ETHEM SANCAK; ‘MİLLET ÖTEKİLEŞTİRİCİ DİLİ KÖKÜNDEN KOPARIR!’

Ethem Sancak’tan Yamantürk’e yanıt: Beşiktaş’ın milli şerefli tarihini iyi öğrenin...
Haberin yayılanma tarihi:20 Ağustos 2022, Cumartesi

'YAMANTÜRK BEŞİKTAŞ'I ALET EDEMEZ!'

Sancak, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ün ithamlarına yanıt verdi. Sancak, açıklamasında "Herkes haddini bilmeli. Kimse bu toprakları dil ve soy üzerinden kamplaştırma hesaplarına hiçbir şeyi ve özelde Beşiktaş’ı alet edemez." dedi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Üyesi Ethem Sancak, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanlığını yapan ve önümüzdeki dönem için de bu göreve aday olan Tevfik Yamantürk'ün “Bana Türk demeyin, ben Arap'ım, utanırım deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanların Beşiktaş'ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok.” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

'ŞEREFLİ BİR VATANDAŞIM'

Sancak açıklamasında, Anadolu'nun, farklı dillerin ve farklı kültürlerin İslâm ve Türk devlet aklının bütünleşik ve dönüştürücü gücüyle önce Selçuklu, sonra Osmanlı Devleti'ne tanık olmuş en büyük medeniyet kıtası olduğunu anımsattı. “Bu topraklarda Kürtler, Araplar, Boşnaklar, Abhazlar, Gürcüler ve Çerkezler bin yıldır kurucu bileşenlerin parçasıdırlar. Ben yüzlerce yıldır Anadolu’da; Hatay’da, Mardin’de, Şanlıurfa’da olduğu gibi Siirt’te de yaşamış Arap asıllı ama Türk Devleti’nin şerefli bir vatandaşıyım.” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET ÖTEKİLEŞTİRİCİ DİLİ KÖKÜNDEN KOPARIR’

“Bu toprakları İslâmsızlaştırmak ve Türk devlet aklına diz çöktürmek isteyen emperyalist güçler ve onların bu topraklardaki uzantıları, her fırsatta farklı dil ve kültürleri karşı karşıya getirmek, büyük devlet ve büyük medeniyet birliğini parçalamak için her yolu denemiş ve bu topraklardaki satılık ruhlu uşaklarıyla işbirliği yaparak nihayetinde Anadolu’yu işgal etmişlerdir.” ifadelerini kullanan Sancak, şöyle devam etti: “Bin yıldır bu topraklarda Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle, Boşnak’ıyla, Laz’ıyla, Abhaz’ıyla, Gürcü’süyle, Arnavut’uyla hep beraber 'Müslüman' ve 'Türk Devleti' şiarıyla el birliği yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı verdik ve kazandık. Bu ülkeyi kuran aziz milletimizi yok Kürt, yok Arap, yok Gürcü diye ayrıştırmaya ve bu ülkenin farklılıklarını ötekileştirmeye kalkan her dili bu millet kökünden koparmıştır.”

'DİVAN BAŞKANI ADAYI AKIL TUTULMASI YAŞIYOR!'

Beşiktaş Kulübü üyesi olmaktan şeref duyduğunu aktaran Sancak, “Asil BJK'nin şehitleri ve futbolcuları, yöneticileri arasında Arap asıllı vatanperverler varken; BJK'nin etnisite nefreti ve ötekileştirici dile asla prim vermeyen şerefli geçmişi ortada dururken; Divan Başkanlığına aday olan birinin akıl tutulması izlenimi veren veya daha büyük bir projenin parçası olmayı, kendine rol almayı, şahsi kariyeri için basamak kıldığı ihtimalini de çağrıştıran açıklamaları kabul edilemez. Hayatım boyunca Beşiktaş için maddî, manevî ve vizyona yönelik katkılarım oldu; bu, benim Sevgili Beşiktaş’ıma karşı ödevimdi. Beşiktaş sevdalısı olarak bir sefer olsun ne sohbetlerimde, ne de BJK yönetimine katkı ve eleştirilerimde herhangi bir isme yönelik ahlâk dışı bir ağız, iftira veya imada bulunmadım.”

‘KAMPLAŞTIRMA HESAPLARINA BEŞİKTAŞ ALET EDİLEMEZ’ 

Sancak, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kimse bu toprakları dil ve soy üzerinden kamplaştırma hesaplarına hiçbir şeyi, özellikle de Beşiktaş’ı alet edemez, polise ayrımcılık ödevi veremez. Benim şahsım üzerinden kirli bir kampanyaya su taşıyamaz! Varsa Beşiktaş lehine fikir, aksiyon, proje ve vizyonun, ortaya koyarsın! Değilse, Arap vatandaşlarımıza hakaret ederek Beşiktaş camiasının ilke ve prensiplerine, geçmişine uygun olmayan dil ve tutumla aklı sıra politika taşeronluğu yapmak da nedir? “Beşiktaş’ı bu tartışmaların ve kamplaşmanın aracı hâline getirmeye hiçbir Beşiktaşlı izin vermez, vermeyecektir. Beşiktaş ile gönül bağımı ve ona eşlik eden çabamı gölgelemek gayreti, kendi kişiliği ve vizyonu ile ortaya çıkamayanların ucuz ve kirli ataklarıdır. Beşiktaş kültürü, etnisite nefretini ve çirkin politikalara büyük bir aileyi alet etmeyi cezasız bırakmaz. Hukuki tüm haklarımı etkinleştirirken; sporu aziz milletimize yönelik operasyonlarda kullanma çabasının hangi zihniyete ait olduğunu hatırlatır; Beşiktaş camiasına ve aziz milletimize saygılarımı sunarım.” 

Aydınlık

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki