Aykut Kocaman ''Beşiktaş Biraz Daha Şanslı''

“O hoca Beşiktaşlı, Beşiktaş’a yatar ya da o hoca Fenerbahçeli, Fenerbahçe’ye yatar düşüncesi hastalıklı bir düşünce şekli. Onurlu insanları şüphe altında bırakmamak gerek” “Benim takımım, benim namusumdur. Fenerbahçe, Beşiktaş buraya gelecek, yenebiliyorsa güçleri yetiyorsa bizi mağlup edecekler.
Haberin yayılanma tarihi:31 Mart 2016, Perşembe

Beyefendi tarzıyla futbol sahalarının unutulmaz isimleri arasında yer alan Aykut Kocaman'a Torku Konyaspor'un Kayacık Tesisleri'nde konuk olduk. Tecrübeli teknik adama, "Şampiyonluğu belirleyici takım olmanız çok konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" diye sorduk.

Cevabı çok net oldu: "Ben hayatım boyunca ne isem o olmaya çalıştım. Fenerbahçe karşılaşması bizim üçüncülük mücadelemizdeki en önemli maçlarımızdan birisi. Ancak üçüncülük durumu olmasa bile kafamdan bir başka takıma avantaj sağlama düşüncesi asla geçmez. O hoca Beşiktaşlı, Beşiktaş'a yatar ya da o hoca Fenerbahçeli, Fenerbahçe'ye yatar düşüncesi hastalıklı bir düşünce şekli. Onurlu insanları şüphe altında bırakmamak gerek. Ne kimsenin maşası ne de kimsenin düşmanı olma lüksüne sahip değiliz. Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın kimsenin onlara yatmasına ihtiyacı yok. Onlar zaten güçlüler. Fenerbahçe, Beşiktaş buraya gelecek. Yenebiliyorlarsa güçleri yetiyorsa bizi yenecekler. Biz futbolun doğrularını yaparak iki maçı da kazanmak için mücadele edeceğiz. Bu üçüncülük, dördüncülük yarışı için değil, her zaman böyle olacak."

Beşiktaş'ı iki maçta da yenerek kupadan elediklerini hatırlatan Aykut Kocaman, "Bu karşılaşmalar bizim çıkışımızın anahtarı oldu. Bütün sporlarda en önemli şey özgüvendir. Bu maçları kazanınca takımda inanılmaz bir özgüven oluştu. Hedefleri yükseltmemizi sağladı. Avrupa'ya gitme konusu şu anda bir ihtimal. Ancak gideceğiz gibi görüyor. G.Saray'ın ceza alma durumu var. İlk 5'in içinde olmak yetecek sanki. Avrupa'ya direkt gitmeyi çok istiyorum. Çünkü tersi bir durumda hazırlıklar erken başlıyor ve lige konsantrasyon 1 ayı buluyor. Bunu başarabilirsek bizim için çok iyi olur" ifadesini kullandı.

BEŞİKTAŞ BİRAZ DAHA AVANTAJLI

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili görüşlerini istediğimiz Kocaman, şu ifadeleri kullandı: "Devre arası itibarıyla Fenerbahçe daha ağır basıyordu. Çünkü Beşiktaş'ın 16 maçın 4-5'inde geriye düşeceğini düşünüyordum. Beşiktaş'ın geriye düştüğü maçlar oldu ama lehine çevirmeyi başardı. Buna karşın Fenerbahçe'deki dalgalanma yeniden başladı. Son 8 hafta itibarıyla sanki Beşiktaş biraz daha avantajlı gibi duruyor."

Sabah

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 10 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki