DİYANET ATATÜRK'Ü YİNE ANMADI!

Ulusal gün ve bayramlarda hiçbir program düzenlemeyen, bu tarihlere denk gelen cuma hutbelerinde ise ne bugünleri ne Cumhuriyetimizi ne de Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anan Diyanet, bugün de benzer tutumunu sürdürdü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı görmezden geldi, Atatürk’ü anmadı...
Haberin yayılanma tarihi:19 Mayıs 2023, Cuma

‘TÜRKÜN DOSTU OLAMAZ’

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; Hutbenin temasını gençlik oluştururken “Saygıdeğer genç kardeşim. Sen, İslamın kıymetli bir neferisin. Kuran ve sünnetin rehberliğinde istikametin bellidir senin. Bizler de Hazreti İbrâhim gibi gençlerimizin alnı secdeli, dili dualı, güzel ahlaklı olmaları için Cenabı Hakk’a niyazda bulunalım” ifadeleri kullanıldı.

Emekli Müftü Gani Aşık Hutbede Ulusal Bayrama Ve Atatürk’e Yer Verilmemesine Tepki Gösterdi

“Diyanet’in Atatürk’ü yok sayması, gençliği de imanlı gençliğe indirgemesi, 14 Mayıs seçimleri sonrası hızlanacağı beklenen laik devletin şeri devlete dönüştürülmesi hedefinin ipuçlarından birisidir” diyen Aşık, “Ahlak imandan bağımsızdır. Gençliğin ahlaklı olması, imanlı olmasından daha az önemli değil. Türkiye’yi soyup soğana çevirenlerin hepsi de imanlı olduklarını savunurlar. Diyanet’in kronikleşen Atatürk düşmanlığı konusunda söylenecek son söz; Atatürk’e düşman olanın Türk’ün ve Türk yurdunun dostu olamayacağı gerçeğidir” ifadelerini kullandı.

Halktv

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki