ŞAMPİYONLAR LİGİ YENİ DÜZENLEMEDE KULÜPLERE PARA YAĞACAK!

UEFA'nın Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Ligi'nde uygulanmaya başlanacak yeni formatla birlikte yayın ve sponsorluk gelirlerinden kulüplere para yağacak...
Haberin yayılanma tarihi:11 Mayıs 2023, Perşembe

FORMAT NASIL OLACAK?

Şampiyonlar Ligi'nde 2024-25 sezonuyla birlikte uygulanmaya başlanacak yeni format turnuvanın gelirlerinin artmasını sağlayabilir. Avrupa futbolunun patronu UEFA, geçen sezon yaptığı açıklamada 2024 yılı itibarıyla Devler Ligi'ne katılacak takım sayısının 32 takımdan 36'ya yükseltileceğini duyurmuştu. 34 takım kendi liglerindeki başarıları, diğer iki takımsa geçmiş performanslarına göre özel olarak davet edilecek.

GRUP AŞAMASI YERİNİ LİG FORMATINA BIRAKACAK

Yıllardır uygulanan grup aşaması da artık olamayacak. Bunun yerine lig formatı uygulanacak. Takımlar sekiz maç oynayacak ve ligi ilk sekizde tamamlayan takımlar bir üst tura yükselecek. Ligi dokuzuncu ve 24. sırada tamamlayan 16 takımsa play-off oynayacak. Turu geçenler son 16 turunda mücadele edecek.

UEFA ayrıca Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde 2024-2025 sezonundan itibaren lig usulüne geçileceğini belirtmişti. Buna göre, Avrupa Ligi'ndeki lig formatında her takım, 4'ü içeride 4'ü de dışarıda olmak üzere 8 farklı takıma karşı 8 maç; Konferans Ligi'nde ise 3'ü içeride 3'ü de dışarıda olmak üzere 6 farklı takıma karşı toplam 6 maç oynayacak.

PARA YAĞACAK

UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti yaptığı açıklamada, "Beklentimiz 4.6 milyar ile 4.8 milyar Euro arasında. Ancak daha iyi ve daha kötü senaryolar için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

ESPN'de yer alan haberde, UEFA'nın gelirlerdeki artış için İngiltere, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yayın anlaşmalarına güvendiği belirtildi. Mevcut formatta 3.6 Milyar Euro gelir elde edilirken sistemin değişmesiyle birlikte dağıtılacak ödülün de nasıl paylaştırılacağına ilişkin görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. Ek olarak artması beklenen gelirlerin bir kısmının Avrupa'nın 5 büyük ligindeki diğer liglere dağıtılabileceği belirtildi.

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki