Hem Kulüp Menajeri Hem Oyuncu... Bu Normal Mi TFF?

TFF 1. Lig'de yer alan ve Süper Lig'e yükselme mücadelesi veren Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Başdanışmanı Metin Korkmaz'ın kendileri gibi aynı hedefi kovalayan Bursasporlu futbolcu Burak Kapacak hakkında yaptığı açıklama yeşil beyazlı taraftarların tepkisini çekti...
Haberin yayılanma tarihi:13 Haziran 2020, Cumartesi

Metin Korkmaz'ın Burak Kapacak'ın transferiyle ilgili olarak dün Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a yaptığı değerlendirmeye Bursasporlu taraftarlar tepki gösterdi.

Bunun nedeni de Burak Kapacak'ın menajerlik şirketinin sahibi olan Metin Korkmaz'ın aynı zamanda Adana Demirspor Kulübü'ne hizmet etmesi. Adana Demirspor TFF 1. Lig'de 45 puanla 4., Bursaspor ise 46 puanla 3. sırada yer alıyor.

(Metin Korkmaz'ın açıklamaları)

Metin Korkmaz, Adana Demirspor camiasında da zaman zaman tartışmalara neden oluyor. Teknik direktörün işine karıştığı iddiaları üzerine başkan Sancak, "O benim danışmanım. Takımın bir teknik direktörü var" diyerek, Korkmaz'a destek çıkmıştı.

Menajerlik şirketi sahibi Metin Korkmaz, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın başdanışmanlığını yapsa da maçlarda akreditasyon kartı takarak, yedek kulübesinde yer alabiliyor. Ki bazı maçların bitiş düdüğüyle birlikte saha ortasına kadar gidip, hakemlerle tartıştığı da oldu.

Oyuncularını Tek Tek Değerlendirdi

Bu da tartışmalı bir görüntü ortaya çıkartıyor. Bir menajerlik şirketinin sahibi, bir kulübün futbol takımının kulübesinde yer alabilir mi?

Metin Korkmaz, Özgür Sancar'ın dünkü yayınında Burak Kapacak'ın yanı sıra, Kayserispor'un genç yeteneği Emre Demir, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor'un anlaştığı Balıkesirsporlu Rahmi Anıl Başaran, İstanblusporlu Eslem Öztürk ve Ankaragücü'nde oynayan Orkan Çınar'ın da kendi şirketinin oyuncuları olduğunu belirtti.

Bursasporlu Burak için yurtdışından teklifler olduğunu belirten Metin Korkmaz, Emre Demir'in kariyer planlamasını da ünlü menajer Ahmet Bulut ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Eslem Öztürk'ün kariyer planlamasını da ligin bitmesinden sonra yapacaklarını belirten Korkmaz, Orkan Çınar'a ise Burak Yılmaz'ın kariyerini örnek gösterdiğini söyledi. Evet, ortada bir garabet olduğu aşikâr. Metin Korkmaz, çıkar çatışması yaşatabilecek iki ayrı şapkayla Türkiye futbolunda yer alıyor.

Bir yanda Adana Demirspor'un yedek kulübesinde başkanın başdanışmanı sıfatıyla oturuyor ve o kulübün başarısı için uğraşıyor, diğer yandan aynı ligde yer alan rakiplerinin takımlarında kendi şirketine bağlı oyuncuların temsilciliğini yapıyor!

Talimatlara Aykırı Bir Durum

Peki TFF Talimatları Ne Diyor? Bu Durum Normal Mi?

Bu konuda bakılacak talimat 'TFF Futbol Menajerleri ile Çalışma Talimatı'...

Talimatın 4. maddesi'nin 3. fıkrasına göre aktif olarak futbol faaliyetlerinin içerisinde bulunan kişiler, futbol ile aktif hayatları sonlanana kadar menajerlik yapamaz. Bu yasaktır!

Yine söz konusu talimatın 5. bölümündeki 'Cezai Hükümler'e göre, bu kişilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmelerinin sonucunda; a) İhtar b) 35.000.-TL'den az olmamak üzere para cezası, c) Hak mahrumiyeti cezası, ç) Lisansın askıya alınması cezası, d) Lisansın iptali cezası, olmak üzere ihlalin ağırlığı neticesinde disiplin kurulunca uygun ceza verilecektir.

Gözler TFF Yönetiminde

Bu kuralın varlığının nedeni olası çıkar çatışmalarının önüne geçmek, futbolda şike ve benzeri usulsüzlükleri engellemek. Bir kişi kendisiyle parasal ilişkili olan rakipler arasında böylesi bir rol oynarsa bu durum birçok şaibeli gelişmeye yol açabilir.

TFF Futbol Menajerleri ile Çalışma Talimatı'nın bu maddesinin konulmasının nedeni de tam da bu yüzden. Talimatları uygulamakla yükümlü TFF'nin bu durumda nasıl tavır takınacağı merak konusu.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki