BEŞİKTAŞ 36 YIL SONRA HEZİMETİ YENİDEN YAŞADI!

Kendi sahasında Club Brugge'e 5-0 mağlup olan Beşiktaş, 36 yıl sonra en farklı ikinci mağlubiyetini aldı...
Haberin yayılanma tarihi:01 Aralık 2023, Cuma

Siyah-Beyazlılar 1986-87 Sezonunda İç Sahada Dinamo Kiev’e 5-0 Mağlup Olmuştu;

Beşiktaş, Club Brugge karşısında aldığı 5-0’lık mağlubiyetle Avrupa kupalarındaki en farklı iç saha mağlubiyet rekorunu egale etti. Siyah-Beyazlılar, bu sonuçla iç sahada 36 yıl sonra en farklı ikinci mağlubiyetini de yaşamış oldu. Beşiktaş, o dönemki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası organizasyonunda 1986-87 sezonunda iç sahada Dinamo Kiev’e 5-0 mağlup olmuştu.

Öte yandan Siyah-Beyazlılar, 2015-2016 sezonunda yapımı tamamlanan Beşiktaş Park’ta ise en farklı mağlubiyetini yaşadı. Beşiktaş daha önce Giresunspor’a 2021-2022 sezonunda 4-0, yine aynı sezon Şampiyonlar Ligi’nde Sporting’e 4-1 mağlup olmuştu.

RIZA ÇALIMBAY, İLK KEZ KAYBETTİ!

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 5. maçında Beşiktaş, sahasında Club Brugge ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar, Belçika temsilcisine karşısında sahadan 5-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Siyah-Beyazlı takımın başında Avrupa kupalarındaki ilk müsabakasına çıktı. Çalımbay siyah-beyazlı takımla çıktığı ilk Avrupa maçından hüsranla ayrıldı.

Rıza Çalımbay, bu sezon Beşiktaş ile çıktığı 2 Süper Lig müsabakasında 3 puan almıştı. Tecrübeli teknik adamın önderliğinde Siyah-Beyazlılar, evinde Başakşehir’i 1-0, Samsunspor’u ise deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı.

AHMET NUR ÇEBİ'NİN SON MAÇI

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, başkan olarak son maçına UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynanan Club Brugge mücadelesinde çıktı. Siyah-Beyazlılar sahadan 5-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

Beşiktaş Kulübü’ne 20 Ekim 2019'da yapılan seçimde başkan seçilen Ahmet Nur Çebi, 4 yılı aşkın süredir Siyah-Beyazlı kulübün 1 numaralı ismi olarak görevini yürütüyordu. Çebi’nin başkanlık dönemindeki ilk maçı 24 Ekim 2019’daki UEFA Avrupa Ligi’nde 2-1 mağlup olunan Braga müsabakası olurken; Çebi son karşılaşmasına ise Club Brugge önünde çıktı. Kartal, sahasında Belçika ekibine 5-0 kaybetti.

Öte yandan Siyah-Beyazlı camia 3 Aralık Pazar günü seçimli olağanüstü genel kurulla yeni başkanını seçecek. Başkan Çebi, olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıklamıştı.

DHA

YorumlarHiç Yorum Yapılmamış.     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 




En Son Haberler
AnketTümü
Yeni Sitemizi Beğendiniz mi?
 
haber yazılımı: buki