Ahmet Nur Çebi'ye Mektup Var!

Atilla TÜRKER yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Kasım 2019, Çarşamba

Bugün, 2 mektup aktaracağım size...

İlk mektup, Beşiktaş Divan Kurulu üyesi Sayın Haluk Şahbaz’a ait... Sayın Şahbaz, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyelerine göndermiş olduğu mektupta son derece önemli konulara değiniyor. Sağduyu sahibi hemen herkesin, Sayın Şahbaz’ın mektubunun altına imza atacağını düşünüyorum. Beşiktaş camiasının çok saygın isimlerinden biri olan Sayın Haluk Şahbaz, çeşitli önerilerle yarınlara ışık tutuyor.

İNANILMAZ İDDİALAR VAR

İkinci mektup ise Beşiktaş basketbol şubesinin alt yapısıyla ilgili... Bir yıl önce, bir sporcu velisi tarafından, bizzat Sayın Fikret Orman’a yazılan bir mektup bu... Ki, bu mektubu ben 40 gün önce yine bu köşede yayınlamıştım.

Şu da var. Bu mektup çerçevesinde çok sayıda sporcu velisi beni aradı. Halen de arıyorlar. Bazılarıyla yüz yüze görüştüm. Aralarında evime kadar gelme nezaketini gösterenler bile oldu. Yine çok sayıda veli de şahsıma elektronik posta yolladı. İddia şu: Beşiktaş basketbol şubesinin alt yapısı, çiftliğe dönmüş adeta. Çeşitli atraksiyonlarla ilgili inanılmaz iddialar var.

UMUT ŞENOL VE FİYASKO...

Hemen belirteyim... Sporcu velileri, çaresiz kaldıkları için benimle görüştüklerini söylediler. Bugüne kadar seslerini duyuramadıklarını ve muhatap bulamadıklarını belirttiler. Skandal niteliğindeki olayların her geçen gün daha da arttığını ve artık dayanılmaz bir hal aldığını ifade ettiler.

Ben de bunun üstüne bir yazı daha yazmayı ve mevcut mektupları bir kez daha yayınlamayı düşündüm.

Ama sonrasında daha sıcak ve daha yapıcı bir yaklaşım içine girmeyi tercih ettim.

Ne mi yaptım?

Basketbol şubesinin çiçeği burnundaki sorumlusu Umut Şenol ile temasa geçtim.

Sonuç? Fiyasko... Umut Şenol ile yaptığımız yazışmadan şunu anladım. Umut Bey’in kendine bile faydası yok.

Bu bölümle ilgili detaylara aşağıda yer vereceğim.

Önce, noktasına virgülüne dokunmadan Sayın Haluk Şahbaz’ın mektubunu aktarıyorum.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ SAYIN BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ;

KULÜBÜMÜZ YÖNETİMİNİ ÜZERİNİZE ALMAKLA BÜYÜK VE ÇOK AĞIR BİR YÜKÜN ALTINA GİRDİGİNİZİ BİLİYOR VE TAKDİRLE KARŞILIYORUZ. ANCAK, BUGÜNE KADAR GEÇEN ZAMAN ZARFINDA ESKİ YÖNETİMLERDEN HESAP SORMA ADINA EN UFAK BİR TEŞEBBÜSTE BULUNDUGUNUZU ALGILAYAMADIK.

HESAP SORMAYA BAŞLAMAKTA GECİKTİGİNİZ HER GÜN SİZLERİN DE MADDİ VE MANEVİ OLARAK BU BATAĞIN İÇİNDE YOK OLACAGINIZI BELİRTMEK İSTERİM.

SAYIN BAŞKAN,

MADDİ OLARAK BU BATAĞIN İÇİNE HER GEÇEN GÜN ADIM ADIM GİRDİĞİNİZİ BİLİYOR VE İNANIN ÜZÜLÜYORUM. ŞAYET BU KULÜBÜ GİRDİGİ BU BATAKTAN HAKİKATEN KURTARMAK İSTİYORSANIZ; LÜTFEN BİR GÜN DAHİ KAYBETMEDEN KORKMADAN VE KİMSEDEN ÇEKİNMEDEN ACİLEN:

1 – ERNST&YOUNG RAPORUNU RAFTAN İNDİREREK AÇIKLAYINIZ VE İÇERİĞİNDEKİ TESPİTLERLE İLGİLİ GEREKLİ İŞLEMLERİ BAŞLATINIZ.

BU İŞ SİZİN 15 DAKİKANIZI ALIR.

2 – KULÜP LEHİNE KAZANILAN VE DAHA SONRA TASHİHİ KARAR İÇİN ESKİ YÖNETİM TARAFINDAN DAVAYI KAYBEDEN TARAF DEMİRÖREN LEHİNE YARGITAYA GÖNDERİLEN FULYA DAVASI DOSYASINI DERHAL GERİ ÇEKİNİZ VE DOSYA İÇERİĞİNDEKİ MAHKEME KARARI İLE İLGİLİ GEREKLİ İŞLEMLERİ ACİLEN BAŞLATINIZ.

3 – FİKRET ORMAN YÖNETİMİ İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ DİKKATE ALINIZ VE HESAPLARI BAĞIMSIZ BİR HESAP UZMANLAR KURULUNA İNCELETİNİZ. ARDINDAN KENDİSİ HAKKINDA GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATINIZ.

ACİLEN BUNLARLA BAŞLAMANIZ YETERLİDİR. GERİSİ ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELECEKTİR. TEKRAR, TEKRAR İFADE EDİYORUM. LÜTFEN BİR GÜN DAHİ ZAMAN KAYBETMEYİN.

HESAP SORMAYA ACİLEN HEMEN BUGÜN BAŞLATIN. KİMSEDEN KORKMAYIN, ÇEKİNMEYİN. UNUTMAYIN BİZ TÜM BEŞİKTAŞ CAMİASI OLARAK ARKANIZDAYIZ, YANINIZDAYIZ. BU ŞEKİLDE ÇOK KISA ZAMANDA KULÜP KASASINA GİRECEK YÜZ MİLYONLARCA PARA HEM SİZİ HEM DE KULÜBÜMÜZÜ RAHATLATACAK.

BU HAMLEYİ YAPMADIGINIZ TAKDİRDE SİZLER BU BATAĞIN İÇİNDE BOŞU BOŞUNA DEBELENİP HEM MADDİ HEM DE MANEVİ OLARAK KAYBOLUP GİDECEKSİNİZ. HESAP SORMAYI GECİKTİREREK YÖNETİM OLARAK BU ENKAZA BİR YIL DAHİ DAYANAMAZSINIZ. KULÜBÜN KURTULUŞUNUN HESAP SORMAKTAN GEÇTİĞİNİ SİZLER DE EN AZ BENİM KADAR BİLİYORSUNUZ.

SAYIN BAŞKAN,

SİZE AKIL VERMEK HADDİM DEGİL, ANCAK HER ZAMAN YAPTIĞIM GİBİ YAPICI İKAZLARDA BULUNMAYI KULÜBÜM ADINA GÖREV BİLİYOR VE TARİHE NOT DÜŞÜYORUM.

GEREGİNİ BİR AN ÖNCE YAPACAGINIZI UMARAK, ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.

18.11.2019

SAYGI VE SEVGİLERİMLE. HALUK ŞAHBAZ. 2778 KULÜP ÜYESİ,  938 DİVAN ÜYESİ

Vurgu yapmamda yarar var. Sayın Haluk Şahbaz, bu mektubu Beşiktaş Kulübü’ne gönderdi.

Gelelim, diğer mevzuya. Ve de diğer mektuplara...

BEŞİKTAŞ ALT YAPISI VE MÜTHİŞ İDDİALAR...

Bu bölümde Beşiktaş Kulübünün 14 yaş grubu kız basketbol takımı ile ilgili olarak yazılan şikayet mektuplarını ve olayları aktaracağım.

Geçen sezon bana çok sayıda veliden şikayet geldi ama şimdi en can alıcı mektubu ele alacağım. Zaten şikayetlerin tamamı birbirine benziyor. Hepsi birbiriyle örtüşüyor.

Ne tür şikayetler mi? Şu kadarını söyleyeyim. Müthiş iddialar var. Korkunç söylemler var.

YENİR YUTULUR CİNSTEN DEĞİL

Bu yazının en altında bu mektupları yine görebilirsiniz.

Olayın hassasiyeti bakımından şu aşamada herhangi bir yorum yapmayacağım. Amacım, Beşiktaş alt yapısındaki pırıl pırıl gençlerin, daha sağlıklı bir ortamda spor yapabilmelerine katkı verebilmek...

Bu doğrultuda, sporcu velilerinin de huzura kavuşabilmeleri için destek sağlayabilmek. Tekrarlamamda yarar var. Bu mektupların orijinalleri Beşiktaş Kulübünde bulunuyor.

YAZAN BİR KAHRAMAN...

Mektuplarda isimler, olaylar ve tarihler açık açık yazıyor. Şikayet eden kişinin de adı, imzası ve hatta telefonu da var. Mektupta da yer aldığı üzere, şikayet eden kişi, son derece önemli bir görev yapıyor.

Kim mi? Bir kahraman... Gerçek bir kahraman.

Aslan gibi iki kızını birden Beşiktaş alt yapısına gönderen bu kahraman, yaşadığı olaylar hakkında inanılmaz bilgiler aktarıyor. Bu kahramanın adını şu aşamada yazmayacağım. Çünkü... Mesleği ve görevi gereği böyle bir hassasiyet gerekiyor.

Zaten bu olaylar, iddialar ve şikayetler adli makamlara intikal etti. Kararı yüce yargı verecek.

HİDAYET TÜRKOĞLU’NA DA İLETİLDİ

Mektuplarda açık açık yazılan bu konu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’na da detaylı bir şekilde aktarıldı.

Bana gelen son bilgi şu: Beşiktaş Kulübü’nün yetkilileri, velilerin yaklaşık 9-10 ay önce yaptığı bu şikayetler karşısında bugüne kadar çözüm üretmedi, üretemedi. İtiraz eden eden sporculardan bazıları ise kulüpten uzaklaştırıldı.

Düzen aynen devam ediyor.

CEVAP HAKKI...

Bu yazıda ve de mektuplarda adı geçen herkesin cevap hakkı bulunuyor.

Bekliyorum. Ama, sözlü değil, yazılı olsun lütfen.Çünkü, söz uçar, yazı kalır. Yazılı cevap her bakımdan daha sağlıklı olur. Cevap hakkına saygımız sonsuz.

Mail adresimi veriyorum.

atillaturker1961@hotmail.com

İLETİŞİM SIFIR...

5 gün önce şöyle bir gelişme oldu. Beşiktaş basketbol şubesi sorumlusu Umut Şenol’a durumu doğrudan aktardım. Yani mektupları bir kez daha yayınlamak ve yazmak yerine, daha yapıcı ve sıcak bir yaklaşımı tercih ettim, Umut Şenol’u bizzat bilgilendirmek istedim.

Umut Bey’in beni Twitter’dan takip ettiğini bildiğim için, kendisine direkt olarak aynen şu mesajı gönderdim:

-“Umut Bey merhaba, nasılsınız, göreviniz hayırlı uğurlu olsun, başarılar diliyorum. Sizin telefon numaranız bende yok, daha doğrusu telefonla sizi rahatsız etmek istemedim. Benim numaram 0549 371..... Basketbol alt yapısındaki veliler beni sürekli sıkıştırıyorlar:))) Beni kurtarın:))) Sizinle 10 dakika görüşmek istiyorlar. Takdir sizin. İrtibat kurabilirsek sevinirim. Saygılarımla.”

Umut Bey’den cevap geldi.

Nasıl mı? Aynen yazıyorum:

-“Sağolun, sizi değil beni aramalarını söyleyin”

UMUT BEY, UMUTSUZ VAKA...

Evet... Cevap bu... Bu kadar. Laubaliliğe bakar mısınız! Anlaşılan o ki, mevzuyu idrak ederken bile zorlanmış Umut Bey. Kendisine bir türlü ulaşılamadığından bile haberi bulunmuyor. Üslubu bunu gösteriyor.

Güldüm... Karşılıksız bıraktım. Bu saatten sonra kendisine nezaket dersi verecek değilim.

OĞLUM REŞİT, SEN SÖYLE SEN İŞİT!

Ayrıca şöyle de bir gelişme oldu. Biraz önce belirttiğim gibi, aşağıdaki mektubu yazan veli, halen Suriye’de bulunuyor. Kendisi bir asker... Bir Kahraman... Gerçek bir kahraman.

İşte bu kahraman kardeşimiz de 4 gün önce Umut Şenol’a bir twit yolladı.

Twit aynen şöyle:

-“@senolumut Umut bey merhaba müsaitseniz Beşiktaş basketbol altyapıda dönen dolapları aktarmak istiyorum size, ben bunları eski yönetimin yüzüne vurduğum için iki kız çocuğum gönderildi takımdan. Atilla Türker her şeyi yazdı, yazıda geçen kişi benim, şu an Suriye’de görevliyim.”

CEVAP YOK

Dün bu kahraman kardeşimize sordum, “Umut Bey sizinle irtibata geçti mi” diye...

“Hayır” dedi. En ufak bir gelişme olmadığını söyledi. Sporcu velileri olarak büyük üzüntü içinde olduklarını ifade etti.

Durum bu...

Kahraman askerimiz Suriye’den bile yazıyor, Umut Bey ise minnacık bir duyarlılık göstermiyor. Diğer velilerin de çırpınışları sonuç vermiyor.

HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN

Hani, demem o ki...

Sayın veliler, sevgili sporcular...

Ulaşılmaz bir insan olan çok muhterem Umut Bey, bu kapasitesiyle basketboldaki bu sıkıntıları biraz zor giderir.Herkes başının çaresine baksın.

ATİLLA TÜRKER

 İŞTE O MEKTUPLAR VE BELGELER:

Ajansspor

YorumlarToplam 1 Yorum Yapılmış.     'SENDE YORUM YAP'

Sönmez Selçuk
27 Kasım 2019, Çarşamba, 11:32
B şahıs Levent Çiftein adamı,Levent....olmasın...




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki