BEŞİKTAŞ TOKEN PROJESİNDE NELER OLUYOR?

Beşiktaş'ta Bitci ile yapılan tribün sponsorluğu anlaşması loca hakkı kullanımına çevrilip TL üzerinden revize edilirken akıllara bir türlü gerçekleşmeyen 'Beşiktaş Token' projesi geldi...
Haberin yayılanma tarihi:24 Ocak 2022, Pazartesi

BİTCİ'YE BÜYÜK KIYAK!

Beşiktaş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile Bitci ile yapılan sponsorluk anlaşmasının revize edildiğini açıklamıştı. Açıklamada; Bitci ile 3 sezon için 5,6 Milyon Euro'ya yapılan sponsorluk anlaşmasının feshedildiği; 2021-2022 sezonundan başlamak üzere 3 sezonluk loca kullanım hakları için 13.5 Milyon TL'lik yeni anlaşma yapıldığı ifade edildi.

YENİ ANLAŞMA İLE 72 MİLYON TL'LİK KAYIP!

Euro bazlı anlaşmadan TL'ye dönülmesi büyük şaşkınlık yaratırken ortaya çıkan fark da dudak uçuklattı. Anlaşma yapıldığı dönemde Euro kuru 9,80'ken toplam bedel de 55.2 Milyon TL'ye geliyordu. Ancak kurun yükselişi sonrası şu anda 15 Lira seviyelerinde seyreden Euro'ya göre Beşiktaş 85 Milyon TL kazanacaktı. Fakat yapılan revize sonrası anlaşma 13,5 Milyon TL'ye düşürülürken Beşiktaş ilk imzaladığı anlaşmanın oldukça altında bir fiyata evet dedi. Bu anlaşma ile Beşiktaş 72 Milyon TL kayıp yaşamış oldu! 

TOKEN PROJESİNDEN DOLAYI MI?

Beşiktaş'ın bu anlaşması, birçok kişi tarafından oldukça düşük bulunurken akıllara bir türlü hayata geçmeyen 'Beşiktaş Token' projesi geldi. Bitci'nin bu proje için tribün sponsorluğu adımı attığı, ancak Siyah-Beyazlıların bu projeyi başka firmalarla yapmayı planlayıp sonra da herhangi bir adım atmaması sonrası, bu revizenin geldiği ileri sürüldü.

AYLARDIR HAREKET YOK

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran'ın öncülük ettiği 'Beşiktaş Token' projesi, şu ana kadar hayal kırıklığından öteye gitmiş değil. Ezeli rakipler başta olmak üzere alt liglerden bile birçok ekip 'Token' çıkarırken Beşiktaş bu alanda hala adım atamadı. Siyah-Beyazlıların 'Kointra' firmasıyla 600 Milyon TL'lik anlaşma yaptığı konuşulsa da 'Token' konusunda resmi bir gelişme şu ana kadar yaşanmadı.

Duhuliye

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki