Gordon Milne'den Dorukhan'a Tavsiye!

Beşiktaş'ın efsane teknik direktörlerinden Gordon Milne; Süleyman Seba anısından Cenk Tosun ve Dorukhan'a kadar Türk futbolu hakkında açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:04 Temmuz 2019, Perşembe

DORUKHAN'IN YURT DIŞINA TRANSFERİ 

Liverpool ve Manchester City'de büyük kadrolar var. Örneğin, Beşiktaş'tan Liverpool'a gidip de yedek oturmak iyi bir şey değil. Ounn yerine Türkiye'de kalıp oynamak ve kendini geliştirmek daha önemli diye düşünüyorum. 23-24 yaşlarında giderseniz o zaman büyük kulüplerde oynama şartınız artar. Bazen bu kararı vermek genç oyuncular için zor olabiliyor. Beşiktaş'ta forma giyip her hafta oynamak sizin için daha iyidir. 

"CENK TOSUN ÖNÜMÜZDEKİ SEZON DAHA BAŞARILI OLACAK"

Cenk iyi bir sezon geçirdi ve önümüzdeki sezon her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu an oyun mentalitesini anlamış durumda. Şartlara alıştı ve Premier Lig'in temposunu öğrendi. Yabancılar için her zaman 1 senenin geçmesi gerekir. Premier Lig'in temposu bildiğiniz gibi hep yüksektir. Bu yüzden 1 yılın geçmesi gerekir. Sadece Türkler için değil, diğer yabancı futbolcular için. 

"O DÖNEMDEKİ KADRONUN ŞİMDİKİ KOŞULLARDA NELER YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Fulya'da toprak zemin vardı ve soyunma odaları iyi değildi. Şimdi ise her şey değişti. Antrenman tesisleri v stat en üst seviye kaliteye sahip. Bugünün oyuncuları için mükemmel bir şey. Bazen eskiden birlikte olduğumuz kadroyu aynı şartlarda hayal ediyorum. O çim sahada, o statta ve o tesislerde neler yapabileceklerini sürekli düşünüyorum. 

GORDON MILNE'IN SÜLEYMAN SEBA ANISI

İnönü'de oynanacak bir maç öncesinde tribünde "Lütfen evine dön Gordon" şeklinde bir pankart görmüştüm. O zamanlar birkaç yönetim kurulu üyesi benden memnun değildi. Yönetim kurulu toplantısına katılmıştım. 20 yönetici masanın etrafında yer alıyordu. Benden memnun olanlar ve olmayanlar toplantıda hakkımda tartışıyorlardı. Başkan masaya vurdu ve yöneticilere, "Konuşun ve teknik direktöere hoşunuza gimeyen şeyler hakkında sorular sorun." dedi. Hiç kimse konuşmadı. Bu, onun stratejisiydi. Başkan'ın yüzüne bu hocayı yollayalım şeklinde konuşabilirlerdi ama konuşmadılar. 

Beinsports

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki