Beşiktaş Nihayet Potada Güldü!

Beşiktaş Sompo Sigorta, altı maç aradan sonra galibiyetle tanıştı...
Haberin yayılanma tarihi:12 Kasım 2019, Salı

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin beşinci haftasında turnuvada Beşiktaş, evinde Falco Szombathely ile karşılaştı. Siyah Beyazlılar Macaristan ekibini 74-49 yenerek resmi maçlardaki altı maçlık yenilgi serisine son verdi.

İki takım da tempoyu artırmayı amaçlayan bir basketbol oynarken, Beşiktaş’ın ilk beş dakikadaki üç top kaybı hücumda bir ritim bulmasını engelledi. DeVaughn Washington’ın sayılarıyla ilk beş dakikayı 6-7 önde geçen Szombathely, geçiş hücumları fırsatlarını iyi (2/7 iki sayı) kullanamadı ve çeyreğin devamında geri düştü. Burak Can ve McAdoo’nun oyuna girişiyle sertlik kazanan Beşiktaş pota altı savumadan doğurduğu hücumlar ve rakip potada alınan faullerle dokuzuncu dakikada 14-9 öndeydi.

İLK ÇEYREK 14-12  

İkinci çeyrekte özellikle Toddrick Gotcher’ın katkılarıyla hücum ribaundlarında etkinliğini artıran Beşiktaş, rakibinin top kayıplarını da açık sahada değerlendirerek 15. dakika bitmeden çift haneli üstünlüğü yakaladı.

Siyah eyazlı ekibin bire bir savunmada da vites artırması açılan farkta önemli rol oynadı. Konuk ekip bu andan sonra Beşiktaş’ın hızını savunmada gömülerek kesti. Hücumdaki düşüşe rağmen diğer sahadaki başarısını sürdüren Beşiktaş Sompo Sigorta, Juvonte Reddic’in yedi sayısına rağmen devreyi 33-27 önde geçti.

Maç boyunca biriricilik sorunları yaşayan rakibine karşı üçüncü çeyreğin ilk yarısında çembere atak eden ve Shaq McKissic’in katkılarıyla bu stratejisinin meyvelerini toplayan Beşiktaş Sompo Sigorta yeniden çift haneli üstünlüğe ulaştı. (43-31)

Reddic dışındaki oyuncularından düzenli katkı alamayan Szombathely oyun disiplinini kaybetmeyerek maçın kopmamasını sağladı. Son çeyreğe 50-41‘le girildi.

Üç çeyrek boyunca elinde tuttuğu kontrolü kaybetmeyen Beşiktaş, Szombathely’nin karar çeyreğinde geri dönüşe dair bir hamle yapmasına da izin vermedi. Savunma ribaundlarında özellikle McAdoo’yla hakimiyet kuran, hücumda ise yüksek pas temposuyla şutlar yaratan ev sahibi sahadan 74-49 galip ayrıldı.

Beşiktaş Sompo Sigorta turnuvada üç maç sonra kazandı ve 19 Ekim’den bu yana ilk kez bir resmi maçtan galibiyetle ayrıldı. Falco Szombathely ise D Grubu’ndaki üçüncü yenilgisini aldı.

McAdoo’ya 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile Burak Can Yıldızlı ve 20 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile Shaq McKissic eşlik etti. Falco Szombathely adına Juvonte Reddic (10/11) ile 21 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 blok ile oynadı.

A.A.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki