''KORKUNÇ RAPOR!''

Duyduk Mu & Medya Kartalı Genel yayın yönetmeni, Hakan ÖNCÜL yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:14 Ekim 2022, Cuma

DOLMABAHÇE’DE MAÇ İZLEYENLERİN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE!

Beşiktaş’ta eski ve yeni yönetimlere teslim edilen bir üniversite raporuna göre, Fikret ORMAN’a ait şirket tarafından imal edilen tribün KORKULUKLARI ile ilgili akıl almaz bir rapor elime geçti. Daha önce kulağımıza fahiş fiyat, fatura var-mallar ortada yok, çakma çatı danışmanlık ücreti, hayal ürünü işlerin büyük meblağ ödemeleri gibi söylentiler gelmiş olsa da bu sefer durum ‘Köpeğin Önüne Atsan Yüzüne Bakmayacağı’ paranın çok ötesinde. İnsan Hayatı(!) 

AHMET NUR ÇEBİ BU SKANDALI BİLİYOR MU?

Öncelikle işin uzmanları ve akademisyenler tarafından hazırlanan bu inceleme için Başkan ve yönetim tarafından ‘Bizde YOK(!)’ diye açıklama geldiği taktirde, söz konusu raporun tamamını ileteceğimin altını çizmek istiyorum. Yeter ki kimsenin burnu dahi kanamadan, bu büyük yanlıştan dönülsün. Gerçi böyle bir durumun yaşanacağını da zannetmiyorum. Bu saatten sonra Başkan ÇEBİ’de ‘Benim Hiçbir Şeyden Haberim Yoktu’ açıklamasının, camiada karşılığının olmadığını görmüş ve/veya anlamış olduğunu düşünmek istiyorum.

‘BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NÜN KASASINDAN... FİKRET ORMAN’IN KASASINA!.’

Usta gazeteci Atilla TÜRKER, BJK stadında dönemin başkanın korkulukları kendi şirketine yaptırması ile ilgili (Belgeli) aynen şu cümleleri kaleme almıştı… ‘Sayın Fikret Orman; Beşiktaş Stadı’nın yapımı sırasında Ortağı olduğunuz ORSAN TİCARİ ARAÇ SİSTEMLERİ LİMİTED ŞİRKETİ olarak, Başkanı olduğunuz Beşiktaş kulübüyle Taşeron firma olarak 18 Eylül 2015 tarihli Bir sözleşme imzaladınız mı? Bu aile şirketinin ortakları arasında kim var? Yani... Beşiktaş Kulübü’nün kasasından çıkan para, Fikret Orman’ın ortağı olduğu Orsan Şirketi’nin kasasına gitti. Sözleşmenin altında Beşiktaş İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kaşesi ve yetkili kişilerin imzaları var. Keza, taşeron firma adına da bir imza ve bir kaşe bulunuyor. Hakediş raporunun tarihi 22 Nisan 2016... Miktar mı? 1 Milyon 936 Bin 667 Lira 34 Kuruş. Raporun altında mimar olarak Hamdi Odabaş’ın adı ve imzası bulunuyor. Orsan adına da kaşe ve imza var. Ad yok! Yapılan iş, birim, hakediş miktarı, toplam imalat miktarı, sözleşme birim fiyatı ve toplam imalat miktarı tek tek yazılı…’

ÜNİVERSİTE VE DOÇENTİN İSMİ BİZDE KALSIN!

Söz konusu raporun, uzmanlar tarafından hazırlandığının ve bir Üniversite tarafından yönetenlere arz edildiğinin bir kez daha altını çizelim. İsimler, yüksek müsaadenizle bizlerde kalsın. Yetkili kişilerle, tamamını resmi kanallar eliyle talep geldiği anda paylaşacağız. Biz konunun vahim ve İNSAN hayatını tehdit eden kısmını aktaralım. Bakınız bir bölümünde ne yazılmış ‘İngiltere Stadyum şartnamendeki yük kriterlerine göre 34 mm çap 2mm boru hiçbir surette KURTARMAMAKTADIR(!) Bu çap boru Tüm sistem 200 kg/m yatay yük yüklenerek incelendiğinde 48 mm. Çap 5-6 mm. DAHİ ZOR KURTARMAKTADIR (!) Bu konudaki görüşlerimiz ve statik analizler ektedir. (…. Üniversite Doç. Dr. H….. Y….)

6 MİLİM BİLE KURTARMIYOR 2 MİLİM BORU KULLANILMIŞ!

Açıkça yazıyorum. Fiyat doğru değil (Sonradan Revize), teknik olarak daha birçok risk teşkil eden faktörler mevcut, malzeme eksik kullanılmış vs vs. Ancak benim asıl takıldığım konu Başkan Ahmet Nur ÇEBİ her fırsatta ‘Hesap Soracağım’ dediği Fikret ORMAN’a, böyle vahim bir konuda bile ‘Hesap Sormaması’. Böyle bir büyük hatayı düzletme yoluna gitse ‘Korkulukları Ben Yaptım, Ucuza Yaptım’ diyen X Başkana, söylediklerinin gerçek olmadığını alnının ortasına çakma şansı VAR. Senin hatalarını ben düzeltiyorum, hala ardını topluyorum diye çıkışmaya hakkı VAR. Yaptığı stadın İNSAN hayatını, nasıl riske ettiğini ve taraftarları kendisinin çok daha fazla düşündüğünü anlatması VAR…

AMA BAŞKAN YAPMADI; Hatta kendisine defalarca uyarıda bulunan insanlara, kulak bile asmadı. Peki ama neden? BEŞİKTAŞ ve BEŞİKTAŞLI’ların hayatı, herkes için bu kadar mı önemsiz? Yıllardır bu camiayı Kayıkçı Kavgaları ile uyutarak ‘Hesap Soracağım-Hesap Vereceğim’ masallarını bir an olsun bırakarak, bu HAYATİ ve KORKUNÇ hatadan bir an önce dönüp o korkulukları güçlendirin. Aksi takdirde 1 kişinin tırnağı dahi kanarsa, sorumlusu sizlersiniz.

Hak Edene Saygılarımla
    Hakan ÖNCÜL.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki