BEŞİKTAŞ'TA KOLTUK DAVASI!

Atilla TÜRKER yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:24 Kasım 2022, Perşembe

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yönetimi, stadın koltuk montajı işi sırasında Beşiktaş A.Ş.'yi zarara uğrattığı iddiasıyla Fikret Orman hakkında tazminat davası açtı.

Evet... Beşiktaş Kulübü, Beşiktaş Kulübü Eski Başkanı hakkında bir tazminat davası daha açtı. Bu kez iddia ne mi? Fikret Orman, Vodafone Arena Stadının koltuk montajı yapımı sırasında Beşiktaş İnşaat A.Ş.'yi hukuka aykırı işlemler nedeniyle 2 milyon 65 bin 438 lira zarara uğrattı.

102 MİLYON EURO NEREYE UÇTU?

Malumunuz, KPMG adlı uluslararası bir denetim şirketi, yaptığı iki yıllık incelemenin ardından "Beşiktaş Kulübü'nde 2009-2019 yılları içinde 102 milyon Euro'luk istisnai durum tespit edildi" şeklinde bir rapor hazırladı ve bu raporu 20 Aralık 2021'de Beşiktaş Kulübü'ne takdim etti.

Yani dedi ki KPMG, Beşiktaş’ın 102 milyon Euro’su abrakadabra olmuş!

Koskoca Beşiktaş’ın 102 milyon Euro’su havaya uçmuş, uçurulmuş…

Paraya bakar mısınız, neredeyse 2 milyar Türk Lirası…

Peki nereye uçmuş, nasıl uçmuş, kime uçmuş, kim uçurmuş bu kadar parayı? Mevzu bu işte…

Bulmak gerekiyor.

Beşiktaş Kulübü'nün mevcut yönetimi bu doğrultuda son 6 ayda Fikret Orman hakkında dava üstüne dava açmaya başladı.

İşin trajikomik tarafı şu, KPMG raporunda yer alan bazı mevzuları ben geçmiş yıllarda belgelerle yazmıştım. Yazmıştım da ne olmuştu? O dönem başkanlık koltuğunda oturan Fikret Orman ve ekibi, şahsıma yönelik çok ağır ifadeler kullanmıştı. Hatta Beşiktaş Kulübü’nün resmî sitesinden de açıklamalar yapılmış, kamuoyu önünde hedef gösterilmiştim.

FİKRET ORMAN PARALAR NEREDE?

Şimdi ne oldu? Benim geçmişte yazdığım bazı mevzular doğrultusunda Fikret Orman’a dava üstüne dava açılıyor. Ne de olsa ortada kapı gibi KPMG raporu var. Davaları açan da Beşiktaş Kulübü’nün mevcut yönetimi…Uçan paralar Beşiktaş'ın parası…

Gönül isterdi ki… Beşiktaş’a gönül veren herkes, bu 102 milyon Euro’nun hesabını kuruşuna kadar sorsun.

Öyle ya, bu paranın çok önemli bolümü taraftarın cebinden çıktı. Kimi kombine aldı, kimi de forma…

Durum böyleyken ne oluyor? Çok değerli istisnai bazı kişiler dışında herkes her daim sessiz kalıyor.Sadece şu oluyor, ben belgeleri yayınlamaya devam ederken, yediğim küfür, hakaret ve tehditler de gırla gidiyor.Ben Beşiktaş'ta uçan paraların akıbetini belgelerle ortaya koyarken, Beşiktaş camiası bünyesindeki belli bir kesimin inanılmaz tepkisiyle karşılaşıyorum.

Pardon şu da oluyor. Fikret Orman hayatının tadını çıkartıyor. “Önemli bir iş insanıyım. Çok para kazandım. Bu davalarla uğraşacak zamanım yok, tatilimi yapıyorum, keyfimi kaçıracak halim yok." şeklinde demeç veriyor.

Bravo size Fikret Orman…
Hayat size güzel...
Az bile yapıyorsunuz!

FİKRET ORMAN BORULAR NEREDE

Uzağa gitmeye gerek yok. 50 gün önce yine belgelerle çok çarpıcı bir hususu kaleme aldım. Neydi bu? Beşiktaş Kulübü, Vodafone Park Arena Stadı'nın yapımı sırasında toplam 259.891 metre uzunluğunda boru ve 528.297 adet ek parça için para ödemesine karşın, boruların ve ek parçaların Beşiktaş Kulübü'ne teslim edildiğine dair bir teslim, tesellüm belgesi, irsaliye yahut herhangi bir evrak ortada yok.

Beşiktaş Kulübü parayı ödemiş, ilgili firma faturayı kesmiş, ama ortada boruların ve ek parçaların alındığına-verildiğine dair bir kayıt bulunmuyor. Beşiktaş Kulübü'nün mevcut yönetimi, haliyle Fikret Orman'a ve dönemin CEO'su Gökhan Sarı'ya dava açtı.

Düşünebiliyor musunuz, toplam 259 kilometrelik, yani neredeyse İstanbul-Bolu mesafesindeki boruların akıbeti belli değil.

528 bin 297 adet ek parça da cabası...Bu borular ve ek parçalar stadın altında mı, yoksa başka bir yerde mi, yarınlarda göreceğiz!

Peki Bu Haberi Belgelerle Yazdım Ne Oldu?

Ne ilgili firmadan ses var, ne de Fikret Orman'dan. Herkes hayatından memnun. Bazı istisnai kişiler dışında Beşiktaş'ın önde gelen isimleri her zaman olduğu gibi yine ölü taklidi yapmaya devam etti. Herkesin hesabı değişik tabii.. Bu hesaplar da yarınlarda ortaya çıkar elbet...

HER TÜRLÜ BELGEYE TALİBİM...

Belirtmemde yarar var. Herhangi bir kişinin elinde Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki mevcut yönetimle ilgili belge varsa eğer, bu belgeye de sonuna kadar talibim.

Bu sözüm özellikle Fikret Orman ve Hürser Tekinoktay için geçerli...

Beşiktaş'ın eski başkanının ya da başkan adaylarının elinde minnacık da olsa bir belge bulunur herhalde. Keza, bu bağlamda söylüyorum, kimin elinde KPMG raporunun tamamı ya da KPMG raporunun dışında başka bir rapor ya da belge varsa, bu belgeleri de yayınlamaktan çok büyük mutluluk, onur ve gurur duyarım. Kimler neyin peşinde bilmiyorum ama ben sadece gerçeğin peşindeyim. Bu işler lafla olmuyor.
Herkes sözünde duracak.

AHMET NUR ÇEBİ’NİN GERÇEK YÜZÜ!

Fikret Orman başta olmak üzere bazı muhteremler demeç veriyor, sürekli kulis yapıyor, "Ahmet Nur Çebi'nin gerçek yüzünü yakın zamanda ortaya çıkartacağız" diye.

Harika...
İşte tam zamanı…

El ele vererek Ahmet Nur Çebi’nin gerçek yüzünü ortaya çıkartalım. Sözünüzde durun Sayın Fikret Orman. Hiç olmazsa bu kez sözünüzde durun.

EV ADRESİMİ VE TELEFON NUMARAMI VERİYORUM

Ben kendi halinde bir muhabir olarak, Fikret Orman başta olmak üzere herkese desteğe hazırım. Yeter ki tüm gerçekler ortaya çıksın. Beşiktaş'ı ve diğer kulüpleri parasal anlamda kimler bu duruma getirdi, kimler operasyon yaptı, tek tek belirlensin. Yeter ki birileri elini taşın altına koysun. Bana her türlü belge ve bilgiyi ulaştıracak kişiler için iletişim adreslerimin tamamını bir kez daha veriyorum.

Cep telefonu numaram, 0549 371 07 05...

Ev adresim, Çevirmeci Sokak 70/27

Ortaköy, Beşiktaş İstanbul.

Mail adresim, atillaturker1961@hotmail.com...

Twitter hesabım, atigoll…

Instagram hesabım, atillaturker1961...

İŞTE KOLTUK DAVASI

Şimdi yazımın başına dönüyorum. Yani, koltuk davasına... Hatırlatırım, Beşiktaş Kulübü'nün mevcut yönetimi, Fikret Orman hakkında daha önce statla ilgili çatı davası, boru davası, elektrik ve mekanik işler davası açmıştı. Fulya Otopark davası ile Vagner Love davası da cabası...

Şimdi ise yine statla ilgili koltuk davası...

Elimdeki dava dilekçesine bakarak yazıyorum. Mevzunun önemi ve hassasiyeti bakımından dava dilekçesindeki ifadeleri aynen aktarıyorum. Sizi dava dilekçesi ile baş başa bırakıyorum.

"Vodafone Arena Stadyumunun, koltuk montajı işi sırasında yapılan işlemler nedeniyle Beşiktaş İnşaat AŞ.'nin toplam 2 milyon 65 bin 438 lira zarara uğratıldığı tespit edilmiştir."

38 BİN 393 ADET KOLTUK ÜZERİNDEN HESAPLANDI

"Sözleşme hükümleri uyarınca Mir Dekorasyon stadyum koltuklarının temin ve montajını yapmayı taahhüt etmiş, bunun karşılığında Beşiktaş İnşaat AŞ, sözleşmenin 8.1 maddesinde mutabık kalınan 4 milyon 450 bin TL tutarında yaklaşık bedeli ödeme yükümlülüğü altına girmiştir.

Yaklaşık bedel, farklı tiplerde 38 bin 393 adet koltuk üzerinden hesaplanmış, daha fazla koltuk imal ve montajına ihtiyaç duyulması ihtimali göz önüne alınarak, ödenecek nihai bedelin sözleşmenin 4.4 maddesinde mutabık kalınan hesap yöntemi kullanılarak belirleneceği kararlaştırılmıştır. Takılan toplam koltuk adedi ile sözleşmede belirlenen birim fiyatların çarpılması sonucunda Beşiktaş İnşaat AŞ'nin Mir Dekorasyon'a ödemesi gereken toplam bedel 4 milyon 973 bin TL olarak hesaplanmıştır. Fakat, Mir Dekorasyon tarafından kesilen 25 Nisan 2016 tarihli faturada, sözleşme hükümlerinin hilafında, "fiyat farkı ile yapılan işlemler" adı altında, sözleşme gereği ödenmesi gereken tutarın dışında 981 bin 881 TL fiyat farkı yansıtılmıştır."

"İHALE EN YÜKSEK TEKLİFİ VERENE VERİLDİ"

Bunun yanında, sözleşme ve ekli şartnamede, koltuk montajında kullanılacak her türlü taşıma ve bağlantı elemanı bedelinin, toplam bedele dahil olduğu hususunda mutabık kalınmasına rağmen, koltukların beton zemine monte edilmesini sağlayan travers malzeme için ayrı bir ihale yapılmıştır. İhale sonucunda travers yapım ve montaj işi, en yüksek teklifi verdiği halde, davalı Fikret Orman'ın münferit imza ve onayı ile Mir Dekorasyon'a verilmiştir. 1 milyon 83 bin TL tutarındaki ihale bedeli "bağlantı elemanı bedeli" adıyla, toplam bedele eklenmiştir.

Beşiktaş İnşaat AŞ ile Mir Dekorasyon arasındaki sözleşmede, birim fiyatların sözleşme süresince sabit kalacağı ve Mir Dekorasyon tarafından, sözleşme bedeline ilave herhangi bir ücret talep edilmeyeceği yönünde açık hüküm bulunduğu halde, toplam 2 milyon 65 bin 438 TL tutarında fiyat farkı ve ilave ücretin, Mir Dekorasyon'a ödenmesini sağlayan Davalı (Fikret Orman), bu davranışıyla Beşiktaş İnşaat AŞ'yi zarara uğratmıştır.

"2 MİLYON 65 BİN LİRANIN FAİZİYLE TAHSİLİNE..."

Dava dilekçesinin sonuç ve istem bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor:

1- Davamızın kabulü ile hukuka aykırı işlemleriyle Beşiktaş İnşaat AŞ'yi zarara uğratan Davalıdan (Fikret Orman), fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla, 2 milyon 65 bin 438 TL tazminatın şirkete ödenmesi yoluyla tazminine,

2- 3095 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca zararın gerçekleştiği tarihten itibaren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın önceki yılın 31 Aralık günü kısa vadeli avanslar için uyguladığı faiz oranında işleyecek faiz ve faiz ile karşılanamayacak zarar tutarının tahsiline,

3- Vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin davalı üzerine bırakılmasına, karar verilmesini talep ederiz.

HESAP ÖDENECEK

Durum bu dostlar. Olduğu gibi aktardım. Görünen o ki... Yarınlar çok daha büyük mevzulara gebe. Davalar birbirini kovalayacak. Herkes hesap verecek. Doğrusu bu çünkü...Beşiktaş'ın her bir kuruşunun nereye gittiği, kimlere gittiği, nasıl gittiği er ya da geç ortaya çıkacak. Her ne kadar birileri günü kurtarma doğrultusunda sağa sola sallansa da. Beşiktaş'ta bu hesap mutlaka sorulacak.

Ajansspor 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki