


Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Solskjaer’in Yerine Geldikten Sonra Savunmada Radikal Bir Değişime İmza Attı;
Sağ beke Gökhan Sazdağı’nı, savunmanın soluna David Jurasek’i monte eden Yalçın, stoper hattını sürekli değiştirerek ideal ikiliyi bulmaya çalıştı.
Siyah-beyazlı hoca, 2-0 mağlup oldukları Alanyaspor deplasmanında stoper ikilisinde Tiago Djalo ve Felix Uduokhai’yi görevlendirdi. Djalo ve Uduokhai, 2-1 kazanılan Başakşehir maçında da sahadaydı. Sergen Yalçın, Göztepe’ye 3-0 yenildikleri maçta Paulista ve Uduokhai’ye 11’de şans tanıdı.
Kartal’ın Kayserispor’u 4-0 yendiği erteleme maçında Emirhan ve Uduokhai görev yaptı. Kocaelispor (3-1) ve Galatasaray (1-1) maçlarında ise stoperde Emirhan ile Djalo yer aldı. Sergen Yalçın ligdeki son 3 maçta Paulista’ya hiç görev vermedi. Siyah-beyazlı ekibin en deneyimli ve kariyerli ismi olan Brezilyalı stoper; Kayserispor, Kocaelispor ve Galatasaray maçlarında süre alamadı.
Sergen Yalçın’ın, Göztepe deplasmanındaki olumsuz performansı nedeniyle Paulista’yı kulübeye çekerek Emirhan’ı oynatmaya karar verdiği ifade edildi. Emirhan son üç maçtaki oyunuyla Yalçın’ın güvenini boşa çıkarmadı. Kartal bu maçlardan 7 puan çıkarırken kalesinde 2 gol gördü. Sergen Yalçın’ın kısa vadede Emirhan, Djalo ve Uduokhai ile devam edeceği, Paulista’ya da ihtiyaç halinde görev vereceği kaydedildi.
GÖKHAN YERİNE TAYLAN
Kartal’da genç sağ bek Taylan Bulut’a forma şansı doğdu. Gökhan Sazdağı’nın Galatasaray ile oynanan derbide sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi nedeniyle gözler Taylan’a çevrildi. Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın milli aradan sonra Gençlerbirliği ile oynanacak maçta Taylan’a ilk 11’de forma vermeyi planladığı ifade edildi.
Beşiktaş’ın sezon başında Schalke’den 6 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Taylan Bulut ligde sadece Eyüpspor maçında beş dakika süre alabildi. Alanyaspor, Başakşehir ve Göztepe maçlarında yedek soyunan 19 yaşındaki futbolcu, Kocaelispor ve Galatasaray maçlarında ise 21 kişilik kadroya yazılmadı.
ABRAHAM'DAN 10 GOLLÜK KATKI
Kartal’ın Roma’dan satın alma koşuluyla kiralık olarak renklerine bağladığı Tammy Abraham forma giydiği 13 resmi maçta 10 gollük katkı yaptı. Rakip fileleri 8 kez havalandıran İngiliz golcü 2 kez de gol pası verdi. Trendyol Süper Lig’de 3 gol, 1 asiste imza atan Abraham, Avrupa kulvarında 5 kez rakip ağları havalandırdı, 1 kez de asist katkısı sundu. Bu arada Kocaelispor maçında sağ omzu çıkmasına rağmen Galatasaray derbisinde forma giyen ve bir gol kaydeden deneyimli futbolcunun milli arada tamamen sağlığına kavuşacağı aktarıldı.
Milliyet