''İNKILÂP VE İNKİLAP!''

Ari BARUTOĞLU yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:30 Nisan 2021, Cuma

Arapça kökenli birbirine benzer iki kelime inkılâp ve inkilap. İnkılâp yazarsan devrim, inkilâp yazarsan köpekleşme anlamına gelir; Rize maçında Beşiktaşlılar bu iki kelimeyi bir arada yaşadı.

Devrim manâsına gelen inkılâpla başlayalım. Beşiktaş şimdiye kadar bir çok inkılâba imza atmış bir câmia. Nağmâlup şampiyonluk, statsız şampiyonluk, kalecisiz derbi galibiyetleri, en farklı galibiyet, şampiyonlar ligindeki en farklı mağlubiyet, 11 puandan şampiyonluk ikramı... Olumlu-olumsuz birçok devrimi gerçekleştirmiştir Beşiktaş. Sanırım bu yıl da santrforsuz şampiyonluk inkılâbına göz dikti Siyah Beyazlılar.

Sergen Yalçın, Töre'yi santrfor kullanarak 3. bölgedeki pas alışverişini öylesine hızlandırıp, sağlamlaştırdı ki; hem oyun tadından yenmez bir hâl aldı hem de Ljajic ortaya çıktı. Zîra 10 numara oynayan oyuncular, etraflarında al-ver yapacak muhattap isterler. Ljajic bu ortamı buldu ve kendine geldi. Kayseri maçında bir penaltı, bir asist; Rize maçında ise sayılmayan buz gibi bir gol ve orta sahadaki maestro kimliği... Sevgili dostum İlker Aytar'ın dediği gibi: Al sana Ljajic!

Buz gibi gol demişkeeeen...

Dün gece Rize'de bir inkilâbın içinden çıktı Beşiktaş. Bakın inkılâp demiyorum, inkilâp diyorum! VAR odasındaki tembihli hırsızlar dün gece Beşiktaş'ın puan kaybetmesi için ellerinden geleni yaptılar. İlk golde rakibin sağbeki ofsaytı net bir şekilde bozarken, yaklaşık üç dakikalık bir çabayla, görüntüyü bilmemkaç defâ yakınlaştırıp, ofsaytı bozan sağbeki kadrajdan çıkartıp, buz gibi golü iptal ettirdiler. Ve tekrarını da sadece deforme ettikleri görüntüyle verdiler. Oysa ki gol iptâl edilmeden önceki görüntülerde, yedek kulübeleri tarafındaki sağ bekin, ofsaytı açıkara bozduğu görülüyordu.

Sonra Beşiktaş bir gol daha attı. Onda da Vida'nın kolu rakip tarafından ele geçirilmişken, parmağının ucuna temas edip, hiçbir şekilde gole kolaylık sağlamayan topa el verildi ve gol iptâl edildi.

Adem Ljajic'e çıkan komik sarı kart, Rize'ye verilen iki komik serbest atıştan yenen iki gol, ilk serbest atışta kurdurulan yaklaşık 11 metrelik baraj... Nereden baksanız örgütlü bir inkilâbın pençesinden kurtuldu Beşiktaş.

Beşiktaş bu filmi defalarca gördü. Sonu hep hüsranla bitti. Lâkin bu kez kulübesinde gerçek bir lider var. Kılıcını kuşanmış, örgütlü kötülerle çata çat mücadele hâlinde.

Velhâsıl Beşiktaş yönetimi ve sosyal medyadaki taraftarları, ülkeyi değil dünyayı bu köpekleşmeye karşı ayağa kaldırmak zorundadır. Tek başına Sergen'in mücadelesi yetmeyebilir. İvedilikle bu pisliklerin Fifa'ya ve Uefa'ya ihbar edilmesi gerekmektedir. Dünya spor kamuoyunun ilgisini çekmeyi başarabilirsek belki bu inkilâba karşı durup yeni bir inkılâp tarihi yazabiliriz.

Sevgiyle...

Fotospor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki