'BEŞİKTAŞ CEBİNDE OLMAYAN PARAYI HARCADI!'

Beşiktaş'ın efsane ismi Feyyaz Uçar, çok önemli açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:30 Eylül 2020, Çarşamba

Beşiktaş Tarihinin En İyi Yerli ve Milli Golcüsü...

Siyah-Beyazlı forma altında 320 lig maçında tam 171 kez ağları salladı, kulüp rekorlarını yerle bir etti. 90'lı yıllarda Beşiktaşlı çocukların ekseriyetinin 'isim babası' oldu. Rakip savunmalara korku salan ve dillere pelesenk olan 'MAF (Metin-Ali-Feyyaz)' üçlüsünün bir parçası. 100. yılda Lucescu'nun yardımcısı olarak şampiyonluğa katkı sağladı. Feyyaz Uçar'dan bahsediyoruz.

Beşiktaş ağır yenilgi aldı. Saha dışında sorunlar olduğu yönünde eleştiriler var. 

Genel olarak bütün takımlarda bir sıkıntı var. Suratlar gülmüyor. Sadece Beşiktaş'a ait bir şey değil. Süper Lig'de olsun, alt liglerde olsun, bu psikolojik bir sorun. Bütün kulüpler bu konuda destek almalılar. Çünkü geçirdiğimiz süreç hakikaten zor bir süreç. Mesela maçımız cumartesi ise perşembe günü teste giriyoruz. O teste girişimiz bile bizim psikolojimizi biraz değiştiriyor. Virüs olayı hakikaten futbolcuyu, ailesini, sosyal yaşantısını etkiliyor. Dışarıya çıkamıyor. Kapalı yerlerdeler. Artı bunun üzerine ekonomik sorunlar da gelince, ki doğal olarak kulüpler oyunculardan indirim istedi. Hakikaten ekonomik olarak ciddi bir sıkıntı var. Futbolcu 10 lira kazanırken birden 7 lira, 6 lira kazanmak da biraz onları etkiliyor.

Doğal olarak bunlar sahaya yansıyacak tabii. Bazı takımlarda erken yansıyor. Şu anda Beşiktaşımız da bana göre böyle bir süreçten geçiyor. Diğer kulüplerde olduğu gibi maddi bir sıkıntı var. Oyunculardan maddi konularda bir beklenti var. Futbolcular bunu kısmen karşıladılar, kısmen karşılamadılar. Federasyonun verdiği kararlar, limit var. Limit için gözden çıkarılması gereken oyuncular var. Bu oyuncular arasında bir huzursuzluk yaratıyor. Beşiktaş'ta 3 tane kadro dışı var. Bu oyuncular gidiyor yan sahada koşuyor.

Rakiplerine göre takımda kalite sorunu olduğu şeklinde sert eleştirilere şahit oluyoruz. 

Beşiktaş'ta son yıllarda transfer politikasında bir hovardalık oldu. Cebimizde olmayan parayı harcadık. Bazı bankalardan yardım alındı. Bu borçların ödenmesi ciddi bir külfet. Bunu nasıl ödeyecekler? Beşiktaş camiasının büyükleri ancak bir araya gelirse bu sorun çözülür, gidişat iyi değil. Zaten borcun faizini öderken çok büyük yıpranma oluyor. Tribün geliri yok. Adam yayınlamadığı maçın parasını sana ödemiyor. Bunda haklı. Onun da kendine göre hesabı, kitabı var.

'Yenilginin en büyük sebebi Atiba'nın olmayışı' 

Bir de dışarıda fırtına kopar, takım içerisinde lider vardır. Takımı bir arada tutar, onlara destek verir, onların aklına ve gönlüne girer. Şimdi Beşiktaş'ta ben öyle oyuncu da göremiyorum. Dünkü mağlubiyetin en büyük sebebinin Atiba'nın sakatlığı olduğuna inanıyorum. Çünkü Atiba öyle ya da böyle evladımız gibi oldu. Yerli bir oyuncu gibi artık. Sahadaki jest ve mimiklerine bakıyorum, lider karizması var.

'Atiba o topu vurdurmazdı' 

Skoru kabullenmiyor. Yani ilk golü yedikten sonra ben 'Atiba olsaydı bu golü yemezdik' dedim. Adam korner kullandı. 4 tane bizden adam var. 2 tane rakipten adam gelebilmiş. 1'i vuruyor ve gol oluyor. Atiba onu vurdurmazdı. Bir şekilde onu marke ederdi. Sonra bir ara pası atılıyor. Rakip, kaleciyle karşı karşıya kalana kadar bir tane Beşiktaşlı kardeşimiz yok. Garip bir durum yani. Bana göre Beşiktaş'ın tek lider vasıflı oyuncusu Atiba. Onun olmadığı zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz.

'Welinton ve N'Sakala adaptasyon sürecinde iyi değiller' 

Welinton ve N'Sakala da Sergen hocanın eski talebesi. Bunlara bir inanmışlığı var. Sergen olaylara geniş bakan bir kardeşimizdir. Onlara inandı ama vazgeçmesini de bilir. Şu anda adaptasyon sürecinde iyi değiller. Belki de Sergen hoca onları tercih ederken Türkiye'de oynamalarını avantaj olarak gördü. Dışarıdan alınacak transfere karşı çıktı. Ama şu anda ne yazık ki N'Skala ve Welinton yüzde 100 adapte değiller.

Genç kaleci Ersin yeterli mi sizce? 

Ersin PAOK maçında kaleyi doldurdu ama bana göre daha vakti var. Bana göre Avrupa Ligi'nde de Utku değil, Ersin oynamalıydı. Çok iyi iki kalecimiz yok, kaleci adayı iki tane kalecimiz var. Kaleci hocasının bunu biraz düşünmesi lazım. Önce bir Ersin'i kaleci yap, sonraki Utku'yu düşünürsün. Bana göre Ersin tam olarak Beşiktaş'ın kalecisi değil.

Bu zorlu süreçten çıkmak için Sergen hoca nasıl dokunuşlar yapmalı? 

Ben Sergen hocanın futbol zekasına güveniyorum. Hatayı herkes yapar. Belki Welinton ve N'Sakala bizi ileride şaşırtacaktır. Ben Sergen'e inanıyorum. Sergen'le yönetimin şu anda bir araya gelip konuşmalarını istiyorum. Başkan Ahmet Nur Çebi ile zaman zaman diyaloglarımız oldu, karşısındaki dinleyen bir insan.

'Tanıdığım Sergen kriz hocasıdır' 

İnşallah bir araya gelip durumu değerlendirirler ondan sonra yine yola devam ederler. Yani şu anda Sergen'e bir yönetim desteği istiyorum. Ki bunun da olacağını düşünüyorum. Skorlar ne olursa olsun devam edilmelidir. Sergen bu işleri toparlayacaktır. Onunla 4 yıl futbol oynadık, 100. yılda hocalığını yaptım. Tanıdığım Sergen kriz hocasıdır. Nasıl futbolculuğunda Beşiktaş'ı krizlerden kurtarmışsa hocalığında da bunu yapacaktır.

Aboubakar sağlık heyetinden geçti. Başka golcü almamak risk midir? 

Aboubakar'ın futbolcu kalitesine kimse bir şey söyleyemez. Sakatlıklar ilgili bir sıkıntı vardı. Rahat olduğum konu, spor hekimliği şu anda dünyada sıralamaya girer. Bizim zamanımızdaki gibi değil. Zamanımızda diz sakatlığı, menisküs futbol hayatını bitiriyordu. Spor hekimliğinde inanılmaz bir gelişme yaşandı. Öyle bir test ediyorlar ki, 'Bu oyuncu 3 hafta sonra sakatlanır' diyorlar. Hakikaten adam 3 hafta sonra sakatlanıyor.

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki