'UEFA Finansal Fair Play'i Kaldırıyor!'

Futbol liglerinin birer birer ertelenmesine neden olan corona virüsü, oyunun ekonomik yönüne de büyük bir darbe indirdi...
Haberin yayılanma tarihi:20 Mart 2020, Cuma

Avrupa'daki kulüplerin korkulu rüyası haline gelen Finansal Fair Play uygulaması da bundan nasibini aldı.

Gelir-gider dengelerini hesaplamanın çok zor olacağı şu süreçte, Avrupa'nın patronları kulüplere yardımcı olmak adına 2019-2020 bütçelerini göz önüne almayacak, bu şekilde bir rahatlama yaratacak. UEFA'nın konuyla ilgili özel masalar oluşturduğu, koronanın futbol ekonomisine yaptığı etkilerin incelenmesi adına iki farklı komisyon oluşturduğu, atılacak adımların bu komisyonların raporları doğrultusunda somutlaştırılacağı belirtildi.

İtalyanlar, sezonun ilk 6 aylık döneminde gelir-gider dengesinde sıkıntılar yaşayan Roma ve Juventus gibi kulüplerin bu durumdan yararlanabilecekleri değerlendirmesi yaptılar.

Avrupa'nın bir çok ligindeki iptallerin ardından son olarak Türkiye'de de futbol ligleri dün itibariyle durdurulmuş, ileri bir tarihe ertelenmişti. Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle son olarak Manchester City, 2 yıl boyunca Avrupa kupalarından men edilmiş ve 30 Milyon Euro para cezası almıştı.

Milliyet

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki