'YA SEYİRCİ OLMASA?'

Cem DİZDAR yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:03 Ekim 2022, Pazartesi

Futbolda Ekonomik Veriler Gibi "Dört Çeyrek" Olarak Ele Alınabilir Sanırım

Dün akşam ilk çeyrek, ciddi tehlike olmamasına karşın, Fenerbahçe kontrolünde geçti. Topu ayağına alamayan Beşiktaş ise planlı görünen Fenerbahçe’ye karşı sadece savundu daha doğrusu savunmaya çalıştı. Bu düzen 30’a kadar sürüp gittiyse de bu andan sonra "gösteri" kısa süre de olsa bir anda başka görünüme büründü! Savuşturulan karşılıklı hücumlar diğer kalede gol pozisyonuna dönüştü, ancak bu enerji kısa sürede yitip gitti. İlk yarı, mücadele görüntüsü varsa da futbol açısından hayli düşük seviyede geçti. Çünkü belliydi ki, iki teknik adamın birinci planı yenilmemek ve bunun için de ilk devre geriye düşmemekti!

Oyun Sona Sıkıştı

Ev sahibi Beşiktaş açısından üçlü savunma oynayan Fenerbahçe’ye karşı orta sahada yaratıcı ya da akışkan olmak mümkün görünmüyordu. Ne tehdit ne savunma! 73’teki Beşiktaş değişiklikleri ise enteresandı! Etkisiz üç isim; Milli Takım için taraftarının uygun gördüğü etkisiz Salih,"yıldızların yıldızı" Dele Alli, Muleka. Maç bu andan sonra hafifçe yön değiştirir gibi oldu! Ancak Başakşehir, İstanbulspor maçları göstermişti ki, Weghorst’un savunmayı becerince Beşiktaş oyununu işlevsiz kılmak hayli kolaylaşıyordu. Dün akşam da öyle oldu. 88-89’uncu dakikalar dışında onu pozisyona dahil edemediler. Oysa Weghorst gol kadar “alan açıcı”ydı ve Fenerbahçe bunu engelleyince işler sona sıkıştı.

Savunmalar Fena Değil

Yine de ligin en kadrosu en belirsiz takımı Fenerbahçe’ye karşı savunma konusunda fena değildi Beşiktaş. Keza Fenerbehçe de öyle. Nihayetinde, ülkenin en borçlu ve en çok para harcayan takımlarından ikisinin karşılaşması için insan “sıradan” ya da “vasat altı” dememek için kendini zorluyor! Şu maçı taraftarsız oynasalar ve stadyum sesi olmasa televizyonda izlemek bile ızdırap olmaz mıydı? Ama eminim bugün ve yarın onlarca “incelikli maç analizi” okuyacak, dinleyeceksiniz!

Fanatik

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 8 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki