DÜNYANIN İLK İNSANSI ROBOT BOKSU ÇİN'DE YAPILDI!

Robot boksu sırasında düz yumruklar, kanca yumruklar, yan ve aparkat vuruşlar sergilendi. Robotlar düştükten sonra yerden bile kalktı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Mayıs 2025, Salı

ÇELİK YUMRUKLAR HAVADA UÇTU;

Hem gelişen teknoloji hem de bilim kurgu filmlerinin nihai sonucu olan robot çağına giderek daha fazla yaklaşıyoruz. Tabi bir Matrix ya da Terminatör komplo teorisine daha uzun bir zaman dilimi olsa da, ünlü oyuncu Hugh Jackman’ın rol aldığı 2011 yapımı Çelik Yumruklar filminde yaşananlara beklediğimizden çok daha erken kavuşacağız gibi duruyor. Bu filmdeki kadar atik ve gelişmiş olmasalar da robot dövüşü için fünye çoktan ateşlendi ve Çin’de dünyanın ilk robot boksu organizasyonu düzenlendi.

Çinli robotlar, Zhejiang Eyaleti'nin Hangzhou kentinde düzenlenen dünyanın ilk insansı robot boks maçında karşı karşıya geldi. Robotlar canlı yayınlanan karşılaşma sırasında çok çeşitli dövüş becerileri sergiledi ve güçlü yumruklar savurdu. Unitree Robotics firması tarafından geliştirilen robotlar, boks ringinde insanlar gibi performans sergileyerek izleyicileri hayrete düşürdü.

Mecha Fighting Series isimli etkinlik, aynı zamanda tasarlanan bu robotların pil ve malzeme dayanıklılığını kanıtlamış oldu. Ayrıca tüm vücut koordinasyonunun gerçek zamanlı etkinliğini test etmek için de tasarımcılarına iyi veriler sağladığı düşünülüyor.

BOKS YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Robotların turnuva tarzındaki boks maçları serisine katılımı dört insan operatör ekibi tarafından kontrol edildi. Robotlar etkinlik sırasında teke tek ve gruplar halinde boks yeteneklerini sergiledi. Unitree firmasının G1 robotlarının da yer aldığı etkinlikte, sosyal medya platformlarında yayınlanan videolarda da robotların dövüş sırasında birbirlerine mükemmel bir şekilde yumruk attıkları görülüyor. Ancak, robotların hareketlerinin düzgün bir şekilde senkronize olmadığı bazı anlar da var. Rakip robot başka bir yerde dururken robotların yanlış yöne yumruk attıkları görülüyor.

Raporlar ilk boks maçını pembe başlığa sahip bir robotun kazandığını, genel şampiyonun ise siyah başlığa sahip robotun olduğunu belirtiyor. Robotların müsabaka boyunca birbirini yumrukladığı, tekmelediği ve düştükleri yerden kalktıkları gözüküyor.

Unitree Robotics pazarlama ekibi üyesi Chen Xiyun, Global Times'a yaptığı açıklamada, robotların insan-makine işbirliğine dayalı bir şekilde dövüştüğünü söyledi. Ayrıca etkinlik öncesinde robotlar dövüşe hazır olmaları için eğitilmiş. Uzmanlar ayrıca boks maçının Çin'in yapay zeka ve robotik alanındaki ilerlemelerini sergilediğini belirtiyor.

Milliyet

Etiketler: Çin   boks   robot   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 6 = ?

 




En Son Haberler
haber yazılımı: buki