ELON MUSK İNSAN BEYNİNE ÇİP TAKACAK!

FDA’dan Musk’a izin çıktı...
Haberin yayılanma tarihi:27 Mayıs 2023, Cumartesi

Musk İnsan Beyni İle Bilgisayar Arasında Doğrudan İletişim Kurmayı Amaçlayan Çılgın Projesi Neuralink İçin İnsanlı Deneylere Başlama Onayı Aldı;

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk’ın beyin implant şirketi Neuralink, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) beyin çipini ilk defa insanlar üzerinde denemek için onay aldı. Neuralink sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, FDA onayı, “Birgün, çok sayıda insana yardım edilmesini sağlayacak önemli bir adım” olarak nitelendi.

RET CEVABI ALMIŞTI

Musk, 2019 yılından beri, “felç ve körlük gibi ciddi rahatsızlıkları tedavi edeceğine” inandığı proje için şirketine insanlı klinik deneylere başlama izni verilmesi gerektiğini söylüyordu. 2016’da kurulan Neuralink, ilk olarak geçen yılın başında FDA onayı için başvurmuş, ajans bazı eksiklikleri sebep göstererek başvuruyu reddetmişti. FDA çalışanlarının ifadelerine göre, ajansın verdiği ret kararında Neuralink’in “önemli kaygıları gidermesi” gerektiğine işaret edilmişti. İşaret edilen kaygılar arasında cihazdaki lityum pillerin sağlığı, implant kablolarının beyin içine taşınma olasılığı ve cihazın beyin dokusuna zarar vermeden güvenle çıkarılması sorunu bulunuyordu.

Neuralink, beyne takılacak çiple obezite, otizm, depresyon ve şizofreni gibi hastalıkları tedavi edebileceklerini, aynı zamanda internette gezinme gibi eğlence uygulamalarının da mümkün olacağını iddia ediyor.

CNN

Etiketler: Elon Musk   Çip   İnsan   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki