KARA KARTAL SİYAH SEVER!

'Ferdi'den 'Aboubakar'a... Beşiktaş için incinin siyahı makbul...
Haberin yayılanma tarihi:01 Aralık 2020, Salı

Fenerbahçe'ye attığı iki golle Beşiktaş'ın galibiyetinde büyük rol oynayan Vincent Aboubakar, kulüpteki 32 yıllık bir geleneği hatırlattı.

1988'de Les Ferdinand ile başlayan; Fani Madida ve Daniel Amokachi ile devam eden, Pascal Nouma'da zirve yapan ‘Siyah İnci' ekolü, Aboubakar'la son halini aldı.

Les Ferdinand'ı Unutmak Ne Mümkün

Beşiktaş'ta 'Siyah İnci' tutkusu ilk olarak 1988-89 sezonunda İngiltere'den kiralanan Ferdinand ile başlamıştı. İngiliz forvet, 24 maçta attığı 14 golle taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Sadece 1 sezon forma giymesine rağmen 'Ferdi' lakabını alacak kadar benimsenen Ferdinand'ın ardından 1992'de bu kez Fani Madida sahne aldı. Kulubün ilk Güney Afrikalı futbolcusu olan Madida, 3 sezonda çıktığı 75 maçta kaydettiği 16 golle efsane isimler arasına girmeyi başardı.

Nouma Fransa'da Doğdu Beşiktaşlı Oldu

Kartal'da 1996-99 yılları arasında Daniel Amokachi rüzgarı esti. Süratiyle rakiplere korku salan Nijeryalı yıldız, 77 maçta 19 kez ağları sarsarak 'Kara Boğa' ünvanını aldı. 2000-01 sezonunda ise Pascal Nouma patlaması yaşandı. Fransız forvet, golcülüğünün yanı sıra sansasyonel davranışlarıyla tribünlerin sevgilisi oldu. Sezon sonunda ayrılan ancak 100. yılda tekrar dönen Nouma, F.Bahçe derbisinde attığı gol sonrası yaptığı çirkin hareket nedeniyle sözleşmesi feshedildi. Nouma, iki ayrı sezonda oynadığı toplam 43 lig maçında 22 gol attı.

Bir Müslüm Baba Birde Demba Ba

Nouma'nın ardından Kartal'daki Siyahi golcü geleneği Youla, Ailton ve Eneramo gibi oyuncularla devam etse de beklenen başarı gelmedi. 2014-15 sezonunda ise Demba Ba ile aranan kan bulunmuştu. Senegalli forvet, 44 maçta 27 kez fileleri sarsarak kulüp tarihinin bir sezonda en fazla gol atan yabancısı olarak rekor kırdı. Adına besteler yapılan Demba Ba, Haziran 2015'te kulübün kasasını rahatlatmak adına 13 Milyon Euro karşılığında Çin'e satıldı. Yıldız isim, 2016-17 sezonunda tekrar yuvaya dönse de sakatlığı nedeniyle sadece 2 maçta forma giydi ve 1 gol atabildi.

Aboubakar Kadıköy'de İnci Gibi Parladı

2016-17'de Beşiktaş'ta Demba Ba'nın dışında bir başka Siyahi forvet daha vardı. O da Porto'dan 1 yıllığına kiralanan Aboubakar idi. 27 maçta 12 gol atan Kamerunlu forvet, kazanılan şampiyonlukta önemli rol oynadı. Bu sezon ise Aboubakar tapusuyla Porto'dan alındı. 2018'de sol ön çapraz bağları koptuğu için 'kronik sakat' yakıştırmalarına maruz kalan tecrübeli golcü, Fenerbahçe derbisinde adeta küllerinden doğdu. Attığı iki golle hem dev maça damga vurdu hem de kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Ligdeki gol sayısını da 4'e çıkardı.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki