BEŞİKTAŞ'IN NUR TOPU GİBİ ZİHİNSEL PERFORMANS KOÇU VAR!

Siyah-Beyazlıların Zihinsel Performans Koçu Rezan Özdemir, Futbolda egoların maliyeti çok büyük olduğunu açıkladı...
Haberin yayılanma tarihi:07 Haziran 2022, Salı

‘Parasını Verdim Oynayacak Bakışı Doğru Değil’

"Yabancı futbolcuları getiriyoruz, Milyon Euro'lar veriyoruz, stadı dolduruyor, alkışları topluyoruz, en iyi evi ve en lüks arabayı veriyoruz ama Türk futboluna uyum aşamasında kimse yok yanlarında.Performanslarını adeta çöpe çıkartarak yargılıyoruz ve kenara atıyoruz. Türk futbolunda duyguları, iletişimi, zihinsel performansı doğru yönetememenin maliyeti nedir? İyi hissetmeyen bir futbolcu ne kadar başarılı olabilir? İyi hissetmeleri için bu futbolculara duygusal anlamda ne kadar yatırım yapıyoruz? Özgüvenleri, itibarları, özsaygılarıyla ne kadar ilgileniyoruz? Bakış açısı şu; parasını verdim, oynayacak! Bu doğru değil, makine değil onlar... Burada bizim gibi profesyoneller gerekiyor. Kulüplerde psikologlar var ama psikoloji başka bir şey zihinsel performans koçluğu bambaşka bir şey... Çocuk travmasını iyileştirmeye çalışmayacağız biz. Davranışı, harekete geçirmek,

‘Verim Almadan Göndermek Kimin İşine Geliyor?’ 

"Örnek vermek gerekirse; Batshuayi geldi, Pjanic geldi, U19'la bir maç yapsınlar. Tekniklerini göstersinler, ne olacak? O çocukları da motive edeceksin, çocuklara değer verdiğini hissettireceksin. Bu çocuklar oyun oynamak, başarılı olmak istiyor sadece. O nedenle her kulübün zihinsel performans koçu olmalı. Bu koç, transfer aşamasında duygu-kültür uyumunu anlatmalı. Yeteneği aldın, getirdin, gerisi hocada. Ama uyum işi bir nebze bizde. Bu kadar yatırım yaptığınız oyuncuyu verim almadan göndermek kimin işine geliyor?"

‘Sistemi Kurmadığında Paraları Çöpe Atıyorsun’

"Böyle bir sistemin kurulmasının hiçbir maliyeti yok bir kulüp için. Bir çalışma odası ve çalışmamız için bir alan açmaları gerekiyor, bu kadar. Herkes borçları, futbolculara karşı yargıları, başkanların, hocaların, hakemlerin yanlışını konuşuyor ama bizim duygularımızı, zihnimizi doğru yönetemememizin maliyeti nedir? Bu sistemi kurmadığında milyon Euro'lar verdiğin adamı kenarda oturtuyorsun, fayda alamıyorsun, bu paraları çöpe atıyorsun."

‘Dünya Futbolunda Bu Zaten Var’

"Dünya futbolunda birçok kulüp bizim gibi profesyonellerle çalışıyorlar. İnsanlardan yüksek performans almak istiyorsanız önce onları iyi hissettirmeniz lazım. Zihin kaslarınızı kuvvetlendirmeden ayaklarınızla bir şey yapamazsınız. Yüzde 60 demiştim, bunu çöpe atarsanız yüzde 40'la ne kadar başarılı olabilirsiniz? Takım duygusu oluşturamadık, doğru düşünce biçimine geçemedik... O nedenle bizim bu alanı başarılı olmak adına göz ardı etmememiz lazım."

‘Avrupa Kulüpleriyle İletişim Halindeyim’

"Londra'da okudum ve orada da yaşıyorum. Oradaki kulüplerle iletişim halindeyim. Chelsea'yle mailleştik. Avrupa'da bu tarz işler daha kolay. Pandemi dönemi araya girdi, biraz işler istediğimiz gibi gitmedi. Ama hala iletişim halindeyim Avrupa'dan kulüplerle."

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki