Tenis Federasyonu'ndan Skandal Gibi Milli Takım Seçmesi!

Türkiye Tenis Federasyonu U16 Dünya Gençler Tenis Şampiyonası için kadınlarda önce 3 milli oyuncu seçti. Ama şampiyonaya 2 gün kala, 2 sporcu bir daha elemeye alındı...
Haberin yayılanma tarihi:16 Kasım 2022, Çarşamba

Teniste Milli Takım Seçmelerinde Tuhaf Hatta Skandal Denilebilecek Bir Olay Yaşandı

U16 Genç Kadınlar Milli Takımı'na tenisçi seçmek için yapılan turnuva anlaşılmaz bir şekilde tekrarlandı.

Olaylar Şöyle Gelişti: Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde 14 Yaş Haftasonu Turnuvası vardı. Buna karşın duyurulmayan bir turnuva daha oynanıyor. Söz konusu turnuva, 14 yaş turnuvasının hakemine organize ettiriliyor. Başhakem atanmayan, gözlemci hakemi olmayan TTF sitesinde duyurulmayan bu 'habersiz turnuva' açıkça 14 Yaş Haftasonu Turnuvası başhakemine zoraki bir şekilde yaptırılarak milli takım belirlendi!

Federasyon Milli Oyunuları Açıkladı

Biraz geriye gidelim ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun 10 Haziran 2022 tarihindeki duyurusuna bakalım:

"6-10 Haziran tarihleri arasında 12, 16 ve 18 Milli Takım Belirleme Turnuvaları, Global Spor Kulübü, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü ve Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü’nde gerçekleşti. Ülkemizi 2022 Avrupa Yaz Kupası’nda temsil edecek tüm sporcularımıza başarılar dileriz.”

Federasyon Seçilen Oyuncuları İsimlerini De Yayınladılar

Milli takıma seçilen tenimçiler şöyleydi: Duru Söke, Defne Aslanbaş ve Zeynep Erbakan...

İki Gün Kala Milli Sporculara Yeni Seçme!

Milli takıma seçilen oyuncular kamplara giderken, 31 Ekim-6 Kasım 2022 tarihleri arasındaki  Billie Jean King Cup Juniors Dünya Gençler Şampiyonası finallerine hazırlanır. Ancak turnuvaya iki gün kala; federasyon, seçilen milli oyunculara 27-29 Ekim 2022 tarihleri arasında yeni bir 16 Yaş Milli Takım belirleme Turnuvası yapılacağını bildirir.

Federasyondan Yeni Seçme Duyurusu

Federasyonun Söz Konusu Yazı Da Şöyledir:

"Sayın yetkili, federasyonumuz faaliyet programında bulunan, 31 Ekim-6 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek olan Billie Jean King Cup Juniors Finals Gençler Dünya Şampiyonası'nda milli takım belirlenmesi için, 27-29 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya Tenis ihtisas ve Spor Kulübü'nde belirlenen sporcular arasında turnuva yapılacak ve ilk 2 sırayı alan sporcularımız, 31 Ekim- 6 Kasım 2022 tarihlerinde oynanacak Gençler Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edeceklerdir."

İlk Seçmede Sadece 1. Olan Kakkını Korudu

Buna neden ihtiyaç duyulur? Çünkü milli oyuncular 10 Haziran 2022'de seçilmişti! Apar topar şekilde, hakem heyeti bile atanmadan Billie Jean King Cup JuniorsCup’tan iki gün önce kamuoyuna da duyurulmadan neden böyle bir turnuva organize edildi? Diğer bir garabet de şöyle: 10 Haziran'da belirlenen milli takım listesinin 1 numaralı oyuncusu doğrudan Türkiye Milli Takıma alınırken,  geriye kalan 2 milli takım oyuncusuna 4 yeni oyuncu daha ilave edilerek yeni bir seçmeye alınıyor!

Birbirlerine Torpilli Ve Şikeci Dediler!

Daha önce milli takıma seçilme hakkı elde eden Duru Söke hariç, ilk turnuvada seçilen Defne Aslanbaş ve Zeynep Erbakan ile birlikte, Deniz Dilek, Nisan Can,  İrem Kurt ve Deniz Turan arasında yeni bir seçme yapıldı. Aslanbaş, ikinci seçmede elendi. Böylece milli takıma Duru Söke ile birlikte Defne Aslanbaş ve Deniz Dilek seçildi. Sonuçta bu garipi durum oyunculara, antrenörlerine ve ailelerine bu haksızlık neden yapıldı? Tenis camiası, Türkiye Tenis Federasyonu'ndan bu sorunun yanıtını bekliyor. Elde ettiğimiz bilgilere göre büyük hayal kırıklığı yaşayan oyuncular ikinci seçmede gerilim yaşıyor. Kimisi, maçı dahi bırakıyor. Gerilim, sporcuların birbirlerine "Torpilli" ve "Şikeci" deme gibi, suçlamalara da varıyor. 

Teknik Direktör Kleidas İstifa Edebilir

Hem ilk hem ikinci seçmeyi teknik kurul başkanı ve teknik direktör Nicalaus Kleidas yaptı. İkinci seçmeyi Türkiye Tenis Federasyonu Başkanlığı talep ettiği için yapan Kleidas'ın bu durumdan rahatsız olduğu ve görevinden istifa edebileceği iddia ediliyor.

Peki Şampiyona Nasıl Sonuçlandı?

Antalya'da 23 ülkeden 32 takımın katıldığı organizasyonda  genç kadınlarda Kolombiya, Tayland ve Avustralya’yı yendik. Sırala maçındaysa Arjantin'i 2-1 yenerek beşinci olduk. Genç erkeklerde ise milliler, sıralama karşılaşmalarında Hindistan 3-0 mağlup ederek turnuvayı 13'üncü olarak tamamladı.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki