D.İ.Büyükçekmece 59 S.J. Beşiktaş 72

Beşiktaş Sompo Japan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin son haftasında deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece’ye konuk oldu...
Haberin yayılanma tarihi:13 Mayıs 2018, Pazar

İki takımın da maç boyunca basit hatalar yaptığı karşılaşmanın son çeyreğinde vites yükselten Beşiktaş Sompo Japan, maçtan 59-72 galip ayrılmayı başardı.

Beşiktaş Sompo Japan bu sonuçla birlikte 20. galibiyetini alarak normal sezonu 4.sırada bitirmeyi başardı. Maça İlkan Karaman önderliğinde çok iyi başlayan Büyükçekmece, yıldız oyuncunun 4 dakika içerisinde bulduğu 6 sayıyla 8-3 öne fırlayıp Ufuk Sarıca‘ya molayı aldırdı.

Moladan çok iyi dönen Beşiktaş, rakibinin top kayıplarıyla çok kolay sayılar buldu ve 6-0’lık seriyle öne geçip molayı aldırdı (8-9).

İki takım da çeyreğin ortalarına doğru çok basit hatalar yapıp boş atışları değerlendiremedi ve sayı bulmakta zorlandılar. Periyodun sonunu Semih Erden önderliğinde iyi oynayan siyah beyazlılar, ilk çeyreği 11-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Clark önderliğinde fırtına gibi başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 8-0’lık seriyle farkı çift hanelere çekti (11-21). Oyuncu değişiklikleriyle kendine gelen Büyükçekmece, 13-2’lik seriyle öne geçti (24-23). İki takım da düşük konsantrasyonla mücadele ederken çok basit hatalar bu çeyrekte de devam etti. İlk yarı da 26-26 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya İlkan Karaman’ın iyi oyunuyla güzel başlayan Büyükçekmece, Beşiktaş’ın düşük yüzdesini değerlendirerek 6 sayı öne geçti (32-26). Oyunun kontrolünü eline alan ev sahibi ekip, pota altını kullanarak farkı açmayı sürdürdü (42-33). Molanın ardından savunmasını hareketlendiren siyah beyazlı ekip, hücumda da tempoyu arttırdı ve 9-1’lik seriyle farkı 1’e indirdi (43-42). Taraftarların küfürlü tezahüratı sonucu üçüncü anons geldi ve karşılaşmaya 15 dakika ara verildi. Hakemlerin soyunma odasından dönmesiyle mücadele yeniden başladı ve son çeyreğe ev sahibi ekip 48-45 önde girdi.

Beşiktaş Sompo Japan son çeyreğe 6-0’lık bir seriyle başladı ve öne geçti (48-51). Clark ve Weems’le oyuna ağırlığını koyan siyah beyazlı ekip, farkı da 8’e yükseltti (52-60). Büyükçekmece farkı 3’e indirse de ardından peş peşe top kayıpları yaptı ve Beşiktaş da kolay sayılar bularak son 3 dakikaya 12 sayı önde girdi (56-68). Kalan bölümde hata yapmayan siyah beyazlılar, maçı da 59-72 kazandı.

Maçın Yıldızı: Earl Clark…

Beşiktaş Sımpo Japan’ın yıldızı özellikle ilk yarıda bocalasa da ikinci yarıda hem hücumda hem de savunmada kritik katkılar yaptı. Karşılaşmayı 17’de 7 isabetle 18 sayı, 7 ribaunt, 2 asist, 4 blok ve 3 top çalmayla tamamlayan Amerikalı forvet, maçın da yıldızı oldu.

Maçın Kırılma Anı:

Son çeyreğin ortasından itibaren rakibini peş peşe top kayıplarına zorlayan Beşiktaş Sompo Japan, açık sahada çok rahat sayılar buldu ve farkı da çift hanelere çıkartarak rakibinin direncini kırdı. 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki