Bandırma'nın Değeri Akatlar'da Ortaya Çıktı!

Akatlar Spor Salonu’nda Bahçeşehir Koleji ve Beşiktaş’ı karşı karşıya getiren ING Basketbol Süper Ligi maçında Bandırma rüzgarı esti...
Haberin yayılanma tarihi:15 Aralık 2020, Salı

ING Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş, 12. hafta maçında, cumartesi günü kendi sahasında; Akatlar Spor Salonu’nda Bahçeşehir Koleji’nin konuğu oldu.

Bir döneme damgasını vuran ve bu yıl mali sorunlar nedeniyle ligden çekilen Bandırma Basketbol İhtisas Kulübü ile pilot takımı Bandırma Kırmızı’da geçen sezona damgasını vuran genç isimler de bu karşılaşmada oynama şansı buldu. Ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nde Rıdvan Öncel ve Erkan Yılmaz; Beşiktaş’ta Alperen Şengün, Şehmus Hazer, Furkan Haltalı, Sadık Kabaca ve Hakan Sayılı, bu karşılaşmada ter döken Bandırma çıkışlı isimler oldu.

Alperen’in Yıldızı Parlamaya Devam Ediyor

Ekim ayından sonra ING Basketbol Süper Ligi’nde Kasım ayının da en değerli oyuncusu seçilen Alperen Şengün, Beşiktaş’a galibiyeti getiren isimlerin başında geldi. 34 dakika  34 saniye boyunca sahada kalan 2002 doğumlu Şengün, 29 sayı ve 13 ribaundla double double yaparken, istatistik kağıdına 6 top çalma ve 3 blok da ekleyerek defansif yönünü Bahçeşehir Koleji karşısında bir kez daha kanıtladı.

Alperen haricinde, Kara Kartallar’da 39 dakika 8 saniye süre alan Şehmus Hazer, 15 sayı, 4 ribaund, 1 asist ve 1 top çalmalık katkıda bulundu.

Karşılaşmaya ilk 5’te başlayan Sadık Kabaca, 3 sayı atmasına karşın 4 hücum ribaundu ile takımına yeni şanslar kazandırdı. Kenardan gelen Furkan Haltalı 2 ribaund ve 1 top çalma ile oynarken, Bandırma Kırmızı çıkışlı Hakan Sayılı bu maçta 3 buçuk dakika sahada kaldı. Bir diğer Bandırma Kırmızı çıkışlı Ercan Osmani ise, kadroda olmasına karşın süre almadı. Bahçeşehir Koleji’nde ise Rıdvan Öncel 2 sayı, 2 top çalma ve 1 asist kaydederken, geçen sezon Bandırma’ya gelerek kendini parlatan Erkan Yılmaz ise 3 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve 2 top çalma ile mücadele etti.

NBA’e Göz Kırpıyor

25 Temmuz 2002 doğumlu olan Alperen Şengün, uzun forvet ve pivot pozisyonlarında forma giyiyor. 2.01 metre boyundaki Şengün, Banvit’in (Bandırma Basketbol İhtisas) Basketbol Gençler Ligi’ndeki şampiyonluğunda en değerli oyuncu seçilirken, aynı süre zarfında Bandırma Kırmızı ile Türkiye Basketbol Ligi’nde 29 maça çıktı ve 10.8 sayı, 6.8 ribaund, 1.2 asist ortalamalarını tutturdu. 2019-2020 sezonunda Tek Süt Bandırma ile ING BSL'de 22 karşılaşmada süre alan Şengün, 5 sayı ve 3.9 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti.

Alperen 3 Yıl Daha Beşiktaş'ta...

ESPN’den Jonathan Givony’nin Alperen Şengün’ün NBA için analizinde ise, Şengün özellikle patlayıcı ya da güçlü bir oyuncu gibi gözükmüyor fakat topa çabuk gidebilen ve genelde ribaund, blok ve smaç için kolay yükselebilen bir oyuncu. Bu akıcılık saha içinden %70 gibi inanılmaz bir yüzde yakalamasını sağlıyor ve çok sık serbest atış çizgisine geliyor. Savunmada gerçek bir oyun kurucu olarak öne çıkan Şengün, 40 dakika başına 7,6 hücum ribaundu ortalaması ile lig lideri. Tüm bunların ötesinde üst düzey yeteneklere sahip, düzenli olarak kendi hücumunu yaratabiliyor, savunmada ribaundları topluyor, yarı sahada topu yere vurmadaki çabukluğunu gösteriyor, etkileyici bir vücut kontrolüne ve tertemiz ayak hareketlerine sahip. 18 yaşındaki birçok oyuncudan daha fiziksel bir oyun oynayan Şengün, temaslı oyunda sorun yaşamıyor, muazzam perdeler yapıyor, olağanüstü el hassasiyetine sahip ve sık sık faul alıyor. Bununla birlikte henüz üçlük tehdidi, pota civarında el hassasiyeti göstermedi fakat %84 ile serbest atış kullanıyor ve bunları da yapabilmesi artık zamana kalmış gibi gözüküyor. Pasör olarak gelişiminin devam etmesi, potaya sırtı dönük hücumlara dayalı oyunu ve hücum ribaundlarındaki verimlilğine dayalı oyununun getirdiği endişeleri de azaltacaktır.” ifadeleri yer aldı. Alperen Şengün’ün Beşiktaş’ta 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki