AMERİKA SARRAF'I ARIYOR!

ABD'de tutuklanan, itirafçı olduktan sonra ise serbest bırakılan Rıza Sarraf, ABD basınında yeniden bir numaralı gündem maddesi haline geldi...
Haberin yayılanma tarihi:03 Şubat 2024, Cumartesi

DAVALAR AÇILDI;

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde Afganistan ve Suriye'deki terör saldırılarında ölen ya da yaralanan Amerikalı askerler ve aileleri adına, Sarraf ve Halkbank aleyhine 26 Temmuz 2023 tarihinde 151 kişi tarafından tazminat davası açılmıştı.

TERÖRİSTLERİN EYLEMLERİNE YARDIM İDDİASI

Zarrab ve Halkbank hakkında hazırlanan iddianamede, teröristlerin saldırılarına yardım etmek ve saldırıları içeren bir komploya katılmaktan sorumlu tutulması talep edilmişti. Yeniçağ'ın haberine göre; sanık Sarraf'ın ABD'de kayıplara karıştığını savunan davacıların avukatları, kendisine tebligat dahil hukuki prosedürün gerçekleşmesi için ulaşamadıkları için mahkemeden ek süre talep etti.

"KENDİSİNE ULAŞMAMIZA ASLA RAZI OLMADI"

Başvuru dilekçesinde yer alan ifadelerde, "Sarraf kendisine ulaşmamıza asla razı olmadı. Kendisiyle iletişim kurma girişimlerimize asla yanıt vermedi, kabul etmedi. Bu vekili olduğumuz davacıların mahkemenizden ikinci uzatma talebi" denildi.

YAŞADIĞI DEĞERLENDİRİLEN EV EL DEĞİŞTİRMİŞ

Davacıların avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre, Sarraf'ın ABD'de yaşadığı yeri belirleyemedikleri ve yaşadığı iddia edilen evin de satılarak el değiştirdiğini belirlediklerini aktardı.

"BİRDEN FAZLA KİMLİĞİ VE TAKMA ADLARI VAR"

Sarraf'ın birden fazla kimliği ve takma adları olduğu ihtimalini değerlendirdiklerini belirten avukatlar, tuttukları özel dedektiflerin de sonuç alamadığını aktardılar.

Patronlar Dünyası

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki