AHMET NUR ÇEBİ VE BJK KRİZLERİ!

Tribünlerin yönetime bitmeyen tepkisi… Protestoların Şenol Güneş'e de sirayet etmesi… Mehmet Büyükekşi hadisesi… Beğenilmeyen futbol… 63 bin kişilik bir şehrin temsilcisi Lugano'ya 2-0'dan 3-2 kaybedilmesi. Taraftarın yaşadığı öfke… Ve gelinen nokta: Şenol Güneş istifa etti. Yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldı...
Haberin yayılanma tarihi:07 Ekim 2023, Cumartesi

ÇEBİ’DEN GÜNEŞ’E SALVOLAR

Yönetim kurulu Lugano maçının bitimiyle statta, Şenol Güneş'in de katımıyla toplandı. Başkan Ahmet Nur Çebi, oynanan futbol nedeniyle kızgın, taraftar öfkesi nedeniyle üzgün ve Büyükekşi hadisesi sebebiyle gergindi.

Çebi, Güneş'i hedef aldı. “Bu futbol senin eserin” dedi; “Paralar zamanında ödeniyor. İstediğin transferler yapıldı. Bu skordan sen ve oyuncuların sorumlusunuz. Lige havlu atıldı. Oyuncuların yürüyecek hali yok. Gençlere fırsat verilmiyor” diye sitem etti.

GENEL KURULA RAZI OLDU

Bu sözler Şenol Güneş'i şoke etti. “Bu oyuncu grubunun bana, benim de onlara inancım kalmadı” dediği iddia edilen kurt hoca “Kan değişimi gerekiyor. Görevi bırakıyorum” ifadelerini kullanıp toplantıdan ayrıldı.

Sonrasında Çebi, göreve devam edeceğini, taraftarın tepkisinin kötü futbola olduğunu söyledi. Bir grup yönetici ise genel kurulun kaçınılmaz olduğunu belirtti, aksi halde istifa edeceklerini dile getirdi. Yönetiminin düşmesini istemeyen Çebi de genel kurula razı oldu.

EN GEÇ ARALIK AYINDA SEÇİM

Yönetim kurulu, en geç aralık ayı başında olmak üzere olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındığını resmen duyurdu.

Söz konusu tarihin gelecek hafta yapılacak basın toplantısında ilan edileceği belirtildi. Ayrıca Şenol Güneş'in Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda kulübün önünü açmak için alınacak her karara saygılı olacağını ifade ettiği, dün itibarıyla da görevinden ayrıldığı belirtildi. Güneş'e teşekkür edilip başarılar dilendi.

ÇEBİ DÖNEMİNDEKİ KRİZLER

Genel kurul kararı alan Ahmet Nur Çebi dönemi 2019'da başladı.

İşte Çebi Döneminde Yaşanan Krizlerden Satır Başları:

Abdullah Avcı ile sorun yaşandı. Görevden alınan Avcı, kulübe karşı tazminat kazandı.
2020-21'de şampiyonluğa gidilirken Aboubakar sakatlığını gerekçe gösterip oynamadı.

Sergen Yalçın iki kupaya rağmen sözleşme uzatmaya önce yanaşmadı. Uzun uğraşlar sonunda Yalçın ile imzalandı ancak daha sonra görevi bırakan başarılı hoca “Arkamda durmadılar” dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde sıfır çekildi.

Valerien İsmael seçimi eleştirildi. Sonunda İsmael gitti.

Sportif Direktörlüğe getirilen Ceyhun Kazancı istifa etti. Yaz transfer döneminde büyük eleştiriler aldı.

Asbaşkanı Serhan Çetinsaya ayrıldı.

Sezona stat sponsorsuz başlandı.

Taraftarlar haftalarca istifa tezahüratı yaptı.

BEŞİKTAŞ’TA OLASI BAŞKAN ADAYLARI

AHMET NUR ÇEBİ: Olağanüstü genel kurul kararı alan Ahmet Nur Çebi değerlendirme yapıyor. Daha önce “Seçimden korkmam” diyerek muhalefete meydan okuyan Çebi, daha güçlü bir liste oluşturup aday olmayı düşünüyor.

HASAN ARAT: Daha önce ilk seçimde aday olacağını açıklayan Hasan Arat dün de Twitter'dan genel kurulda yaptığı konuşmayı paylaştı. Arat, “Çıktığımız yol artık tüm Beşiktaşlıların yoludur” ifadelerini kullandı ve bir anlamda adaylığını ilan etti.

EMRE KOCADAĞ: Mevcut yönetimin genç ve etkili ismi Emre Kocadağ gelişmeleri izliyor. Kocadağ, Çebi'nin kararına göre hareket edecek. Emre Kocadağ'ın, Çebi aday olmazsa başkanlığa soyunacağı belirtiliyor.

FİKRET ORMAN: Fikret Orman, SÖZCÜ Televizyonu'na konuştu. Olağanüstü seçim kararından önce yapılan röportajın tamamı yarın ekranlara gelecek. İşin sürprizini kaçırmayalım ancak Orman, “Beşiktaş'ın bana ihtiyacı varsa görevden kaçmam” diyerek sinyali verdi.

YILDIRIM DEMİRÖREN: Beşiktaş'ta 2004-2012 yılları, TFF'de de 2012-2019 seneleri arasında başkanlık yapan Yıldırım Demirören, ekibini topluyor! Demirören, adaylık fikrine sıcak bakıyor. Beyin takımıyla bir araya gelecek eski başkan karar verecek.

SERDAL ADALI: Eski asbaşkanlardan, eski başkan adaylarından, halen TJK Başkanlığını yürüten Serdal Adalı'nın adı yine gündeme geldi. Ancak “Kimsenin listesinden aday olmam” diyen Adalı'nın başkanlık için yarışa girmeye uzak olduğu konuşuluyor.

TEVFİK YAMANTÜRK: Halen Beşiktaş Divan Kurulu Başkanlığını yürüten Tevfik Yamantürk, tüzük gereği, genel kurul kararının divan kuruluna resmen bildirilmesini bekliyor. Gelişmelere göre karar alacak.

Sözcü

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki