Avrupa'da Küme Düşüyoruz!

Sezona Avrupa’da 9’uncu sırada giren Türkiye, takımlarımızın kötü performansı nedeniyle 11’inciliğe geriledi...
Haberin yayılanma tarihi:21 Eylül 2019, Cumartesi

Böyle giderse 2021-2022’de şampiyon olan takımımız, bile ön eleme oynama zorunda kalacak.

Kulüpler İçin Büyük Tehlike Kapıda

Bu sezon Türkiye’yi Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir temsil ediyor.

Hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları tamamlanırken, temsilcilerimizden sadece Galatasaray, Club Brugge ile deplasmanda berabere kalarak puan kazandı, Avrupa Ligi’nde Trabzonspor, Getafe’ye deplasmanda mağlup olarak gruplara başladı. Başakşehir deplasmanda Roma’ya 4-0, Beşiktaş ise Bratislava yine rakip sahada 4-2 yenildi.

HOLLANDA 9’UNCU SIRAYA ÇIKTI

Alınan bu kötü sonuçlar sonrasında UEFA kulüpler ve ülkeler sıralaması da değişti. Türkiye, 30.600 puanla UEFA ülke sıralamasında Hollanda ve Ukrayna’nın gerisine düştü. Eğer ilk 10’düki yerimizi kaybedersek, lig şampiyonumuz bile ön eleme oynayacak. UEFA sıralamasına göre 7 ve 10’uncu sırada yer alan ülkenin şampiyonu (10. Sıra dahil) Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılıyor ve ön eleme oynamıyor. İkinci sırada ligi bitiren takım da Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme hakkı kazanıyor. Kupa şampiyonu doğrudan Avrupa Ligi’ne katılırken, diğer takımlar da ön elemeyle buraya yükselebiliyor.

İSTİSNAİ DURUM VAR AMA ZOR

Bu konuda bir istisna var. 11. sırada bulunan ülkenin şampiyonu statü durumuna göre (Örneğin geçen sezon Avrupa Ligi’ni Chelsea ve Şampiyonlar Ligi Liverpool kazanması ile kontenjan açılması gibi) şampiyonu doğrudan gruplara katılabiliyor. Eğer iki şampiyondanbiri veya ikisi kendi ülkesinde doğrudan grup aşamasına katılma hakkı elde ederse 11. ülkenin lig şampiyonu veya 5. sıradaki ülkenin lig üçüncüsü de direkt gruplara katılıyor. Ancak hemen arkamızdan gelen Avusturya 11’inciliği elimizden alırsa böyle bir ihtimal de kalmayacak.

Akşam

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki