''ARA SICAKLA DEVAM!''

Alen Markaryan yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:25 Ocak 2021, Pazartesi

İngiltere takımları 3 günde bir maç yapıyor, “Onlar topçu da bizimkiler popçu mu! Biz de haftada 3 kere oynamaya alışmalıyız” cümlelerinin içinde hayıflandığımız günler geldi aklıma...

Haklıydık ve Avrupa seviyelerine ayak uydurmak istiyorsak, başvuru yapmalıydık! Bir türlü geçiş yapamıyorduk. Ve buna Kovid-19 adlı vatandaş vesile oldu. Enteresan değil mi? Belki de bu sezon “3 günde bir maçları” olarak tarihe geçecek, kim bilir.

İşte 3 Günde Bir Maçlarından Birine Daha Çıkıyorduk

Rakip Göztepe idi, moralimiz düzgün, havamız yerindeydi. Sahadaki dizilişe baktığımızda Beşiktaş’ın yoğun pas trafiğine önlem almaya çalışan bir Göztepe ve ilk dakikadan itibaren rakip yarı alana ambargo koyan bir Beşiktaş görüyorduk. Adam eksiltmeler, 2’ye 1’ler, Ghezzal’den kargo şirketi gibi adrese teslim ortalar... 50 metreye sıkışmış oyunu çözmeye çalışıyorduk. Ha gemici düğümü ha Beşiktaş’ın rakipleri! Çözene kadar akla karayı seçiyorduk, çözdükten sonra Şanzelize... Yüzde 79 topa hakim olma oranıyla oynamanın yanı sıra, devamlı ceza sahasına düşen bir top düşünsenize. Bol aksiyon, 2 sayılmayan gol var, kaçan 2 tane yüzde 100 var. Var oğlu VAR! Hatta sahada yok pozisyonda olan Göztepe’nin, 39. dakikada yaptığı ilk atakta attığı gol bile var. Hakikaten ilginç! İkinci yarıya takımdaki iki 10 numaradan biri olan Ljajic’i alarak başladı Sergen Yalçın.

Ne Zamandır Oynamıyordu Ljajic

Geçen gün şöyle bir gözükmüştü ama paslanmış mıdır diye merak ediyorduk açıkçası. Çelikmiş meğerse! Paslanmaz çelik. Ghezzal’in kargo şirketinden çıkan bir topla öyle bir gol attı ki: 1-1.

Golden sonra defansı daha öne kuran Göztepe, Beşiktaş’ın pas trafiğinden kaptıklarıyla, kısa ve çabuk yoldan kalemize iniyordu ki, bunların birinde Ersin, Ndiaye’nin ayağından yüzde 100’ü aldı. Hani bu bir anlamda “Sistemi değiştir” demekti Sergen Hoca’ya... Bunun üzerine N’Koudou, Gökhan Töre ve Dorukhan’ı aynı anda oyuna soktu Sergen Yalçın... İki hızlı adamla oyunu çizgilere yıkmak bu safhada daha akıllıcaydı. Bu minvalde önce N’Koudou tarafından çok akmaya başladık. Denge oraya kaydı derken bu sefer Gökhan Töre, “Bir de bu yandan deneyelim” dedi. Aktı adeta, aynı eski günlerdeki gibi bir top bıraktı ki 18 içine, Aboubakar’ın kısrak başı gibi uçarak uzanan kafası, tabelaya yansıyordu: 2-1

Görüyorsunuz, malzeme bol olunca aşçının işi nasıl kolaylaşıyor. Baktın soğuk başlangıçla olmuyor, ara sıcakla devam ediyorsun. Ve yemekten inanılmaz keyif alıyorsun.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki