BAŞKAN ARAT 'TÜPRAŞ SPONSORLUK GELİRİ SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE HARCANDI!'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Divan kurulu toplantısının sonunda ikinci kez söz alarak genel kurul üyelerinin sorularına yanıt verdi...
Haberin yayılanma tarihi:16 Aralık 2023, Cumartesi

İŞTE O AÇIKLAMALAR;

"Herkes konuşacak ama saygılı konuşacak. Bir kere benim yönetim kurulu üyelerime kimse laf etmeyecek. Buraya herkes büyük bir hizmet için geliyor. Bu kongre büyük çoğunlukla bu heyeti onaylamıştır. Ali Rıza Bey ile başlayım. Sorunuz acı reçete ile ilgiliydi, hatta yorumunuz tespitiniz doğru. Evet sıkıntı ortadadır. Üç ayda yüzde 24 oranında borç artmıştır. Biz bunu söyledik daha önce. Neden biliyor musunuz? Hesap verme tarihleri değiştirildi, transferler 31.05'te daha ortada olmadığı için o tarih gösterilen rakamlar ile Ağustos ayında gösterilen rakamlar yani o 3 aylık rakamlar yüzde 24 arttı. Önümüzde acı reçete var. Hepimiz birlik olalım." 

"Stadyumdaki aramalardan şikayetçi olduğunuzu söylediniz. Aramalar özel güvenlik tarafından yapıldığı için bu şikayetler arttı. Biz bunu duyduk. Arkadaşlarımız bunu değerlendirecek. Özellikle merdivenlerin dolu olmasının nedeni ne biliyor musunuz? Bazı yerler boşaltılıyor birlikte maç seyretmek istiyorlar. Çünkü ilk defa her alanda kimin oturduğunu tespit ettik. Bilet alan herkesin yerinin tüm detaylarını yaptık ama tezahürat için birleştikleri an oluyor yoksa kural dışı bir şey yok. Haricen bir konu yoktur orada."

"Büyük Beşiktaş Yeniden Doğacak Hiç Merak Etmeyin"

"Yeniden yapılandıracağız evet. Büyük Beşiktaş yeniden doğacak hiç merak etmeyin. Biz bu konunun takipçisi olacağız."

"Engelli Taraftarlarımızla İlgili Görevlendirme Yaptık"

"Almanya'dan bir doktor talebesi geldi. Sadık Yıldız Bey. O da engellilerin yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Bizim yaklaşık 450 kontenjanımız var ve 2500 civarında talep geliyor. Bu konu çok önemli bir konu. Engelli vatandaşlarımızın sıkıntıları var, çünkü yanlarında refakatçıları da oluyor. Bu kombine meselesi önemli. Bu konuyla ilgili görevlendirme yaptık. Çünkü evlatlarımız var, biz maça gelemiyoruz diyorlar. Onlara özeni göstereceğiz. Mehmet Ali Vural Bey o yüzden siz her zaman gelin burada konuşun, sadece engelliler meselesini değil bütün meseleleri konuşun."

"Kongrede Yönetim Kuruluna aday Bulmakta Zorlandık"

"Kongrede yönetim kuruluna aday bulmada zorlandık. Birçok iş adamın üyeliği düşmüş, birçok iş adamı gelmek istemiyor, toplantılardaki halleri görüyorlar, konuşmaları görüyorlar. Sadece mali konu değil ha, ortam olarak baktığınız zaman maçlara geliyorlar ama kongreye gelmeyelim, yönetimde olmayalım bize bir şey derler. Benim yönetim kurulu arkadaşlarımı daha mali kongrede nasıl eleştirirsiniz? Mali kongre ne demektir, bir önceki yönetimin rakamların konuşulduğu şey. Bir sonraki günde seçim yapılacak benim kongre üyelerimi eleştirmeye kimin hakkı var. Niye gelsinler o zaman? Bakın seçim olmamış daha. Bunu kalkıp mali kongrede konuşamazsınız. Bakın konuşmak serbesttir, Beşiktaş'ta demokrasi vardır diyorum ama etik değerlere bağlıdır. Kürsüye konuşmacı çıkartıp benim listemdeki arkadaşları eleştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Ve konuşma yapan arkadaşlar bundan vazgeçsinler, bir daha yapmayın böyle şeyler. Genç bir hanımefendi vardı, gençliğine veriyorum. Bir arkadaşım vardı o da af diledi. O da yanlışını gördü. Seçime giriyoruz bir gün sonra bunu nasıl yaparsınız. Siz bir kere ibra ettiğiniz yönetim kurulunu eleştirin."

"Futbolcu sözleşmelerinin hepsini denetim kurulu alamıyordu. Kontratları alamıyordu o yüzden her şeyi bize yazamıyorlardı. Biz talimat verdik bütün bilgiler verilecek ve denetim kurulu raporları kanunen 15 gün önce sizlere ulaşacak. İnşallah bunu başarabiliriz. Bugüne kadar olmadı. Biz evrakları verin dedik. Denetim kuruluna biz güveniyoruz. Denetim kurulu Türkiye'nin en iyi denetim kurullarından bir tanesi."

"Tüpraş'a gelmeden önce Paribu'yu söyleyeyim. Burada sayın başkan dedi ki, kripto para ile ilgili bir sürü söylentiler var dedi. Denetleme Kurulu bunu incelesin bütün raporu genel kurula sunsun dedi. Biz de onlardan bekliyoruz. Onlar sunacaklar bize bilgi verecekler."

"Stat sponsorluk Geliri Seçimden Bir Gün Önce Harcandı"

Gelelim Tüpraş'a... Burada huzurlarınızda Sayın Rahmi Koç'a teşekkür ediyorum. Anlaşma imzalandı, Beşiktaş bir türlü stat sponsorluğunu sağlayamamıştı. Her zaman olduğu gibi Rahmi Bey yardıma koştu. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Tüfe-tefe enflasyon farkları nasıl hesaplanıyor demiştiniz ya, 21-25 Eylül'de Tüpraş'ın 3 senelik parası alınıyor. Hani ben dedim ya itiraz ettiler, hayır öyle değil dediler, o meşhur gazetecilere yazı yazdırdılar Hasan Arat yalanlandı diye. Hatırlıyor musunuz? Onlar şimdi utanıyor mu burada. İnşallah utanıyorlardır. 25 Eylül'de para alındı. 6 Ekim'de kongre kararı alındı. Biz kongre kongre diye bastırıyoruz kimse oralı olmadı. 6 Ekim'de genel kurul kararı alındı. Para ne zaman harcandı? 30 Kasım'da. Kongreden bir gün önce. Nasıl memnun oldunuz mu. Sonra tüm yöneticilerin 130 Milyon lirası öyle ya da böyle ödendi. Kulübe ne kaldı, Kaan Bey araştırıyor, bakacağız. Teslim edilmedi daha. Bunları ben konuşmak zorunda kaldım."

'Tüm Başkanları Davet Ediyorum"

"Seçim bitmiştir. Ben buraya geçmiş tüm başkanları davet ediyorum. Gelsinler, stadyuma da gelsinler, her yere de gelsinler, divana da gelsinler. Gelmemezlik yapmasınlar. Öyle Beşiktaş'ta başkanlık yapıp tüm Türkiye'de tanınıp burayı öyle bırakmasınlar. Gelsinler burada alınları açık bir şekilde otursunlar. Tüm yöneticilerin aldığı paralar burada. Kur farkları bekliyor bu arada."

"Burası Kimsenin Malı Değil"

"102 Milyonluk davadan bahsettiniz. Öyle bir dava yok. KMPG raporu verilmiş, genel kurulda eski sekreter böyle bir meseleden bahsetmiş, bununla ilgili ne olduğunu incelemeye çalışıyoruz. Bizim elimizde resmi bir KMPG raporu yok. Hani kasadaydı, devir teslim yapılacaktı, bana verilecekti. Ben şu anda Beşiktaş kulübü başkanıyım değil mi? Bana öyle bir rapor verilmedi. Bana sayın Demirören'le yapılan anlaşma da verilmedi. Biz şimdi KMPG'ye yazı yazma talimatı verdik raporları istiyoruz. Sayın Demiören ile yapılan anlaşmayı da denetleme kuruluna teslim ettiriyorum. Denetleme Kurulu ve Divan Kurulu Başkanı bütün bu raporlara sahip olacak, Beşiktaş'ın kendi menfaatleri derecesinde onları Beşiktaş kafasında saklayacaklar, şahıslarında değil. Kimsenin malı değil burası. Burada kurullar işlemeye devam edecek."

"Tüzüğümüzün İncelenmesi Lazım"

"Beşiktaş'ta genel sekreterlik makamı seçimle geliyor. Bunu da düşünmemiz lazım tüzükte. Geldiğimizde kimse yok. Şirket CEO'su ile genel sekreterlik makamı aynı şey değil. Bunları hakikaten düşünmemiz lazım. Divan başkanı ve heyeti geldiğinde biz bunları konuştuk, tüzüğe hemen devam edelim. Tüzük yönetimlerin rahatlaması için değişmemeli. Tüzük bizim evlatlarımız için değişmeli. Büyüyeceğiz. Büyüyeceğimiz için tüzüğümüzün çok ciddi incelenmesi lazım ve hemen çalışalım."

"Altyapıda Durumumuz İyi Değil"

"Altyapıda durumumuz iyi değil, pardon özkaynak. Çocuklarımız mükemmel ama kaldıkları yerleri hemen toparlamamız lazım. O konuda da Nevzat Demir yapacağını yapmış ama yapmaya devam edeceğiz. Ben de gittim Fulya'ya, Fulya'da sporcu kaynıyor. Hakikaten bizim ödediğimiz faizlere, menajerlere ödenen paraları, cezaları bilseniz bu çocuklara bu paraları neden yatırmıyoruz neden buraları iyileştirmiyorsunuz diye kahrolursunuz."

"Beşiktaş Halkın Değil Miydi? Ne Oluyor Böyle"

"Bu kürsülerden sürekli şöför, aşçı, tornacı, talebe falan diyorlar. Bu insanların isimleri var. Yüreğiniz varsa isimlerini söyleyin. Ne oluyor ya, Türkiye'de emekçi olmak suç mu? Beşiktaş halkın değil miydi? Ne oluyor böyle. Bu işlerden herkes vazgeçsin. Sendikaları üye yaparken düşünseydi herkes. O sendikacılar ne oldu bugün burada mı, yok." 

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki