AVRUPA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ SÜRE AZ, SORUN ÇOK!

Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Turnuva cuma günü başlıyor. Bizim ilk maçımız ise Gürcistan ile 18 Haziran’da...
Haberin yayılanma tarihi:13 Haziran 2024, Perşembe

EURO 2020’deki Turnuvayı Üç Maçta 0 Puan Ve Eksi Yedi Averaj İle Tamamlayan Milliler, Bu Performansı Unutturmaya Çalışacak. Ancak Soru Şu: EURO 2024’e Ne Kadar Hazırız?

Oynadığımız son beş maçımızı kazanama dık. En son 18 Kasım 2023’te Almanya’yı 3-2 yendik. Son dört sınavda penaltı dışında bir gol atabildik. Polonya ile yapılan ve turnuva öncesi nihai test anlamına gelen hazırlık maçını da kaybettik. Performansımız zaman az, sorun çok dedirtiyor.

STOPERDE KİM OYNAYACAK?

Çağlar Söyüncü ve Ozan Kabak’ın sakatlığı sonrası defansımızın dengesi iyice bozuldu. Samet Akaydin formsuz. Merih Demiral fit değil. Harika bir sezon geçiren Abdülkerim Bardakcı’nın yanında kim oynayacak asıl soru bu. İlk etapta orta sahada değerlendirilen, Polonya sınavına sağ bek olarak başlayan Kaan Ayhan’ın yeni stoper olması gündemde.

ORTA SAHADA YARATICILIK EKSİK

Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi Avrupa’nın konuştuğu isimlere sahipken orta alanda yaratıcılık sorunu yaşıyoruz. Salih Özcan, Orkun Kökçü, İsmail Yüksek ve Okay Yokuşlu rotasyonu da defansif olarak yeterli gözükse de gol katkısı verebilecek gibi gözükmüyor. Vincenzo Montella’nın hangi ikiliyi kullanacağı takımın hücum gücüne yön verebilir.

BİRİNCİ SANTRAFORUMUZ YOK

Ve geldik en çok tartışılan bölgemize yani hücum hattına. Formda isimlerimiz var ancak hazırlık maçlarında gol sorunu göze çarptı. Bitiricilik kadar pozisyona girme açısından da zorlandık. Asıl bölgesinin dışında oynayan Barış Alper Yılmaz en fit golcümüz olarak gözüktü. Semih Kılıçsoy acemilik çekti. Kenan Yıldız da şans bulduğunda etkiliydi.

TAKIM KİMYAMIZ OTURMADI

Bir önceki jenerasyondan bu turnuvaya gelen Yusuf, Zeki, Merih, Okay, Salih, Yunus ve Cenk gibi oyuncumuz en iyi dönemlerin de değiller. Turnuvada oynaması beklenen on birin de birlikte oynama alışkanlığı fazla değil. Paylaşım, pozisyon ve bireysel hataları, hazırlık etabında sıkça görüldü. Bunları da düzeltmek şart. Sahada takım olarak hareket etmeliyiz.

MONTELLA SORU İŞARETİ

Vincenzo Montella, Stefan Kuntz sonrası takımının ve kamuoyunun desteğini aldı. Ancak son dönem de eleştiriler karşısında saha dışı faktörlere sığınmaya başladı. Sanki bize alıştı! Bu da ‘Baskıyı kaldırabilecek mi?’ sorularına neden oldu. Montella, 2000’de futbolcu olarak Avrupa şampiyonluğunu Fransa’ya kaptırdı. Dileriz rüyasına bizimle kavuşur.

Skor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki