MHK'DE SKANDALLAR BİTMİYOR!

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin hakemi Cüneyt Çakır'ın, maçın dördüncü hakemi Alper Ulusoy'a söylediği şeyler gündeme oturdu...
Haberin yayılanma tarihi:17 Ocak 2020, Cuma

HEDEFTEKİ ADAM CÜNEYT ÇAKIR

Süper Lig'in 16. haftasında oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi sarı-lacivertli takımın 3-1 üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Maç sonunda hakem hataları oldukça tartışılmış ve Cüneyt Çakır ve ekibi tartışmaların odağı olmuştu.

Derbi maçından önce gerçekleşen 'Zorlu Center' görüşmesinden sonra yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Türkiye'de son yıllarda sürekli tartışılan hakemler ve Merkez Hakem Kurulu'nda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Süper Lig'de 16. haftada oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi öncesinde TFF Başkanı Nihat Özdemir, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yönetici Semih Özsoy'un Zorlu Center'daki ofiste bir araya gelmesini ortaya çıkarak kamuoyunda uzun süre tartışılacak yeni ve derin bilgileri bir kez daha elde etti...

SON ANDA KARAR DEĞİŞTİ

Zorlu Center'da yapılan görüşmenin ardından Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için düşünülen hakemin Halil Umut Meler olduğu ancak daha sonra alınan kararla Cüneyt Çakır'ın görevlendirildiği ayyuka çıkmıştı. Derbide hakem Cüneyt Çakır ile VAR hakemleri, Beşiktaş'ın lehine olan penaltı pozisyonlarında 'devam' kararı çıkarınca kıyamet kopmuştu. Maçın ardından Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, VAR kayıtlarının açıklanmasını istese herhangi bir sonuç alınamamıştı.

ISRARLI İTİRAZA RAĞMEN...

Derbinin 87. dakikasında Beşiktaşlı Burak Yılmaz yerini Umut Nayir'a bırakırken, 4. hakem Alper Ulusoy, Burak'a hızlı çıkmasını söylemişti. Burak ise ısrarlı bir şekilde defalarca, "Gir sen oyna" diyerek Alper Ulusoy'a yoğun tepki göstermişti.

Alper Ulusoy'un o anlarda Cüneyt Çakır'ı 3 kez uyararak sarı kart göstermesi gerektiğini söylediği öğrenildi. Çakır'ın kart göstermemesi üzerine Ulusoy'un maç sonunda, "Cüneyt abi, Burak'a neden kart vermedin. Kameralara yansıdı herkes gördü" dediği, Çakır'ın ise, "Alper bilmediğin şeyler var, karışma" yanıtını verdiği belirtildi.

SARVAN İLE ÇİMEN'E SÖYLEDİ

Bu konuşma ve benzer diyalogların Alper Ulusoy tarafından MHK Başkanvekili Oğuz Sarvan ve yönetici Ünsal Çimen'e aktarıldığı kaydedildi. MHK yöneticileri de Cüneyt Çakır'a 17. haftada, Ziraat Türkiye Kupası'nda ve bu hafta oynanacak maçlarda görev vermedi.

Hatta yıllardır Cüneyt Çakır'ın yardımcılığını yapan Bahattin Duran'ın, bu hafta Alper Ulusoy'un yöneteceği Ankaragücü- Konyaspor maçında flaş bir kararla yan hakem olarak atandığı ifade edildi.

CÜNEYT'İ SATANLA OLMA!

Atamanın ardından Bahattin Duran'ın Cüneyt Çakır ile baba Serdar Çakır'a haber verdiği ve "Cüneyt'i satana yardımcı hakemlik yapamazsın" diyerek tepki gösterildiği belirtiliyor. Yapılan görüşmenin ardından Bahattin Duran'ın, Alper Ulusoy'u arayarak maça sakat olduğu gerekçesi ile çıkamayacağını iletiyor. Ancak Duran'ın sakat olduğuna dair MHK'ya iletilmiş bir bilginin olmadığı öğreniliyor.

2 SAAT ANTRENMAN YAPIYOR

MHK'nın hakem atamaları için 14 Ocak Salı günü Beylerbeyi tesisinde bir araya geldiği kaydediliyor. Aynı saatlerde Bahattin Duran'ın tesiste bulunan çim sahada 2 saat antrenman yaptığı, çalışma sonunda ise MHK Başkanı Zekeriya Alp'i kapıya kadar yolcu ettiği ifade ediliyor.

Ancak Ulusoy'un yardımcısı olacağını öğrenen Duran'ın, daha sonra "Sakatım" demesiyle 1 saat içinde atamanın değiştirildiği kaydediliyor. Ayrıca Antalya'daki devre arası kampında çalışmalarını sürdüren 4 yardımcı hakemin, yeterli sürede koşamamasına rağmen yardımcı hakem olarak atandığı belirtiliyor.

Fotomaç

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki