Ahmet Nur Çebi'nin Fikret Orman Planı!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fikret Orman döneminin incelenmesi için harekete geçti....
Haberin yayılanma tarihi:18 Kasım 2019, Pazartesi

Ahmet Nur Çebi göreve gelir gelmez, Yıldırım Demirören ve Fikret Orman dönemlerinin araştırılması için komisyon kurdu.

Komisyon eğer bazı düzensizlikler sezerse, uluslarası bir denetmenlik firmasına Beşiktaş’ın son 10 yılı denetlettirilecek.

Camiada dolaşan soru ise iki başkanın dönemlerinin de ibra edildiği, bu yüzden bununun tamamen vakit kaybı olduğu yönünde.

Ancak uzmanlara göre eğer düzensizlikle net olarak ortaya çıkarılırsa ibranın bir anlamı kalmaz. Cezai süreç başlar. Komisyonun gözden kaçan ve zaman aşımına uğraması söz konusu olmayan şişirme faturaları, hesapları, senet ve çekleri araştıracağı gelen bilgiler arasında. 

KOMİSYONUN ORMAN’LA İLGİLİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Komisyonun yaptığı ilk değerlendirmeler oldukça dikkat çekici cinsten. Fikret Orman, kulübü Yıldırım Demirören’den 431 milyon TL borçla devraldı. Bu borcu 100 milyon TL’si Yıldırım Demirören’e, 10 milyon TL’si ise Serdal Adalı’ya ödenmesi gereken borçlardı. Komisyon iki eski yöneticinin alacaklarının halen ödenmediğini gördü. Ayrıca o dönemde borcun sadece yüzde 28'inin döviz cinsinden olduğunu belirledi. Orman'ın o dönemde borcu birinci sene 170 milyon TL’ye, ikinci senede ise sıfıra indireceği sözü rapora geçirildi.

“PARALAR NEREDE” İŞTE ARAŞTIRILAN O RAKAMLAR

Ahmet Nur Çebi tarafından kurulan komisyonun üzerinde durduğu ikinci konu ise Fikret Orman dönemine kazanılan paraların nerelere hangi şartlarda harcandığı. Beşiktaş, Orman döneminde iki kez Şampiyonlar Ligi’ne katıldı. Kasaya 83 milyon Euro girdi. Ayrıca 90 milyon Euro'luk da futbolcu satışı yapıldı. 202 milyon TL şampiyonluklar sayesinde kasaya para girişi sağlandı. Sponsorluk anlaşmalarından da siyah-beyazlıların kasasına 260 milyon Euro para girdi. Bu dönemde forma ve tişört satışları sayesinde giren çok da ciddi bir rakam var.

Fotospor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki