BEŞİKTAŞ'TAN BASKETBOL FEDERASYONUNA ÇAĞRI!

ING Basketbol Süper Ligi'nde TOFAŞ ile oynadıkları maçın ardından kural hatası itirazı yapan Beşiktaş’ın yöneticisi Umut Şenol, Türkiye Basketbol Federasyonu’na seslenerek adalet istedi...
Haberin yayılanma tarihi:15 Mart 2021, Pazartesi

Basketbol Süper Ligi'nde, cumartesi günü TOFAŞ'a 89-86 mağlup olduğu maçta 'kural hatası' olduğu iddiasıyla federasyona başvurduklarını hatırlatan Şenol, önemli açıklamalarda bulundu;

"Oyuncularımıza kulüp olarak tek başımıza veremeyeceğimiz şeyler var; adalet ve eşiklik duygusu bunların en önemlileri. Bunu sağlayacak kurumlar ise TBF, MHK ve Tahkim Kurulu. Onlara çağrımız tektir, kimseye karşı eğilip bükülmeden kuralları uygulayın. Kendi inisiyatifimiz dışında kalan ortamdan tek beklediğimiz gelişim çağında olan kendi gözümüzden bile sakındığımız oyuncularımızın bu duygular için gelişimlerine devam etmeleridir."  

Yerli Gençlere Yatırım Yapıldı

Kulübün düşük bütçe ve genç yerli oyuncularla yola çıktığını vurgulayan Şenol, "Sayın Başkanımız Ahmet Nur Çebi'nin, yönetim kurulumuzun desteği ve yüce gönüllü Beşiktaş taraftarının sevgisi ile bir yola çıktık. Amacımızı Türk Milli Takımı'na maksimum sayıda sporcu vermek ve bunu yapmak için de genç oyuncularımıza maksimum süreyi vermek olarak açıkladık. Çok zor günler geçirdik. Zor kararlar almak zorunda kaldık" dedi.

Her Türlü Eğitim Veriliyor

Koç Ahmet Kandemir başta olmak üzere şubedeki herkesin büyük bir fedakarlık yaptığını belirten Umut Şenol, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz oyuncularımızın gelişimi için kulüp içinde, bireysel gelişim koçluğu, İngilizce dersleri, psikolojik destek ve etik standartlar gibi bir çok konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Akatlar salonunda sayın Bilgihan Cenk Sürmen önderliğinde onlara ve gerektiğinde milli takımımıza mütevazı imkanlarımız ile her zaman en fiziksel şartları vermeye çalışıyoruz."

"Kimseye Karşı Eğilip Bükülmeden Kuralları Uygulayın"

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol, Tofaş-Beşiktaş basketbol maçında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Kural hatası olduğunu belirterek gerekli itirazları yapan Siyah-Beyazlılarda Umut Şenol, "Çağrımız tektir, kimseye karşı eğilip bükülmeden kuralları uygulayın" ifadelerini kullandı.

“Sezon başında büyük bir cesaret örneği göstererek çok düşük bir bütçe ile genç ve potansiyeli yüksek oyuncuları bir araya getirerek, Başkanımız Ahmet Nur Çebi'nin, yönetim kurulumuzun desteği ve yüce gönüllü Beşiktaş taraftarının sevgisi ile bir yola çıktık.

Amacımızı, Türk Milli Takımı’na maksimum sayıda sporcu vermek ve bunu yapmak için de genç oyuncularımıza maksimum süre vermek olarak açıkladık. Çok zor günler geçirdik. Zor kararlar almak zorunda kaldık. Başta hocamız Ahmet Kandemir olmak üzere şubedeki bütün arkadaşlarımız Beşiktaşlılık felsefesinin gereği olan her tür fedakarlığı yaptılar. Biz oyuncularımızın gelişimi için kulüp içinde, bireysel gelişim koçluğu, İngilizce dersleri, psikolojik destek ve etik standartlar gibi birçok konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Akatlar salonunda Bilgihan Cenk Sürmen önderliğinde onlara ve gerektiğinde Milli Takımımıza mütevazı imkanlarımız ile her zaman en fiziksel şartları vermeye çalışıyoruz. Oyuncularımıza kulüp olarak tek başımıza veremeyeceğimiz şeyler de var; adalet ve eşiktik duygusu bunların en önemlileri. Kendi inisiyatifimiz dışında kalan ortamdan tek beklediğimiz gelişim çağında olan, kendi gözümüzden bile sakındığımız oyuncularımızın bu duygular için gelişimlerine devam etmeleridir. Bunu sağlayacak kurumlar ise TBF, MHK ve Tahkim Kurulları. Onlara çağrımız tektir, kimseye karşı eğilip bükülmeden kuralları uygulayın.”

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki