BEŞİKTAŞ'TA BÜYÜK DEĞİŞİM!

Beşiktaş, Borussia Dortmund'un futbol dünyasıyla tanıştırdığı "Footbonaut" üzerinde çalışıyor...
Haberin yayılanma tarihi:23 Kasım 2022, Çarşamba

Bu sistemle oyuncuların teknik kapasitelerinin yükseltilmesi, çabukluk ve pas isabet oranının artırılması amaçlanıyor. Özellikle altyapı için çok faydalı olacağına inanılıyor.

Beşiktaş'ta büyük bir tesisleşme atılımı yaşanıyor. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yer alan 3 numaralı saha, aralıkta güncellenmiş haliyle kullanıma açılacak. Eski çimlerin yerine, Vodafone Park'ta kullanılan hibrit çimin aynısı döşendi, zemine drenaj sistemi kuruldu. Sahada akşam antrenmanları olabilmesi için ışıklandırma sistemi de yapıldı.

ASIL ATILIM BEYKOZ'DA

İkinci aşamada, robotik bir antrenman sahası sistemi üzerine çalışılıyor. Asıl büyük atılım ise Beykoz'da hayata geçirilecek tesislerde olacak. Projesi revize edilerek tamamlanan tesislerde, kadın futbol takımı ve altyapı oyuncuları çalışma yapacak. İçerisinde tribünlerin de yer aldığı bir stat, biri kapalı, biri açık antrenman sahası ve oyuncuların kalacağı konaklama alanları bulunacak.

HEDEF ALT YAŞ GRUPLARI

Kapalı sahada örnek alınacak model ise Borussia Dortmund olacak. Siyah-Beyazlı yöneticilerin, Alman devinin futbol dünyası ile tanıştırdığı "Footbonaut" sistemi üzerine çalışmalar yaptığı kaydedildi. Bu sistem ile futbolcuların teknik kapasitelerinin yükseltilmesi, çabukluk ve pas isabet oranının artırılması amaçlanıyor. Özellikle alt yaş gruplarından itibaren bu sistemle çalışılarak gençlerin yetenekleri pekiştirilecek.

FOOTBONAUT NEDİR?

Küp şeklindeki Footbonaut, futbolcuya çeşitli hızlarda toplar gönderiyor. Footbonaut'un tam ortasında bulunan oyuncu, kendisine otomatik olarak atılan topları en doğru yere göndermeye çalışıyor. Footbonaut, futbolcuların vuruşlarında ne kadar başarılı olduklarını bir bilgisayar grafiği halinde antrenörlere gösteriyor.

Ogün ŞAHİNOĞLU / Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki