BEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINA GİDERSE KARİUS BEŞİKTAŞ'TA MI KALACAK?

2018 yılında İngiltere'nin önemli yayın organlarından The Guardian'da çıkan Karius haberi, kafalarda soru işareti bıraktı...
Haberin yayılanma tarihi:30 Ocak 2020, Perşembe

Bu sene sözleşmesi sona erecek olan Alman kalecinin, Beşiktaş yönetimi tarafından Liverpool'a geri gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. 

Ancak İngiliz basınında çıkan haberlere göre Karius, Beşiktaş'ın 'Avrupa Kupalarına Katılmaya Hak Kazanması Durumunda' 7.25 Milyon Pound Bonservis bedeli ödenerek Siyah-Beyazlı takımda kalacak.

İŞTE THE GUARDİAN ÇIKAN HABERİN ORGİNAL ÇEVİRİSİ

Liverpool Gözden düşen kalecisi için Beşiktaş ile 2 yıllık kira sözleşmesi imzalamasının ardından Loris Karius Liverpool dan ayrılmaya yaklaştı. 25 yaşındaki kaleci geçen ay 65 Milyon Poundluk, bir kaleci için dünya rekoru miktarı, Alisson un gelişine hazırlıksız yakalandı ve Jürgen Klopp un ilk tercihi olmaktan çıktı.

Simon Mignolet ile ilgilenen ama gözünü takım arkadaşına çeviren, 2,25M Pound kira bedeli ödeyecek olan Beşiktaş ile Liverpool arasında konuşmalar hız kazandı. Napoli ve Fulham ile anlaşmakta başarısız olan Mignolet, Karius un kariyerini İstanbul’da yeniden canlandırma planı gerçekleşir ise Alisson nın yedeği olarak kalmak zorunda kalacak.

'BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA İÇİN HAK KAZANMASI!' MADDESİ NE DEMEK?

Karius Premier League te Crystal Palace da Liverpool takımında yer alacak ve transferi maç sonrasında gerçekleştirecek. Eski Mainz kalecisi, hala Beşiktaş'ın teklifini değerlendiriyor ancak ilk sezon sonunda satın alma teklifi ile 2 senelik kiralanabilecek. Karius un yeterli sayıda maç oynaması ve Beşiktaş'ın Avrupa için hak kazanması halinde, anlaşma 7.25M Poundluk kalıcı bir transfer olacak. Ayrıca Liverpool, istenilen satın alma teklifi yerine sadece kiralama teklifi alanın Mignolet için Türk Takımından gelecekteki kazançlardan 20% kar elde edecek.

HABERİN DEVAMI

Kariusun gelecekte Anfield a dönme ihtimalinin de değerinin düşmemesi için kiralama tamamlanmadan önce Liverpool sözleşmesine ile bir yıllık uzatma imzalaması beklenmektedir. Klopp, Mayıs ayındaki Şampiyonlar ligi finalindeki vahim performansı ile Kariusun Liverpool geleceğini baltalamasından çok önce Alisson için anlaşmayı hedeflemişti. Real Madrid karşısındaki 3-1 lik yenilgisinin sarsıntısına kalecinin problemleri eklenince Kariusun Premier Ligin dışında yeni bir başlangıç yapması ihtiyacını doğurdu.

Liverpool yazın Leicester Citye Danny Ward ı 12,5M Pounda sattı ve Mignoletin, ocak ayından beri geleceiğini düşünmesine rağmen, Karius’un Turkiye’ye beklenen gidişinin ardından Klopp un tekrardan yedek kalecisi olarak yerini alması bekleniyor.

DUYDUK MU
Özel Haber 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 1 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki