Telefonunuz Takip Ediliyor Mu?

Markası yada işletim sistemi ne olursa olsun, akıllı telefonunuzun görüşme veya mesajlaşmalarınızı başka bir merkeze iletip iletmediğini MMI kodlarıyla öğrenmek mümkün...
Haberin yayılanma tarihi:07 Ocak 2020, Salı

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birçok güvenlik boşluğunun da oluştuğu aşikar. Peki cihazlarınızın takip edilip edilmediğini nasıl anlarız?

Akıllı telefonunuzun markası ne olursa olsun, bazı uygulamalarla birlikte gelen zararlı yazılımlar yada herhangi birinin rahatlıkla yükleyebileceği arka planda çalışan bir kod ile cihazınızın görüşmelerinizi ve kullanım verilerinizi üçüncü şahıslara iletmesi mümkün. Peki böyle bir tehlike ile karşı karşıyaysak nasıl anlarız? Nasıl engelleriz?

Önemli Olanları Sıralayalım, Böylece Sizde Kolayca Cihazınızı Kontrol Edebilirsiniz.

*#21#

Arama bölümüne yukarıdaki kodu yazın ve arama yapın. MMI kodu sorgulanıyor şeklinde bir uyarı alacaksınız ve birkaç saniye içerisinde size sesli görüşmelerinizde dahil herhangi bir yönlendirme olup olmadığını haber verecek. Eğer daha önce bir yönlendirme yapmadıysanız bu sonuçların hepsinin kapalı konumda olması gerekiyor.

*#62#

Aynı şekilde yukarıdaki kodu çalıştırdığınız zaman hattınızdan yapılan yada hattınıza yapılan yönlendirmeleri göreceksiniz. Bunlar eğer operatörünüze ait numaralar ise sorun yok. Fakat başka numaralar karşınıza çıktıysa sıkıntı büyük demektir.

##002#

Yukarıdaki kod sizi tüm yönlendirmelerden kurtaracaktır. Evrensel bir MMI kodu olan ##002#, telefonunuzdan bilerek veya bilmeyerek yapılan tüm yönlendirmeleri iptal eder.

*#06#

Son olarak güvenliğiniz için bu kodu çalıştırarak cihazınızın IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Bu numrayı herhangi bir yere not alıp, çalınma veya kaybolma durumlarında operatörünüzle irtibata geçerek cihazınızın lokasyonunu tespit ettirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra birçok sosyal medya uygulaması ve popüler uygulamaların lokasyonlarımızı ve kullanıcı davranışlarımızı kaydettiğini ve buna göre pazar araştırmalarının yapıldığını, bunu engellemenin tek yolunun ise bu uygulamaları kullanmamaktan geçtiği gerçeğini de belirtelim.

Teyitli Bilgi

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki