'BEŞİKTAŞ DİVAN KURULU DELİLERİN ATTIĞI TAŞLARI ÇIKARAMIYOR!'

BJK'da yaklaşan başkanlık seçimi öncesi sular durulmuyor...
Haberin yayılanma tarihi:03 Ağustos 2022, Çarşamba

Başkan Adaylarından Haluk Karakurt Sosyal Medya Hesabından Uygulamaya Sokulan  Tüzüğe Aykırı Keyfi Yaptırımlara Adeta İsyan Etti.

İŞTE O AÇIKLAMA;

Ağustos 2013 te delinin biri kuyuya bir taş attı, 283 Divan üyesi Divan kurulundan ihraç edildi. O taşı çıkarmak 6 sene sürdü. 

Eylül 2018 de bir başka delinin attığı taş, Divan kurul toplantılarını üçe indirdi ve o taş hala kuyuda ve çıkaran yok.

'Şimdilerde Divan Başkanlık Seçim Tarihi Atılan Taş Oldu'

Bir Divan üyesi arkadaş Sosyal medyada şöyle yazmış “Haluk bey, sizde Yalçın beyde karar mercii değilsiniz. Karar mercii Tevfik beydir. Aranızda istişare edin, seçim tarihini belirleyin.'' demiş. Arkadaşım, Tevfik Beyin karar mercii olması için, şahsına ait bir spor kulübü olması gerekir.

120 yıllık geçmişi, milyonlarca sevdalısı olan kamuya mal olmuş Beşiktaş kulübünde böyle bir anlayışa yer veremezsiniz. Oldu, bittiye getiremezsiniz. Keyfi uygulamalar yapamazsınız. Üstelik bu amaçla kurulmuş ve tüzüğe dahil edilmiş Divan kurulunu yok sayamazsınız Yönetim sorumluluğu almış kişi ve kurulların uyması gereken kuralları asla çiğneyemezsiniz. Bu kurulda 10 yıldır Divan kurulunun önemini sürekli dile getiren biri olarak amacım, siz arkadaşlarımın tepkisini çekmek veya düşman edinmek olmadığını ifade etmek isterim.

Sizlerde, benim kadar bu Tüzüğü savunmak ve korumak durumundasınız. Beşiktaş’ımızı korumanın geleceğe güvenle taşımanın başka yolu olmadığını ve BJK tüzüğünün savunucusu olarak, ihlal edenlerin karşısında olmamız gerektiğini söylerken nerede yanlış yaptığımı bilmek istiyorum.

Başkanlığa Aday Olmamın Yegâne Sebebi; Tüzüğü Dikkate Almayan Ve Divan Kurulunu Hiçe Sayan Anlayıştır.

Sevgili arkadaşlar, lütfen  www.bjk.com.tr adresine girin ve tüzüğümüzün 30. maddesini  okuyun. E n fazla 5 dakikanızı alır ve Sonra da şu soruların cevabını bulmaya çalışın.

a) Bağımsız denetim şirketinin denetim rapor özetini, hesap vaziyetini denetim kurul raporu ile birlikte inceledik mi? Hayır!

b) İncelenmesi gereken konularda Komisyon kurduk mu? Hayır!

c) Denetim, Disiplin ve sicil kurullarında görev alacak adayları belirledik mi? Hayır!

d) Kurulların çalışma yönetmeliklerini aynen veya değiştirerek onayladık mı? Hayır!

Kurulların kurumsal bir yapı içerisinde çalışmasını sağlamak ve Divan Kuruluna karşı sorumlu olduğunu ifade eden bu husus, 10 yıldır dikkate ve işleme alınmamıştır.

e) Tüzük yazılması veya tadil edilmesi ile ilgili kurulumuzdan kurul oluşturulduğunu hatırlıyor musunuz? Hayır!

Divan Başkanı olarak bizleri temsil etmesine izin verdiğimiz arkadaşlar, maalesef görev ve yetkilerimizi kullanılmasının önünü tıkamışlardır. Kurullar üstü konumundaki Kulübün temel direği Divan kurulunun yetkilerinin farkında olmayan bu anlayış bu kurulu Atalet içerisine sokmuş, İtibar kayıplarına neden olmuşlardır.

Yeniden aday olduklarında peşinden giden Divan üyelerine sormak isterim. Bu sadakatin sebebi ne?  Ahbap çavuş ilişkisi yerine, önceliği Beşiktaş olanların sayısının daha fazla olduğuna inanıyorum.

Sevgi ve saygılarımla
  Haluk KARAKURT.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki