"DORUKHAN YÜZDE 90 BİTTİ"

Ahmet Nur Çebi, gündeme dair açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:03 Aralık 2020, Perşembe

"CANIMIZI VERELİM"

"Gelir ve giderinizin eşitlenmesi lazım. Bir süre sonra da süratli bir şekilde yapmak gerekiyor. Sözleşmelerinize çok dikkat edeceksiniz. 3 senede uzun uzun yapılamaz. En büyük katkıyı da taraftardan alacağız. Camianın sahibi taraftar diyoruz. Gelen yöneticiler de taraftardır. Yöneticiye düşen 10'sa taraftara düşen 1'dir. Geldin, sana güçlü başkan dediler ver paraları ile olsa verelim. Canımızı verelim.

"NİYE YAPTINIZ BU KADAR TRANSFERİ"

"Türkiye'nin gerçeklerine göre bu takımlar yaşamak zorundalar. Develasyon riski varsa bunu düşünerek hesabınızı yapmanız gerek. Bütçenin başını aşağıya doğru indirdik biraz. Bence iyi bir kadromuz var, kimileri beğenmiyor. 3-4 yıllık zor sözleşmeler var hala. Gelmeden bir transfer politikası uygulanmış. Bankala Birliği anlaşması yapılmış. Transferler gelmiş. Zaten paranın gelmeyeceğini biliyorsunuz. Transferleri yapmadan dikkat etmek gerekliydi. Bu konuda hassas olunmalı. Bir sonraki yönetime de yardımcı olmamız gerekir. Zaten borç limitini aşmışsınız, niye yapıyorsunuz bu kadar transferi?"

"TRANSFERDE BAŞARISIZ DEDİLER"

"Biz, yeni futbolcularımızı eskilerin 3'de 1'i maliyete getirdik. Bunun yüzünden de tepki aldık. Transferde başarısız dediler. Gelen arkadaş daha sahaya çıkmadan, adamların geliş fiyatlarına bakarak bu transferden bir şey olmaz dediler. Bu doğru değil."

"KİMSE GİTMEK İSTEMİYOR"

Futbolcularımız, Beşiktaş'ı çok seviyor. Hiçbiri gitmek istemiyor şu anda.

"LJAJIC İLE 3 KEZ GÖRÜŞTÜM"

Ljajic ile ben 3 kere konuştum. Birincide "Kovid süreci beni hırpaladı" dedi. İkincide "Şans bulamıyorum, bulursam mucizeler yaratacağım" dedi. Üçüncüde "Söz veriyorum düzeleceğim" dedi. Onu da kazanmak istiyoruz. İhtiyacımız var çünkü. Ücreti bir kenara, onu biz kazanabilirsek bundan Beşiktaş Futbol Takımı faydalanacaktır. Onu kazanıp, tekrar verim alabileceğimiz bir pozisyona getirmek istiyoruz.

"DORUKHAN YÜZDE 90 BİTTİ"

Dorukhan'la görüşmelerimiz devam ediyor. Transfer bu. İmzalar atılmadan bir şey denmez. Bana göre olumlu anlamda yüzde 90 bitti. Benim fikrimi soruyorsanız gideceğini düşünmüyorum. Dorukhan'ın da bana rol yaptığını düşünmüyorum. Görüşüyoruz, her şey müsbet sadece kağıda dökülecek.

"HER GÜN AVUKATLAR GELİYOR"

Beşiktaş'ın ekonomik sürecini sağlıklı hale getirmediğimiz sürece haciz devam edecek. Alacaklı insanlar var, bazılarını çok mağdur da etmişiz. Adama bir şey yaptırmışsınız, parasını vermemişsiniz. Bu benim için çok üzücü bir şey. Yollarımızı ayırdığımız arkadaşlarımız olmuş, onlara da tazminatlarını almaya geliyor. Kulübe her gün avukatını gönderen, bizim gelmemizden sıkıntı yaşayanlar var. Onlar kim olduklarını biliyor. Ben onlara sesleneyim, yapmasınlar. Pandemi sürecinde herkes evinde ama ben ortalıkta insanlarla görüşmeye devam ediyorum. 60 yaşını devirdim, neredeyse sokağa çıkamayacağım.

"YAZIP YAZIP KAÇANLAR VAR"

İstanbul'u terk edip, lüks köylere gidenler var. Tweet atıyorlar, bunu eleştirdim, tepki gördüm. Ben sosyal medyayı takip etmiyorum ama pozitif anlamda kullananların başımın üstünde yeri var. Tabii ki Beşiktaş, Jimnastik Kulübü'dür. Bu bir dil sürçmesidir. Beşiktaş Spor lafımı eleştirenin art niyetli olması lazım. Sadece beni eleştirmek adına bunu yaptıklarını söyleyebilirim. Esprili takılanları anlarım ama bunu dan dan dan diye vuruyorsa niyet başkadır.

"HOCAMIZIN HER ZAMAN YERİ VARDIR"

Biz iş adamıyız. Bizim ağzımızdan bir laf çıktığı zaman son dakikaya kadar geçerlidir o. Ben dedim ki Sergen Hoca, ne zaman bırakmak isterse onun o saate kadar yeri var. Kontratı getirsin, imzalayayım dedim. Bu laf başkanın ağzından çıkıyor. Sergen Hoca, ayrılmak istemediği sürece burada yeri vardır. Maç iyi gidiyor, Sergen Hoca'yı ele alıyorlar, kötü gidiyor, Sergen Hoca'yı ele alıyorlar.

"DENİZLİ'Yİ 3-4 YIL ÖNCE GÖRDÜM"

Ben Mustafa Denizli Hocamla 3-4 yıl evvel Beşiktaş'tan ayrılmadan önce yemek yedim. O günden sonra Mustafa Denizli'yi görmedim. Beşiktaşlılığı'ndan da hocalığından da keyif alırım. Ancak bizim şu anda bir hocamız var. En zor zamanında gelmiş, burada mücadele ediyor. Ben sadece Beşiktaş'ın başarısıyla yaşamak isteyen birisiyim. Acı eleştirilerden, troll tayfalara seslenmek istiyorum, çocuklarım üzülüyor ama ben sizi hiç takmıyorum. Çok kötüsün, sen bu işi beceremiyorsun diyor. Buna saygı duymak zorundayım. Ama yazıp yazıp kaçanlar var, onlar kendini biliyor. Buna karşıyım.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA OLACAĞIZ"

Benim vermek istediğim mesaj şu; mali imkanları kısıtlayarak takımımın sürekli şampiyonluk almasını hedeflemiştik. Benim kafamdaki tablo gelir ve giderleri eşitleyip, kısıtlı bütçe ile yıllar boyunca sürekli şampiyonluğu kovalayacağız. Kimse benden şampiyon olamayacağız dememi beklemesin. Tasarruf yapacağız, tasarrufu yapıp, şampiyonluk yarışında olacağız.

"LİMİTTE YERİMİZ YOK"

Transfer limitleri var. Kullandığınız limitlerden boşta kalan yeriniz varsa transfer yapabilirsiniz. Bizim yerimiz yok, açmaya çalışacağız. Temmuz ve ağustosta açmaya çalıştık. TFF'de de gevşeme olmadı. Seneye yüzde 15'i de daraltıyorlar.

"VIDA VE LJAJIC'İN OYNAMASINI İSTERİM"

"Bunlar realize olduğu zaman açıklayabileceğim şeyler, yoksa çok spekülasyon oluyor. Ben Vida ve Ljajic'ten faydalanmak istiyorum. Evet ücretleri yüksektir, dünya üzerinde bilinirliği anlamında en yüksek futbolculardan biridir. Benim bütçeme uymuyorlar diye gitmelerini istemek yerine, onlarla oynamak daha iyi olur. Geçen sene indirime hayır dediler, belki bu sene yumuşarlar."

"HOCAMIZ SPORTİF DİREKTÖR İSTERSE GETİRİRİZ"

Bir sportif direktör getirip, kurumsal bir hava yaratmak istemek her başkanın kafasında vardır. Kan uyuşması gerek. Hocamız var eğer isterse gerçekleştiririz. Hocamızla şampiyonluklar kovalayacağız. Görüşleri ve isteklerinin benim için çok önemi var.

"ABOUBAKAR'IN SAKATLIĞI YOK"

Biz kesinlikle bonservis vermedik. Ben gelmeden yapılan 16-17 milyon euro'lar verildi. Bonservissiz futbolcular aldık. Aboubakar, bonservisle gelmedi, sadece ücreti verildi. Rosier, cüzi bir miktara geldi. Çok ciddi bir miktara. Aboubakar'ın sakatlığı bana göre yok. Gönderen takım da çok pişmanmış. Aboubakar çok güçlü bir çocuk. Maneviyatı da güçlü. Temiz kalpli, gülen bir insan. O sakat olsa da uçar, durduramazsınız.

"SATARLARSA ALACAĞIZ"

Rosier'i satarlarsa, gelirse alacağız. Beğendiğim ve sevdiğim bir futbolcu. Görüşmeler olmadı. Teknik kadronun onayını almadan yaptığımız bir transfer bu. İyi ki denk gelmiş şansımıza.

"CENK TOSUN'U İSTERİM"

Cenk bizim için uygun olur. Olabilse keşke. Onun satışını yapan da benim Everton'a. Benim için özel bir çocuk ama şu anda orada top oynuyor. Eğer orası derse ki Cenk'e ihtiyacımız var, biz alamayız. Ama bize derlerse Evet Cenk oynayabilir, o zaman kiralayabiliriz. Yabancı biri yerine yerli biri bizim için tercihtir. Kendi kulübünün kararını görmeden Cenk'le ilgili bir tasarrufumuz olmaz.

"ZE LUIS SON DAKİKA OLMADI"

Transfer çok ilginç. Menajerlerin av dönemi başladı demişti Mustafa Cengiz. Herkesle konuşuyorlar, sonra pardon diyorlar. Ze Luis'i de son dakikaya kadar getirdik, son dakikada Pardon Ruslar çok para verdi dendi. Biz de Allah yolunu açık etsin dedik.

"AMATÖR SPORLARLA DEVLET İLGİLENMELİ"

Amatörlerden kar etme şansı sıfır. İşin esasına özüne aykırı. Amatör spor desteklenir. Bana göre de amatör sporları desteklemesi gereken devlettir. Gençlerinize spor yaptıracaksanız onunla ilgilenecek kurum Spor Bakanlığı'dır.

"CANIM CENNET İSTİYOR AMA GÜNAHLAR VAR"

Arzumuz var, isteğimiz var, canım cennet istiyor ama günahlar var diye bir laf var. Dorukhan var, Atakan var, ondan çok umutluyum. Hasic'ten umutluyum, öyle anlattılar bize. Seneye 2'si gider, arkadan 2 tane daha getirebiliyorsak o zaman iyidir.

"FATİH AKSOY, GELİR KATTI"

Fatih ayrı bir konu. Beşiktaş'ta kalabilirdi ama Welinton'a hocamız ihtiyaç duyduğunu söyledi. Fatih'ten başka seçeneğimiz yoktu. Fatih'i yetiştirip de değerlendirdiğimiz bir futbolcu olarak görebiliriz. Bir gelir sağladı kulübüne. Ahmet ve Alpay, şu anda orada kiralık oynuyorlar. Onlar gidiyordu, ben göndermek istemedim, çok ısrar ettiler. Genç çocuklarımızın hepsini 2. ve 3. Lig'e gönderiyoruz, orada oynatmıyorlar. Emeklere yazık oluyor. Süper Lig'de top oynayan Alanya'ya gönderdik. Futbolcumuz oynasın diye kavga ediyoruz. Alanya'ya göndermemek için savaşıyoruz ama konunun ne olduğunu anlamadan "Alanyaspor'la ilişkiniz ne?" diye soruyorlar.

"HOCAMIZLA ORTA YOL BULURUZ"

Ben, Beşiktaş Başkanı olarak Trabzonspor'un işine karışamam. Benim Trabzonspor'a borcum olsa "Ahmet çiğim bunu bir ay erteler misin?" derim. Avcı Hocamız 3 yıllık kontrat yapmış. İş bulana kadar parası Beşiktaş tarafından ödenir diye yazıyor. 20 milyon TL bir uzlaşmazlık var hocamızla. Orta yol buluruz. Bu camiayı o da sever sayar, en azından saydığından eminim. Biz hocayla bir şekilde konumuzu çözeriz diye düşünüyorum.

YOLLARIN AYRILMA SEBEBİ

Biraz takım kötüye doğru gittiğinde "Ne yapabilirim, ne yapmam gerekiyor?" diye sorduğumda Avcı hoca, "Bundan fazla verebileceğim katkım olmadığını düşünüyorum, bir şeylerin değişeceğini düşünmüyorum" dedi. Ben de başkan olarak bunu diyen hocaya "Yollarımızı ayıralım" demek zorunda kaldım. O da "Hay hay başkanım" dedi.

TOSIC VE MARCELO

Tosic ve Marcelo, bizim için değerli isimler. Ancak gittikleri paraya geleceklerse alamayız.

"HEYKELİ DİKİLSİN AMA PAZARLIK YAPARIM"

Atiba iyi bir aile babası, iyi bir profesyonel, iyi bir futbolcu. Yabancı sayısında kısıtlamadan daha önemlisi gelecek yabancıların tarifi. Atiba, Türk gençlerine örnek olabilecek iyi bir yabancı futbolcu. Atiba da biraz pazarlığı seviyor, ben de seviyorum. Gecikmenin nedeni pazarlığı uzattık. Beşiktaş'ın menfaatini korumak için pazarlık yaptım. Heykelini diksinler tabii ki. Heykelinin dikilmesi benim ona namütena bir ücret vermemi gerektirmiyor.

"BİR ALGI OLUŞTUYSA ÖZÜR DİLERİM"

Ben kesinlikle genç hakemlerin görev yapmasını istiyorum. Genç kaleciyi kaleye koyup yetişmesini sağlamak mümkünse hakemlerin de maç yöneterek gelişmelerini sağlayacağımıza inanıyorum. Zaten belli yaştaki hakemler hata yapıyorlar, bırakın genç hakemler yapsın dedim. Derbi biraz ağır gelmiş olabilir, son Fenerbahçe maçında canı yanan taraf Beşiktaş'tı. Ben, kesinlikle hakemle ilgili bir şey söyleme dedim Emre Kocadağ'a. Hemen arkasından Fenerbahçeli yöneticinin benim algı yarattığımla ilgili bir açıklaması oldu ve gündemi değiştirdiler. Kesinlikle algı yaratmak için herhangi bir ifadede bulunmadım. O gün ben çıkarken gazeteciler rica ettiler. her şeyi çok ters anlayan bir toplum haline geldik. Hakem açıklandığından beri, şirketler, babası şöyle diye açıklamalar çıktı. Keşke Fenerbahçe Kulübü, benden sonra açıklama yapacağına benden önce yapsaydı. Böyle bir algı oluştuysa özür dilerim. Hakemi algı altına almak kesinlikle amacım değildi. Benim o açıklamamdan sonra biz bunları kaale almıyoruz, benim için bunların önemi yok. Genç hakemlere güvenmek lazım. dedim. Bu algıya aslında ben nokta koymaya çalıştım. Fenerbahçe camiasına benim saygım var. Ali Koç beyefendi ile çok saygın bir ilişkim var. Ali Bey'e, Fenerbahçe'ye böyle bir yanlış yapmam söz konusu değil. Fenerbahçe bu sezon şampiyon olmak için yola çıkmış, iyi transferler yapmış. Bizim algıyla işimiz yok. Maça çıktık 10 kişiyle kazandık. 3-1 yenildiğimiz maçta Ali Bey çok güzel maç yönetildi dedi, ben de canımız yandı dedim. İkimiz de kulüplerimizden mesulüz.

"KARIUS VE RUIZ ÇEKTİ GİTTİ"

Karius'un sözleşmesi bitmişti, erken gitti, bıraktı bizi. FIFA da bize parayı vereceksiniz dedi. Ruiz de maaşını alamadığını deklare etti ve çekti gitti. Bizde 1.7 milyona oynayan arkadaş, Betis'te 300'e oynuyor. FIFA'nın bunu yargılamamasını anlamıyorum.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki