AHMET NUR ÇEBİ ALKIŞ BEKLERKEN BEŞİKTAŞ STRESE GİRDİ!

Fatih Karagümrük'e sahasında 2-1 mağlup olarak şampiyonluk şansını son maça bırakan Beşiktaş, büyük bir avantajı da yitirmiş oldu.
Haberin yayılanma tarihi:12 Mayıs 2021, Çarşamba

Siyah-Beyazlılar, 4 gün önce Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray'ı yenip şampiyonluğu ilan etme planları yaparken şimdi ise averaj hesapları devreye girdi.

Ancak sadece 4 günde tüm hesaplar terse döndü, erken ilan edilmesi beklenen şampiyonluk son maça kalırken kritik hesaplar da devreye girdi. Önce cumartesi oynanan Galatasaray derbisi, ardından da dünkü Fatih Karagümrük maçı hayal kırıklığı ile noktalandı.

TERİM'İN "ALKIŞLARIZ" SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Galatasaray ile oynanacak kritik derbi öncesi, teknik direktör Fatih Terim'in açıklamaları gündem olmuştu. Terim, Gençlerbirliği maçının ardından "Bizim için basit. Yenmemiz halinde devam ediyoruz. Kazanamazsak, öbür skorlarda geçeriz kenara. Oyuncularımızla beraber Beşiktaş'ı alkışlar, tebrik eder, öyle uğurlarız" ifadelerini kullanmıştı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de gündem yaratan bu açıklama ile ilgili "Fatih Terim tabii ki alkışlayacak, başka ne yapacak ki. Yapacağını ve yapılması gerekeni söylemiş Fatih hoca, eklenecek bir şey yok. Kazanırsak tabii ki alkışlayacak" derken Türk Telekom Stadı'nda işler Beşiktaş'ın istediği gibi gitmedi.

İKİLİ AVERAJ EŞİTLENDİ

İlk yarıda eşitliği de bulmasına rağmen devreye 2-1 geride giren siyah-beyazlılar, Arda Turan'ın golüyle sahadan 3-1 mağlup ayrılırken ikili averajdaki üstünlüğünü de kaybetmiş oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe ile arasındaki fark ikiye, Galatasaray ile ise üçe düşen Beşiktaş, son iki haftaya girilirken yine çok avantajlıydı ancak bu kez şok Fatih Karagümrük karşısında geldi.

HESAPLAR SİLBAŞTAN

Son 2 haftada 4 puan toplaması halinde rakiplerinin kayıplarına bakmadan şampiyonluğu kazanacak olan Kartal, 39'da Bertolacci'nin golüyle geriye düşerken 54'te Ghezzal ile eşitliği yakaladı. Siyah-beyazlılar, 76'da Zukanovic'in atılmasıyla 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyet için bastırırken 80'de Borini'nin golü, tüm hesapları altüst etti. Son haftaya Galatasaray'la aynı puanda giren siyah-beyazlıların artık kazanması da yeterli olmayacak. Genel averajda rakibinden 2 gol önde olan Siyah-Beyazlılar, Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor karşısında puan kaybını ya da kazansa bile averajda kendisini geçmemesini bekleyecek.

EN ÇOK GOL ATAN TAKIM OLMAK DA AVANTAJ

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki averaj hesaplarında dikkat çeken durum ise puan eşitliğinin yanında averajın da eşit olma ihtimali. Bu durumda iki takım arasında en fazla gol atan takım şampiyonluğa ulaşacak. Şu anda Beşiktaş'ın 87, Galatasaray'ın ise 77 golü bulunuyor.

Örnek Olarak; Beşiktaş'ın Göztepe'yi 1-0 gibi tek farklı bir skorla mağlup etmesi halinde Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor'u 4 farklı mağlup etmesi gerek.

 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki