SÜLEYMAN SEBANIN TABLOSU 4. KEZ DAVALIK OLDU!

Ressam Serdar Samancıoğlu, Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın meşhur kasketli resmini yaptığı tablonun Kafa dergisinin kapağında izinsiz kullanıldığını öne sürerek tazminat davası açtı...
Haberin yayılanma tarihi:06 Mayıs 2021, Perşembe

TELİF DAVALARI İLE BAŞLADI

Samancıoğlu’nun 33 yıl önce yaptığı Süleyman Seba portresi zaman içinde efsane Beşiktaş başkanın en çok bilinen görüntüsü haline geldi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü portreyi afişlerinde, dergilerinde, hediyelik eşyalarda kullandı. Serdar Samancıoğlu da bir süre önce ‘portrenin ticari kullanımları’ hakkında telif davaları açmaya başladı.

DİZİDEN DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Ressam Samancıoğlu, Beşiktaş dergisinin kapağında ve afişlerde kullanıldığı iddiasıyla kulübün Sportif Ürünler Şirketi’ne de 115 bin liralık, yine kulübün bir bankayla anlaştığı kredi kartı ürünü için de bankaya 16 bin liralık telif davası açmıştı. Serdar Samancıoğlu, son olarak aynı portrenin 4 yıl önce çekilen ‘Şevkat Yerimdar’ adlı dizide de izinsiz göründüğünü belirterek, yapımcı Limon Film’e 5 bin liralık tazminat davası açmıştı.

İZİNSİZ KULLANILMIŞTIR

Son olarak Kafa dergisinden şikayetçi olan ressamın avukatının mahkemeye verdiği dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: Müvekkilim, Süleyman Seba’nın davaya konu olan yağlıboya portresini yılların verdiği birikimle büyük bir emek ve özverinin ürünü olarak 1988 yılında resmetmiştir. Tablonun orijinali Süleyman Seba’nın Beşiktaş’taki evinde bulunmaktadır. Söz konusu tablo, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeleri ve taraftarı arasında ikon olmuş, toplumun her kesimince Süleyman Seba ile özdeşleşmiştir. Tablonun Kafa dergisinin kapağında izinsiz olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Davalıdan şimdilik 5 bin lira maddi 10 bin lira ise manevi tazminat ödenmesini talep ederiz.

DHA

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 3 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki