UEFA'da Karar Günü!

Sezonun kalanı için Avrupa futbolunun patronu, bugün tüm ülkelere tavsiye niteliğinde bilgilendirme yapacak...
Haberin yayılanma tarihi:01 Nisan 2020, Çarşamba

İlk hedef Temmuz-Ağustos aylarında ligleri tamamlamak...

En kötü senaryo ise sezonu oynanmamış saymak

İşte O Senaryolar

1- Bütün ligler kalan haftalarını Ağustos ayı başından itibaren oynar. Takımlar Temmuz ayının bir ya da ikinci haftasında kampa girer ve kalan haftalar Ağustos ayı içinde tamamlanır. Gelecek yaz yapılacak EURO 2021 öncesinde, Eylül ayı sonunda yeni sezon başlarsa 38 haftalık ligler için de yeterli hafta sonu var. Liglerde devre arası verebilmek için her lig 4 ile 6 haftasını, ara fikstür olarak hafta içinde oynatır. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde sezon bir ay gecikmeli, Ekim 15'te başlar. Transfer sezonu liglerin bittiği Ağustos sonunda açılır ve yıl boyunca açık kalır...

2- İkinci senaryo ise, 2019- 20'nin beyaz sezon ilan edilip, hiç oynanmamış kabul edilmesi. Ekonomik kayıplarının yanında gelecek sezon Avrupa Kupaları'nda mücadele edeceklerin belirlenmesi açısından da sakıncaları var. Gelecek sezonun, Eylül sonunda başlaması halinde Avrupa'da birçok ülkede takvimin hafifletilebilmesiiçin kupa organizasyonlarının bir yıl sürüyle oynanmaması da gündemde.

Ş. Ligi'nde çeyrek final, Avrupa Ligi'nde son 16'nın rövanşları ve final yolu nasıl olacak peki? UEFA'nın bu maçları Haziran ayında oynatabilme ihtimali iki hafta önce vardı ama artık konuşulan turnuvanın kalan turlarının tek maç üzerinden oynanması. Ş.Ligi'nde final dahil 7 maçlık fikstür oluşacak. Liglerin Ağustos ayında ara haftalarla hızla bitirilmesi halinde, yeni sezon başlamadan Eylül'ün ilk haftasında Avrupa'nın iki kupasında maçlar oynanabilir. Ligler başlamadan en az 3 haftalık hazırlık kampları yapılmadığı takdirde birçok futbolcunun adale ve diz sakatlığı yaşama ihtimali var.

Sabah 

Etiketler: UEFA   BEŞİKTAŞ   www.duydukmu.com  

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki