BAKANIN 'GEREKİRSE KIZ OKULLARI AÇMALIYIZ' AÇIKLAMASINA BÜYÜK TEPKİ!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz gün yaptığı "Gerekirse kız okulları açmalıyız" çıkışına tepkiler sürerken bakanlık kulislerinde "ilkokul düzeyinde bir değişiklik" ihtimali dillendiriliyor...
Haberin yayılanma tarihi:14 Temmuz 2023, Cuma

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Katıldığı Bir Tv Programında Karma Eğitimi Hedefe Oturttu;

Tekin, “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ oluyor. Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli” dedi.

Tekin’in “Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı” sözleri de dikkat çekti. Muhalefetin tepkisini çeken sözler, bakanlık personeli arasında da gündem oldu.

KAMUOYU HAZIRLANACAK

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre Bakanlık kaynakları, bakanlıkta “karma eğitimine karşı bir çalışma olmadığını, bunun Tekin’in bireysel açıklaması” olduğunu belirtiyor. Buna karşın Tekin’in açıklamaları bakanlık personeli arasında “tedirginlik” yarattı. Halihazırda kız imam hatip okulu ile kız meslek lisesi olduğuna işaret eden bakanlık personeli, Tekin’in asıl niyetinin “ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğunu, bakanlığın üst kadrolarının da bunu kabul ederek, destek olacak kişilerden seçildiğini” kaydediyor. Ancak böyle bir adım için yasal düzenleme gerekeceği ve “bunun gerçekleşmesi için şartların zorlanacağını” savunan bakanlık personeli, “Bu süreçte kamuoyu hazırlanacak” görüşünü dile getiriyor.

ÖĞRENCİLERDEN KIZ OKULU TEPKİSİ;

Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitim tartışmalarına dair ifade ettiği “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” şeklindeki açıklamasını, çok sayıda kentin il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde düzenlediği eylemle protesto etti.

Aileleri tarafından okula gönderilmeyen kız çocukları için devletin yapması gereken şeyin “kız okulları” açmak değil, çocukları devlet güvencesi altına almak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu Saray bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz” denildi.

Son olarak TİP'li Öğrenciler, laikliğin ve özgürce bir yaşamın kırmızı çizgileri olduklarını ifade ederek, “kimse bu çizginin ötesine geçemez” dedi.

“LAİK, BİLİMSEL EĞİTİMDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Açıklamanın Tamamı Şu Şekilde:

* “Saray'ın Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında sarf ettiği açıklamalarla bizi yeni bir rezillik ile baş başa bıraktı.

*İddiasına göre ana hedef kız çocuklarının okullaşmasını arttırmakmış. Okula kızlarını göndermeyen ailelerin ilk bahanesi okulda erkeklerin olmasıymış ve bu hedef için gerekirse kız okulları açılabilirmiş! Kız çocuğunu okula göndermeyen aileler için Eğitim Bakanı'nın yapılabileceği tek şey güvenlik güçlerini haberdar etmek ve bu çocukları devlet güvencesi altına almaktır.

Sözcü 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 7 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki