HIRVAT YILDIZ ABOUBAKAR'IN ''UYDUSU'' OLACAK!

Transferde ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre daha ağır hareket eden Beşiktaş, çok fazla gürültü kopartmadan Milan'da oynayan Hırvat yıldız Ante Rebic'i renklerine bağladı...
Haberin yayılanma tarihi:01 Ağustos 2023, Salı

Rebic'in Aboubakar Şansı

Son iki sezonda Milan'da düşüş gösterdiği için Beşiktaş'taki performansının ne olacağı merak edilen yıldız futbolcu için en önemli faktör Vincent Abobubakar olacak. Evet, Rebic, Kamerunlu yıldızla yeniden doğabilir.

Rebic Bir Santrafor Uydusudur

Gazeteci Hasan Hüseyin Alimoğlu, Rebic'in nasıl başarılı olacağına dair dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Alimoğlu, Rebic'in geçmiş sezonlarda oynadığı golcülerin özelliklerini anlattığı yazısında Aboubakar'ın kilit isim olacağını savundu. Rebic'i 'santrfor uydusu' olarak tanımlayan Alimoğlu, "Sol kanat, sağ kanat forvet arkası, forvet ve ikinci forvet olarak oynayan Rebic, Beşiktaş’ın hücumdaki ve bilhassa kanatlardaki dar rotasyonu düşünüldüğünde birçok yarayı tek başına saracakmış gibi duruyor" dedi.

Rebic Artık Aboubakar'ın Uydusu 

Alimoğlu, Şenol Güneş'in de Rebic'i santrfor yani Aboubakar'ın uydusu gibi oynatması halinde büyük performans alabileceğine dikkat çekti:

"Güneş onu bir yerleri kapatmak için değil de en çok verim alabileceği bölgede oynatma rahatlığına erişebilirse Beşiktaşlıların aklından hiç çıkmayacak bir ikili oluşacağını düşünüyorum: Aboubakar — Rebic!"

Güçlü Golcüler Onun Avantajı

Ante Rebic'in kariyeri boyunca hep uzun ve güçlü santrforların yanında oynadığını kaydeden Alimoğlu, "Kariyerindeki parlamayı da bu santrforlar borçlu. Parladığı Frankfurt’ta Haller ve Jovic gibi iki forvetin arkasında-yanında oynadı ve çift haneli gol sayılarına erişti."

Rebic Ibra Ve Haller Sırrını Veriyor

Alimoğlu, Rebic'in Milan'da dünya starı Zlatan Ibrahimovic, Olivier Giroud ve Origi’den faydalandığını ve bu üçlüyle olan dönemin en iyi dönemi olduğunu belirtti.

Rebic'in şu sözleri de başarının şifresi gibi: "Ibrahimovic gibi topu kafasıyla alan ve boş alanlar açan biriyle oynamaktan keyif alıyorum. Eintracht’ta bunu başardık çünkü ben derin alanlara hücum ediyordum, Jovic gol atıyordu ve Haller tüm ikili mücadeleleri kazanıyordu. Haller’in topları indireceğini biliyordum, bu yüzden kendimi içeri atıyordum. Bugün Ibra ile yakaladığım uyum da bu.”

2. Forvetlerin Ustası Güneş

Alimoğlu, Güneş'in ikinci forvet konusunda usta olduğunu; Trabzonspor'da Burak Yılmaz, Bursaspor'da Cedric Bakambu, Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve A Milli Takım'da da Kenan Karaman'ın kenara atarak, yüksek skor katkıları aldığını hatırlattı ve sıranın Rebic'e geldiğini yazdı.

Aboubakar Larin Gibi Rebic'i'de Parlatır

Aboubakar'ın Siyah Beyazlı forma altında Sergen Yalçın yönetiminde kanatta ikinci forvet olarak konumlandırılan Cyle Larin'in yıldızlaşmasında büyük payı olduğunu söyleyen gazeteci Alimoğlu, Hırvat yıldızın da Aboubakar gibi bir bağlantı oyuncusu ve arkasında da Gedson gibi enerjik bir futbolcuyla çift haneli skora ulaşabileceğini öngördü.

Hem Sol Kanat Hem Santrfor

Ante Rebic, kariyerinde 101 maçta sol kanat oynasa da santrfor olarak da tam 84 maça çıktı. Forvet arkasında 53 maç oynayan Rebic, on numara pozisyonunda 12 ve sağ kanatta da 9 kez forma giydi. Milan ile 123 maçta 29 gol atıp 17 asiste imza koyan Hırvat futbolcu Eintracht Frankfurt'ta ise 100 maçta 25 go ve 12 asistlik performans ortaya koydu.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki