sunulmayınca garson, berber yaşadığı zorluğu ‘17 gün nasıl geçineceğiz?’ sözleriyle dile getirdi. Önceki gün yaşanan intiharlar ise ekonomik sıkıntının ulaştığı vahim boyutu ortaya koydu.

Mersin’de kokoreççi Murat Gümüş “Kaç gündür siftahsız dükkan kapatıyorum” paylaşımı yaptıktan sonra yaşamına son verdi. İzmir’de de kıraathane esnafı Erdal Şenözpak 14 aydır kapalı olan iş yerinde intihar etti. 

‘EVDE İÇKİ İÇENİ DEĞİL AÇ YATANI TAKİP ETSEYDİNİZ BU ACILAR YAŞANMAZDI’ 

Hatay ve Diyarbakır’dan da benzer haberler geldi. Vicdanları yaralayan acıların ardından sosyal medyada ‘Evinde parasıyla içki içenleri değil, aç yatanları tespit etseydiniz böyle olaylar yaşanmazdı’ paylaşımları yapıldı.

CHP’li Murat Bakan “Hiç kimse gerçeklere gözünü kapatmasın. Toplumun ne aşı ne umudu kaldı” dedi. İYİ Partili Koray Aydın da “Geçilmeyen köprülerin ücreti hazineden ödeniyor. Siftahsız esnafımız intihar ediyor. Adaletiniz bu mu?” tepkisini gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Her intiharın sorumlusu Saray’da oturan zat. Onların yaşamıyla varoşlar arasında fark var. Oradan bakınca Türkiye’deki sorunlar görünmüyor.

Akşener: Esnaf gezilerinde en çok geçim darlığı ve işsizlikten şikayet ediliyor. Kimse farkında değil ama iş gerçekten gıda bulma problemine kadar gidiyor. 

Davutoğlu: Artık yeter. Fildişi kulelerden çıkıp halkın halini anlayın ve derhal acil bir tedbir paketi açıklayın. Ramazan’ı cehenneme çevirmeyin. 

Babacan: (Eski Aile Bakanı’nın sözlerini işaret ederek) Ülkemizde yoksulluk dert olmaktan çıktı diyenlere soruyorum... 7 vatandaşımız neden intihar etti?

Karar
 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki