''BARDAK!''

Ari BARUTOĞLU yazdı...
Haberin yayılanma tarihi:18 Nisan 2021, Pazar

Şampiyonluğun favorisi Beşiktaş kendi evinde, doğru dürüst pozisyona bile giremediği maçta, Ankaragücü'ne 2-0'dan maçı vererek 2 puan kaybetti.

Bu maçla ve ligin geneliyle ilgili birçok şey söylenebilir. Gelin biz önce bardağın boş tarafına sonra da dolu tarafına bakalım.

1- Şampiyonluğa giden bir takım, hem de bu kadar büyük avantajla ilerleyen bir takım, kendi sahasında iki farklı öne geçtikten sonra maç vermemeli.

2- Şampiyonluğa bu kadar büyük avantajla ve moralle giden bir takımın 8 oyuncusu birden yokları oynamamalı.

3- Şampiyonluğa giden bir takımın hocasının oyuna müdahaleleri bu kadar gelişigüzel olmamalı. Geçen hafta takımı sabote edercesine eli belinde bekleyen Mensah'ın Oğuzhan'ın yerine oyuna girmesi, N'koudou'nun yoktan da kötü oynarken bir türlü kement yememesi, şampiyonluğa giden takımın hocasının kayıtsız kalacağı durumlar olmamalı.

4- Şampiyonluğa giden bir takım bu kadar şanssızlık yaşamamalı. Şans da biraz yanında olacak arkadaş! Hasic ve Tosun'dan sonra bu akşam da Oğuzhan sakatlanıp, sezonu kapattı. Rotasyon iyice daraldı. Ha bu arada Aboubakar da yaklaşık 4 maçtır oynamıyor.

Bardak yarısı epeyce boş değil mi? Vallahi boş!

Bir de diğer yarısına bakalım.

1- Ligin bitimine 7 maç kala, Fenerbahçe veya Galatasaray'dan biri en yakın rakibine 5 puan fark atmış olsaydı, kutlama hazırlıkları çoktan başlardı.

2- Rakiplerinden biri lige alenen havlu atmış, diğerinin ise her maçı birbirinden zor.

3- Senin oynayacağın rakiper ise diğerlerinin rakiplerine göre çok daha kolay takımlar.

4- Futbolcuyken başarıların her türlüsünü tatmış, hoca olarak ise tüm bu kazanımlara aç bir Sergen Yalçın buradan şampiyonluğu veremez. Kendisini toparlar. Bu türlü bir hezimete, Yalçın'ın futbol bilgisinden çok egosu izin vermez.

Bütün bunları üst üste koyduğunuzda, akşamki kötü futbolun ve puan kaybının sadece cepten yeme anlamına geldiğini net bir şekilde görebilirz. 2017 şampiyonluğunda da 7 puanlık fark birden erimiş, Fener maçında son saniyede yenilen golle Başakşehir'le kafa kafaya kalınmış, üstelik son 4 maçta Atiba'dan da yoksun kalmıştı. Fikstür de hiç kolay değildi. Hem cuma maçı hem Bursa deplasmanı, akabinde hem cuma maçı hem Kasımpaşa maçı... Demem o ki niyeti şampiyonluğa kitlersen ters gelen takım, düz gelen maç diye bir şey olmaz.

Bekleyip, görelim.

Sevgiyle...

Fotospor

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki