TFF’ye Eleştiri: ‘Kimse Sorumluluk Almıyor!’

TFF eski Başkanı, FIFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, corona virüsü ve futbola dair önemli açıklamalarda bulundu...
Haberin yayılanma tarihi:30 Mart 2020, Pazartesi

"Sezonun yeniden başlaması için tarih vermek doğru değil. Kimse sorumluluk almak istemiyor. Burada danışmamız gereken yer Bilim Kurulu’dur. Bilim çerçevesinde karar almak şart."

Erzik, “Dünyanın bile mücadele etmekte zorlandığı bir durumla karşı karşıyayız. Liglerin yeniden başlaması için haziran sonu-temmuz başı gibi bir tarih vermiştim. Rekabet açısından şimdiden tescili doğru bulmuyorum. Salgının hangi boyuta ulaşacağını öngörmemiz imkânsız. Şu an başlangıç için tarih vermem mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Belirsizliğin sürdüğünü kaydeden Erzik, “Kimse sorumluluk almak istemiyor. Danışmamız gereken yer Bilim Kurulu. Canla başla mücadele ediyorlar. Futbolu bilimin dışına itemezsiniz. Farklı kurullar oluşturulup bilim çerçevesinde karar alınması şart” dedi. Erzik, futbolun endüstriyel hale gelmesini de eleştirip ”Menajerler, yayıncılar pastayı yedi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” yorumunda bulundu.

“FIFA’YI HERKES UNUTUYOR”

Transfer ve maç takviminde bir numaralı yetkinin FIFA'da olduğunu hatırlatan duayen isim, “Herkes FIFA'yı unutuyor. Ligler sarkarsa sözleşmesi mayıs ya da haziran sonunda biten futbolcular var. Takvim, adı kadar hafif değil. Aylarca çalışılması lâzım. 365 gün müsabaka olan bir organizasyondan bahsediyoruz. FIFA her konuda üzerine düşeni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“BİR KOYUNDAN BİR POST ÇIKAR”

Corona virüsünün insanlara yeniden insanlığı hatırlattığını kaydeden Şenes Erzik, şu ifadeleri kullandı: “Eski bir lâf vardır ‘Bir koyundan bir post çıkar' diye. Bu virüs canımızı çok yaktı ama bizlere insanlığımızı da yeniden hatırlattı. Nasıl çaresiz duruma düşebileceğimizi gördük.”

“EURO 2020 SİSTEMİ HATALIYDI”

Ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın farklı kentlerde oynanmasına başından beri karşı çıktığını kaydeden Erzik “Bunun ne kadar yanlış bir karar olduğu ortaya çıktı. Bu durumda zaten oynanamazdı. Farklı şehirlere dağıtılınca da bu turnuvanın düzenlenmesi imkansız hale geldi. Gianni İnfantino'nun dediği gibi yeni bir takvim üzerine çalışılmalı” diye konuştu.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki