BJK OLAĞAN İDARİ VE MALİ GENEL KURUL TARİHİ BELLİ OLDU!

Siyah-Beyazlı kulüpten açıklama...
Haberin yayılanma tarihi:29 Mayıs 2023, Pazartesi

BEŞİKTAŞ RESMİ;

Bilindiği üzere; tüzüğümüz gereği Olağan İdari ve Mali Genel Kurulumuz her yıl Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte, 26 Nisan 2022 tarihinde 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu yayınlanmış olup, anılan kanun gereği tüzüğümüz, mali ve idari yapımızın da Kanun ile uyumlu hale getirilmesi bir zorunluluk olarak ortaya çıkmıştır. Kanun’un yayınlanmasına müteakip ilgili uygulama yönetmelikleri peyderpey yayınlanmış ve yayınlanmaya devam etmektedir.

YENİ TÜZÜĞÜN BAKANLIĞA SUNULMASI VE TESCİLİ...

Kanunun, spor kulüplerinin tüzükleri, idari ve mali yapılarının, Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde Kanun hükümlerine uygun hale getirilmesi hususunda emredici hüküm ihtiva etmesi ve bu sürenin altı aya kadar uzatılmasına cevaz vermesi nedenleriyle tüzüğümüzün en geç 26 Ekim 2023 tarihinde 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’na uygun hale getirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulması ve tescili gerekmektedir.

Öte yandan tüzüğümüz gereği bu yılın Mayıs ayı içerisinde yapılması gereken Olağan İdari ve Mali Genel Kurulumuzun, Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri takvimi nedeniyle Mayıs ayı içerisinde yapılmasının mümkün olamayacağının görülmesi üzerine durum Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirilerek görüş sorulmuş, Bakanlık tarafından bildirilen görüşte ertelemenin olabileceği ancak Genel Kurulun en geç 31 Mayıs tarihinden itibaren altı ay içinde yapılabileceği yazılı olarak Kulübümüze bildirilmiştir.

Tüzüğümüzün 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununa uygun hale getirilmesi için gerekli tadil çalışmalarına başlanılmış olup Kulübümüz kurulları ile istişare süreci devam etmektedir. Ancak Haziran ayının üçüncü haftası üniversite sınavlarına, dördüncü haftası ise bayram tatiline denk gelmektedir. Bu halde Tüzük Tadili Genel Kurulumuz için ilan süresi de dikkate alındığında, kurullarımız ile birlikte çalışmak için yeterli zaman olmadığı, sonrasında ise yaz sezonunun başlamasından dolayı istenilen çoğunluğun sağlanmasının güç olacağı düşünüldüğü için Tüzük Tadili Genel Kurulumuzun Eylül Ekim ayları içerisinde yapılması hususunda kurullarımızın ortak görüşü oluşmuştur.

Aynı nedenlerle Olağan İdari ve Mali Genel Kurulumuzun da tüzük tadili yapılıp tescili tamamlandıktan sonra Ekim Kasım ayları içerisinde yapılmasının uyum ve uygulama açısından çok daha faydalı olacağı göz önünde bulundurularak, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Divan Kurulu, Disiplin Kurulu, Seçme ve Sicil Kurulu başkanlarımızın imzaları ve bütün kurullarımızın ortak mutabakatıyla karar verilmiştir.

Beşiktaş JK

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki