TARİHİ BEŞİKTAŞ YAZAR KARA KARTAL BOZAR!

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi nefes kesti...
Haberin yayılanma tarihi:29 Kasım 2020, Pazar

Beşiktaş'ın 10 kişi tamamladığı maçta tam yedi gol atılırken, Siyah-Beyazlı ekip ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı.

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, derbi maçta deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 4-3 mağlup etti. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada Beşiktaş, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçta üç puana uzanan taraf oldu. Beşiktaş’ın golleri Aboubakar (2), Necip ve N’Sakala’dan gelirken, Fenerbahçe’nin gollerini Cisse ve Ozan Tufan kaydetti. Beşiktaş böylece 15 yıl sonra Kadıköy’de galip gelirken derbi maçta yaşananlar, Siyah-Beyazlı ekibin Fenerbahçe’yi deplasmanda en son yendiği tarihi karşılaşmayı akıllara getirdi. 17 Nisan 2005 tarihinde oynanan, Cordoba’nın kırmızı kart görmesinin ardından Pancu’nun kaleye geçtiği, tarihe geçen maçta da Beşiktaş, rakibini 4-3 mağlup etmeyi başarmıştı.

Kadıköy’de 15 yıl sonra Siyah-Beyazlı ekibin aynı skorla kazandığı derbi de uzun süre unutulmayacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbileri arasındaki yerini aldı.

SERGEN YALÇIN’IN PLANI TUTTU

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın hızlı hücumlara dayanan oyun planı başarılı olurken, Fenerbahçe’de Erol Bulut’un en çok eleştirildiği atak çeşitliliği sıkıntısı bir kez daha yaşandı. Duran toplar dışında pozisyon bulmakta zorlanan sarı-lacivertli ekip, buna rağmen üç gol atmayı başarsa da, Beşiktaş’ın orta sahayı çabuk geçerek geliştirdiği hücumlara engel olamadı.

Fenerbahçe’nin hem tempo yapmakta hem de savunmada yaşadığı sıkıntılar gün yüzüne çıkarken, Beşiktaş’ın yakaladığı pozisyonları gole çevirme yüzdesi dikkat çekti.

10 KİŞİYLE İKİ GOL

İki takımın da son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmadığı, özellikle son dakikalarda temposu bir hayli yükselen maçta Beşiktaş, 40 dakika 10 kişi oynadığı maçta, eksik olduğu bölümde Fenerbahçe karşısında iki gol bulmayı başardı. Sarı-lacivertliler de aynı bölümde iki gol atmasına rağmen, rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş, oldukça temposuz başlayan Fenerbahçe karşısında oyun olarak üstün göründü. Topu rakibine veren, önce savunma güvenliğini sağlayan siyah-beyazlı ekip, kaptığı toplarla hızlı hücumlar geliştirdi. Maçın ilk 20 dakikasında Aboubakar ile iki farklı öne geçen Beşiktaş, pozisyon bulmakta zorlanan Fenerbahçe’nin kornerden bulduğu gole engel olamadı. Cisse ile farkı bire indiren Fenerbahçe, soyunma odasına 2-1 yenik girdi.

İkinci yarıda Erol Bulut’un hamleleri de Fenerbahçe’nin tempo yapmasına yeterli olmadı. Ancak ilk yarıya oranla daha iştahlı görünen Fenerbahçe, 50. dakikada Larin’in kırmızı kart görmesiyle hücumu daha fazla düşünmeye başladı. Ancak savunmadan çıkarken kaptırılan topun ardından yapılan faul sonrası Necip ile bir gol daha bulan Beşiktaş, farkı yeniden ikiye çıkardı. Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 16’ya yükseltirken, Fenerbahçe 20 puanda kaldı.

Stat: Ülker

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Bahattin Duran, Süleyman Özay

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Filip Novak (Ferdi Kadıoğlu dk. 64), Marcel Tisserand, Mauricio Lemos, Gökhan Gönül, Luiz Gustavo, Jose Sosa (Mert Hakan Yandaş dk. 46), Dimitrios Pelkas (Mame Thiam dk. 76), Diego Perotti (Caner Erkin dk. 37), Ozan Tufan, Papiss Cisse (Kemal Ademi dk. 46)

Yedekler: Oytun Özdoğan, Serdar Aziz, Ömer Faruk Beyaz, Uğur Kaan Yıldız

Teknik Direktör: Erol Bulut

Beşiktaş: Utku Yuvakuran, Valentin Rosier, Necip Uysal (Welinton dk. 70), Francisco Montero, Rıdvan Yılmaz, Josef de Souza, Atiba Hutchinson, Bernard Mensah (Kevin N'Koudou dk. 71), Rachid Ghezzal (Fabrice N'Sakala dk. 86), Cyle Larin, Vincent Aboubakar (Güven Yalçın dk. 90+2 ?)

Yedekler: Emre Bilgin, Serdar Saatçı, Oğuzhan Özyakup, Atakan Üner, Kartal Yılmaz

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Goller: Aboubakar (dk. 4 ve 20), Necip Uysal (dk. 53), N'Sakala (dk. 88) (Beşiktaş), Cisse (dk. 34), Ozan Tufan (dk. 68 ve 90+6 pen.) (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Larin (dk. 50) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Tisserand, Pelkas, Mert Hakan, Gustavo, Ozan Tufan, Lemos (Fenerbahçe), Rosier, Josef, Sergen Yalçın (Teknik direktör), Murat Şahin (Antrenör) (Beşiktaş)

Etiketler: derbi   fb   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki