ABOUBAKAR GERÇEKLERİ!

Aboubakar değil menajeri kaşıyor! Derdi de Vida...
Haberin yayılanma tarihi:23 Mayıs 2021, Pazar

Beşiktaş'ta Forma Giyen Vincent Aboubakar'ın Takımda Kalıp Kalmayacağı Tartışılıyor Aboubakar İle Neden Henüz Sözleşme İmzalanmadı?

30 maç oynaması halinde Beşiktaş ile sözleşmesi 1 yıl otomatik olarak uzayacak olan Vincent Aboubakar, sakatlığı nedeniyle 29 maçta kalmış ve bu da spekülasyonlara neden olmuştu. Ancak; gerek kulüp gerekse oyuncunun kendisi sakatlıktan ötürü sahaya çıkılamadığını defalarca dile getirdi.

Yeni Sözleşme Artık Şart

Fakat; bugün ortada bir gerçek varsa o da tarafların devam etmesi için yeni bir anlaşmanın şart olduğu. Aboubakar, daha önce yaptığı açıklamada sakatlanana kadar sözleşmesinde 30 maç şartı olduğunu bilmediğini söyledi. Bu şaşırtıcı açıklamadan sonra gözler oyuncunun menajerine çevrildi.

Menajer Zahavi Kaşıyor

Elde ettiğimiz bilgilere göre de Beşiktaş'ta Aboubakar krizinin baş rol oyuncusu menajeri! Kendisini futbola yeniden kazandırdığı için her fırsatta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye teşekkür eden Aboubakar'ın menajeri Nir Zahavi, sezon ortasında yeni sözleşme için girişimlerde bulundu. Ve 1.5 Milyon Euro olan yıllık alacağın iki katına çıkartılmasını talep etti. Yani 3 Milyon Euro.

Vida'yı Örnek Gösterdi

Zahavi, bu parayı isterken de kriter olarak Domagoj Vida'yı ortaya attı. Zahavi, "Vida 3.7 Milyon Euro alıyorsa Aboubakar da en az 3 Milyon Euro almalı" dedi. Bu talepse Siyah Beyazlı yönetimin tepkisini çekti.

Vida'yı Eski Yönetim İmzaladı

Yönetim Zahavi'ye "Vida ile yapılan sözleşme geçmiş yönetimden kalma. Biz göreve geldiğimiz günden beri tüm yeni transferlerde yeni bir fiyat politikası uyguluyoruz ve bundan taviz vermeyeceğiz" dedi.

22 Milyon Euro'yu Aşamayız

Yeni sezonda takım bütçesini 22 Milyon Euro'ya -Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan katılınırsa belki biraz daha yukarı çıkabilir bu tutar-çekmeyi planlıyor. Siyah Beyazlı yönetim bu nedenle yeni kontratlarda 3 Milyon Euro'ları aklından dahi geçirmiyor. Yönetimin Aboubakar için üst sınırı 2 Milyon Euro.

Vida Şampiyonlukta Pay Sahibi

Diğer yandan Aboubakar'ın menajerinin kıyas olarak ortaya koyduğu Vida, bu sezon şampiyonlukta büyük katkı sağladı. Savunmanın belkemiği olan Hırvat futbolcu, attığı kritik gollerle de galibiyetlere doğrudan etki yarattı. 35'i lig olmak üzere toplam 42 maça çıkan Vida, 6 gol kaydederek, en golcü savunmacılar listesine girdi. Aboubakar da 26 lig maçında 15 gol ve 5 asistle oynadı.

Ajansspor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki